Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Protocol training angajati - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Protocol training angajati

1 reply to this topic

#1 Cr1st1anD

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 12 October 2015 - 03:29 PM

Buna ziua,

Ajutati-ma, va rog, cu cateva informatii legate de speta de mai jos.

Societatea la care lucrez a efectuat timp de 3 zile un training pentru angajati. Acestia s-au deplasat la Bucuresti, au fost cazati si au venit la cateva cursuri organizate de catre persoanele din conducere.
Sigur ca in afara cheltuielilor de transport, cazare, inchirierea salii care inteleg ca sunt deductibile in totalitate, au existat si cheltuieli de genul: masa la cursurile de training, cina la restaurant etc.

Le pot considera cheltuieli de protocol si le pot deduce in limita a 2%? Dar din punct de vedere al TVA?

Multumesc!!!

#2 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 13 October 2015 - 09:43 AM

dupa parerea mea, le poti incadra la chelt. de protocol deductibile in limita de 2% numai daca dovedesti ca la acele mese au participat si (potentiali) parteneri de afaceri - ceea ce nu e cazul aici (sau este ? :smile: ca tu stii mai bine ...) .

eu cred ca actiunea despre care vorbesti a fost o combinatie de pregatire profesionala cu team building si ambele tipuri de chelt. sunt deductibile, avand loc impreuna, daca se poate dovedi ca au fost facute in scopul obtinerii ulterioare de venituri pt. firma; o simpla crestere a veniturilor din activ. de exploatare in per. urmatoare acestui eveniment poate fi legata tocmai de el si iata dovada necesara.
doar din prudenta, eu n-as deduce sumele chelt. pt alcool, tutun si tva aferenta.

CF, art. 21, (2) Sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri şi:
...............................
h) cheltuielile pentru formarea şi perfecţionarea profesională a personalului angajat;
k) cheltuielile pentru perfecţionarea managementului, a sistemelor informatice, introducerea, întreţinerea şi perfecţionarea sistemelor de management al calităţii, obţinerea atestării conform cu standardele de calitate;

pt deductibilitate chelt. team building vezi aici : http://www.conta.ro/...rsie-salariati/
oricum, pbl. deductibilitatii acestor chelt. e spinoasa fiindca exista riscul de recalificare a lor, dar totul sta in capacitatea firmei de a lega/justifica actiunea de/prin obtinerea de venituri din activitatea ulterioara fiindca, din pacate, adesea in fata organelor fiscale forma bate fondul.

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL