Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Control Garda Financiara - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 8

Salt la continut

Control Garda Financiara

352 replies to this topic

#141 Nemesis

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 158 Postari:

Postat 30 May 2008 - 12:59 PM

Are dreptate colega/colegul Nopris.Noi ar trebui sa scriem motivele exact cum spune titlul topicului .Sa ne mai gandim ca,foarte multi citesc acest forum si ne facem singuri rau.Am patit-o pe pielea mea si de atunci imi tin gura.

#142 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 30 May 2008 - 02:25 PM

mai, mai ... :smile: v-ati speriat ca s-ar putea ca propunerea lui negocont sa scoata la lumina ce gandim majoritatea dintre noi cand suntem batjocoriti de controale, dar totusi nu aplicam in activitatea de zi cu zi ??

daca de asta va e teama, eu cred ca s-ar putea sa aveti o mare surpriza si sa se vada si din acest sondaj ca marea majoritate a tagmei noastre are o etica profesionala superioara si ca NU avem o mentalitate de infractori economici, ba chiar ne luptam uneori din greu ca sa eliminam acest tip de abordare din capul unor patroni care ne cer sa le fim partasi la evaziune fiscala. eu asa cred ca va arata rezultatul sondajului, chiar daca votul e sub anonimat. nu aveti incredere ca mai toti colegii nostri sunt intregi la cap si au demnitate profesionala ? eu am incredere ca da :thumbup: si de aceea ideea sondajului mi s-a parut interesanta, insa daca voua va displace, ok - nu se face sondajul ... mie mi-e egal :biggrin:

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 31 May 2008 - 11:16 AM

#143 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 02 June 2008 - 04:54 PM

In urma controalelor ati dat SPAGA in:
NU AM DAT SPAGA NICIODATA :biggrin:
70 %,
80%,
90%,
100% din cazuri, restul de procente nu cred ca au rost.
Ceva de genul asta. Asta ar trebui facut lunar, sa fie un fel de barometru al SPAGII.
Dragos

#144 cezara

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 05 June 2008 - 03:02 PM

Se poate si fara amenda. Si la mine au fost acu 2 saptamani....si totul a fost bine.

#145 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 06 June 2008 - 12:16 AM

Mai greu fara amenda , in toamna lui 2007 am luat amenda pentru depasirea solduluii casei ( desi aveam abrogarea la mine nu am putut comenta, din " diverse motive ")

#146 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 06 June 2008 - 06:28 PM

Vezi postareacezara, la Jun 5 2008, 04:02 PM, a spus:

Se poate si fara amenda. Si la mine au fost acu 2 saptamani....si totul a fost bine.
sunt uimita :thumbup: nu-mi vine sa cred ca a plecat garda cu mana goala ... sa se mai fi schimbat abordarea, oare ??

cezara, te rog frumos, spune-mi ce profil are firma ... vreau doar profilul si nivelul de activitate (mic, mediu sau mare) ca sa-mi dau seama cum a fost posibil asa ceva :biggrin:

oricum, FELICITARI !! :smile:

#147 iulia.k

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 07 June 2008 - 08:25 PM

Vezi postareaVioleta Tihon, la May 19 2008, 09:24 AM, a spus:

Pentru ca tot s-a deschis acest topic legat de amenzile de la garda, vreau sa va intreb si eu ce parere aveti despre urmatoarea problema:
O societate care are ca obiect de activitate fabricarea de usi si ferestre metalice (sau din PVC , generic spus, termopane), are obligatia sa achizitioneze casa de marcat?
Analizand OG 28/1999 cu modificarile aduse de OG 47 /2007, inclin sa cred ca nu, incadrand-o la exceptia prevazuta de art. 2 o (efectuarea de lucrari de constructii, reparatii, amenajari si intretinere locuinte). Dar citind postarile de pe site vis-a-vis de acest subiect si afland acum de curand ca garda a dat amenzi pentru lipsa casei de marcat in cazul unor astfel de activitati, am dubii cu privire la modul cum interpretez eu legea. Parca nici n-as vrea sa le spun sa cumpere o casa de marcat numai pentru a fi acolo cand vine garda. Si daca totusi trebuie? :smile: :thumbup:
Ce parere aveti despre asta?
A mai primit cineva amenda pentru un astfel de caz?
da, eu am primit amenda pt casa de marcat. tin evidenta contabila la o societate de tamplarie pvc. lucram cu un contract incheiat intre client si societate, avansuri, etc. nu conteaza!.pt ei, daca lucrezi cu persoane fizice, ai nevoie de casa de marcat. si culmea cand am intrebat inspectorul " eu cum imi urmaresc avansurile, din moment ce scot un raport zilnic?..cum imi inregistrez avansul?? cum imi inregistrez restul de plata. la 1001 clienti analitici?"..raspunsul?? "pai, parerea mea, e ca o sa trebuiasca sa tineti o evidenta interna, un raport pe care sa-l urmareasca cineva zilnic"..asta e..m-am consolat, ce pot sa le fac?, sau ce putem sa le facem?

#148 leila

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 173 Postari:

Postat 12 June 2008 - 09:00 PM

As vrea sa fac un comentariu vis-a vis de acest subiect al amenzilor. Nu sunt persoana care sa incurajez infractionalitatea economica. In schimb ma scoate din sarite faptul ca in legislatia romaneasca sunt prevazute atatea nimicuri pentru care se dau amenzi de zeci de milioane. In conditiile in care legislatia e in schimbare continua nu stiu cand mai poti avea timp sa retii toate chestiile de genul punct de lucru pe factura, cont de banca etc. Multi o sa spuna ca iti iei un consultant fiscal, un jurist specializat pe legislatie economica sau alta solutie, dar ce facem cu micii intreprinzatori care abia si-au deschis o firma si traiesc din micul adaos comercial, de unde bani si de contabil si de consultant fiscal? Ca, sa fim seriosi, castigul il iau bosii, nu amaratii de tonetari, stiu ce spun. In plus, organele astea de control ne ''orienteaza'' sa nu vedem padurea din cauza copacilor. se duc la o firma cu 10 angajati si-ii trantesc o amenda de 5000 lei si tunurile mari le ocolesc, de ce oare?

#149 rusana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:
  • Interests:CONTABILITATE

Postat 13 June 2008 - 10:45 AM

La mine au fost in control incrucisat ( au gasit o factura eliberata de firma unde lucrez care nu avea trecut capitalul social) . deci aveau dreptul sa ne faca o vizita (aveau motiv)
Amenda 2.500 Ron fara discutii
:thumbup:
XXXXXXXXXX

#150 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 13 June 2008 - 01:29 PM

La una din firmele mele (unde nu sunt oficiala), au fost chemati pt. a 4 oara in decurs de 1 an.
Nu au primit nimic, nici o amenda,dar e un caz special.
Adica "cineva" a facut la o tipografie ,facturiere cu datele firmei pe care probabil la vinde ...la diversi.
Cert este ca din cand in cand, sunt chemati sa dea declaratii ca nu sunt emise de noi (firma reala)
Nu pot sa-mi explic cum politia nu se uita pe factura unde s-a tiparit si cine avea delegatie pt. asta...

#151 iuli73

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 148 Postari:

Postat 13 June 2008 - 05:07 PM

BUNA SUNT NOUA PE FORUM,SUNT ADMINISTRATOR DE FIRMA DE CONTA DIN PITESTI,SA VA SPUN EU MOTIVE:NU ERA TRECUT IN REGISTRUL CASEI DE MARCAT,BANII CASIERULUI IN ACEA ZI,AMENDA 7OO LEI SI 800 LA NEGRU,AU CONTROLOT TOT CE SE PUTEA SI NU AU GASIT NIMIC

#152 Cosma Violeta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 96 Postari:

Postat 14 June 2008 - 01:58 PM

mie mi-au cerut inventarierea, extrase de cont confirmate si.......extras de cont pentru confirmarea sumei din ct 455 de catre cei doi asociati. Si multumesc mult colegului care a postat , pe forum punctul de vedere al oficiului ptr spalarea banilor.Mi-a fost de mare folos, pentru ca d.nii de la garda sustineau sus si tare ca trebuia sa urmaresc soldul ct 455 si sa raportez periodic depasirile.Au citit hartia, si au inghitit in sec, si au vrut si o copie xerox. Inca o data multumiri, pentru tot ce faceti aici. Reusim cateodata sa-i punem cu botul pe labe.
Contabilii nu fac audiență. Ei trăiesc în anonimat, nu caută lumina
reflectoarelor.

#153 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 14 June 2008 - 02:20 PM

despre ce punct de vedere al oficiului vorbesti, Vio ? te rog, ataseaza-l aici, daca poti, sa vedem si noi de ce au cedat :biggrin:

#154 Cosma Violeta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 96 Postari:

Postat 14 June 2008 - 05:25 PM

la sectiunea DECLARATII- SPALAREA BANILOR in data de 02.05.08 a.d.n. a postat "raspuns oficiu''- un punct de vedere al oficiului privind operatiunile legate
Contabilii nu fac audiență. Ei trăiesc în anonimat, nu caută lumina
reflectoarelor.

#155 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 15 June 2008 - 11:50 AM

Am adaugat aici raspunsul din Oficiu la care face referire colega Cosma Violeta ( pentru cei care nu le place sa caute )

GUVERNUL ROMÂNIEI
OFICIUL NAȚIONAL DE PREVENIRE ȘI
COMBATERE A SPĂLĂRII BANILOR
Str. Ion Florescu nr. 1, Sector 3, București
Telefon: 021-315.52.07, 021-315.52.80
Fax: 021-315.52.27
E-mail: onpcsb@onpcsb.ro
Web-site: www.onpcsb.ro
Nesecret
Exemplar unic

Raspuns la

Adresa de e-mail ……………..

Având în vedere adresa transmisă prin e-mail în data de 06.03.2008, înregistrată la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor sub nr. 1743/20.03.2008, prin care ne solicitați informații referitoare la aplicarea dispozițiilor Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a actelor de terorism, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm următoarele:

Conform prevederilor art. 3 alin. (6) din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism, cu modificările și completările ulterioare, „Persoanele prevăzute la art. 8 ori persoanele desemnate conform art. 14 alin. (1) vor raporta Oficiului, în cel mult 24 de ore, efectuarea operațiunilor cu sume în numerar, în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro, indiferent dacă tranzacția se realizează prin una sau mai multe operațiuni legate între ele”.
Întrucât legea specială nu definește operațiunile legate între ele, vă aducem la cunoștință că accepțiunea Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, denumit în continuare Oficiu, în privința acestui tip de operațiuni este următoarea: „operațiuni aferente unei singure tranzacții decurgând dintr-un singur contract sau înțelegere comercială între două sau mai multe părți și a căror valoare este fragmentată în tranșe mai mici de 10.000 euro sau echivalentul în lei, atunci când acestea sunt efectuate în cursul aceleiași zile”.
Astfel, în contextul celor de mai sus, apreciem că se supun obligației de raportare către Oficiu operațiunile cu sume în numerar (depuneri/retrageri) a căror limită minimă cumulată reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro, aferente unei singure tranzacții, decurgând dintr-un singur contract sau înțelegere comercială între două sau mai multe părți, dacă se derulează prin casieria proprie și sunt efectuate în cursul aceleiași zile.
În situația în care operațiunile cu sume în numerar (depuneri/retrageri în/din contul bancar) sau operațiunile de transfer extern se derulează prin intermediul unei instituții de credit, nu se mai impune raportarea către Oficiu întrucât, conform prevederilor art. 8 alin. (1) lit. a) din actul normativ menționat anterior, această obligație revine instituției de credit, în calitate de entitate raportoare.
În ceea ce privește operațiunile de creditare a societății de către asociați, cu sume în numerar a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 de euro, precum și operațiunile de distribuire a dividendelor către asociați, a căror limită minimă cumulată reprezintă echivalentul în lei a 10.000 de euro, vă aducem la cunoștință faptul că, în accepțiunea Oficiului, sunt supuse obligației de raportare astfel de operațiuni dacă se derulează prin casieria proprie și sunt efectuate în cursul aceleiași zile.

Președintele
Oficiului Național de Prevenire
și Combatere a Spălării Banilor

ADRIANA LUMINIȚA POPA

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 16 June 2008 - 04:04 PM

#156 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 15 June 2008 - 12:41 PM

multumesc mult, florin :smile: :sad:

abia acum am gasit mesajul pe care nu-l vazusem la prima cautare, fata isteata ce sunt cateodata :thumbup:

ti-am adaugat semnatarul adresei :biggrin: , ca sa vedem si cine isi asuma acel raspuns.

numai bine.

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 16 June 2008 - 04:09 PM

#157 ramonici

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 24 June 2008 - 06:43 PM

Sunt incepatoare si nu stiu. La noi reg de casa se face de casier si tot el le semneaza si sunt la zi. Eu sunt obligata ca in calculator sa le inregistrez tot la zi, nir , fact emise, la fel? Imi puteti da un cadru legal din care sa reiasa ca nu am voie ca si contabil sa semnez nir, reg de casa , sa intocmesc facturi, sper sa nu va supere intrebarea mea dar nu stiu.

#158 ad

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 245 Postari:

Postat 26 June 2008 - 10:24 AM

am sunat la IMI ca stiam ca daca nu gasesc nimic se leaga de asta si cei de la IMI au spus ca nu se mai raporteaza datoriile si creantele decat daca am de facut compensari , dar ieri aflu ca o colega a luat amenda de la Adm.Financiara (nu garda)pentru acest lucru ca nu a raportat la IMI , deci cum ramane ?

#159 criseta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 95 Postari:

Postat 27 June 2008 - 04:38 PM

Vezi postareadaniela pirvulescu, la May 20 2008, 07:08 PM, a spus:

Pentru Rares: nu, n-aveau voie, trebuia sa le spui ca ai obligatia terminarii acestora pana la 25 iunie. Si balanta pt. decembrie se finalizeaza pana la bilant, adica dupa luni bune. La orice control, sfatul meu e sa aratati ca nu va e frica de ei si sunteti in cunostinta de cauza. Ei merg, in general la intimidare, fiti cat se poate de degajati si o sa vedeti ca o sa-i dominati voi pe ei. Veti avea tot respectul, altfel sunteti mancati.
Pentru Ela: declaratiile, mai nou se fac numai de contabil si se semneaza de acesta. Daca exista un inspector de resurse umane in firma, acesta face declaratiile aferente salariilor. :frusty:

Si Garda si la asistenta contribuabili au spus ca Jurnalulde cumparari si Jurnalul de vanzari se tin zilnic, astfel incat chiar si cei care inca nu au atins plafonul de platitor de TVA sa poata sa observe exact momentul depasirii acestuia.

#160 preda daniela

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 14 July 2008 - 05:06 PM

am o firma care se ocupa cu prestari servicii si are sediul social in loc.A,dar imi desfasor activitatea in loc.B.Eu subcontractez lucrarile unor firme din loc.B.Nu am nici un angajat,nu am punct de lucru in loc.B.De curind Garda Fin.din orasul B,mi-a facut o invitatie si mi-a cerut sa aduc de la sediul firmei mele din orasul A,toate documentele primare ,de gestiune si contabile in loc.B.M-am deplasat in orasul A pentru a aduce documentele cerute,iar acolo ma astepta un control inopinat al Garzii Financiare.Le-am aratat invitatia din orasul B,iar acestia mi-au spus ca nu trebuie sa le prezint celor din loc.B decit inventarul mijloacelor fixe.deoarece acestia nu au competenta teritoriala.Eventual ii va anunta pe ei sa faca control.Am revenit in orasul B cu inventarul mijl.fixe,iar cei de aici mi-au dat o noua invitatie prin care imi cereau sa le aduc actele contabile cu contractele de lucrari etc.pe ultimele sase luni.Va rog sa-mi spuneti care este realitatea.Ce competenta au cei din orasul B de a-mi cere actele contabile.Multi spun ca este abuz.Eu nu vreau sa incalc legea.Va multumesc. :frusty:

Similar Topics Collapse

41 useri citesc topicul

0 membri, 41 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL