Control Garda Financiara
Postat 17 February 2009 - 08:35 AM
Postat 26 February 2009 - 03:47 PM
Postat 26 February 2009 - 04:56 PM
Postat 26 February 2009 - 08:54 PM
Postat 26 February 2009 - 09:32 PM
Art. 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data
savarsirii faptei.
Nu am acum forma actualizata, dar daca aveti nevoie pot sa o atasez maine.
Postat 27 February 2009 - 02:48 PM
Postat 06 March 2009 - 08:45 AM
a.d.n., la Feb 12 2009, 04:53 PM, a spus:
mihaelas_78, la Feb 11 2009, 01:49 PM, a spus:
Va rog frumos chiar nu stie nimeni , se intorc intr-o ora cu PV pentru semnatura administratorului.
Va multumesc pt. raspunsuri!
Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 08 March 2009 - 01:12 PM
Postat 06 March 2009 - 10:18 AM
Postat 06 March 2009 - 02:07 PM
mihaelas_78, la Mar 6 2009, 08:45 AM, a spus:
Da, se poate si fara amenda.
Mares Stefan a spus:
Parca nu e voie, decat in relatia cu clientii, adica pt. operatiuni ce au legatura cu veniturile societatii.
Va rog sa ma ajutati, daca gresesc. Stiu ca s-a rasdiscutat subiectul pe forum, dar imi aduc aminte ca a ramas in coada de peste, in sensul ca s-ar fi dorit si niste exemple clare, in urma controalelor de la Garda...Dar nu din acelea in care ne intreaba ei pe noi baza legala si dau din umeri ca n-au auzit...
Postat 06 March 2009 - 09:06 PM
Eu am avut control, la o societate...prin noiembrie 2008; au verificat 3 luni (sept, oct, nov - aproape de sfarsit); au verificat fiecare dispozitie de plata/incasare si au amendat, in final, pentru lipsa unei semnaturi pe o dispozitie (altceva nu au gasit :wink: ). Deci a fost ok dispozitia de incasare pentru restituirea creditarii, nu a pomenit nici unul de chitanta.
Dar, repet...depinde de echipa.
Din punctul meu de vedere (am mai spus pe forum) nu se elibereaza chitanta pentru asa ceva (in acord cu opinia ta).
Postat 06 March 2009 - 09:43 PM
Numai că ...cei care plecau spre furnizori cu banii primiți pentru plata facturilor au primit banii cu dispoziție de plată dimineața, iar delegatul clientului venit pentru a fi confruntată cu caserita și contabilul a spus că a adus banii la terminarea programului. Invitat ca să desprind tot ce v-am povestit, am zis administratorului : Uitați-vă toți primesc chitanțe pentru banii depuși. Dvs de ce nu ați cerut. Că acum prin depoziția delegatului clientului s-a dovedit că ați avea dreptate, sunt convins. Puteți să -i desfaceți contractul de muncă a caseriței. Dar mâine veți angaja alta. Și cu ea vreți să pățiți la fel??? Deci...
Doamna Madalina n-am dat de data aceasta Replay dar ... indiferente de Regulamentul Forumului dvs. cîte odată chiar trebuie să citez ceea ce stigmatiez! Cu bine!
Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 08 March 2009 - 01:13 PM
Postat 08 March 2009 - 11:42 AM
CHITANTA (cod 14-4-1)
1. Serveste ca:
- document justificativ pentru depunerea unei sume in numerar la casieria unitatii;
- document justificativ de inregistrare in registrul de casa si in contabilitate.
In conditiile in care sumele inscrise pe chitanta sunt aferente livrarilor de bunuri sau prestarilor de servicii scutite fara drept de deducere conform prevederilor legale (ex: art. 141 alin. (1) si (2) din Codul fiscal), formularul de chitanta este documentul justificativ care sta la baza inregistrarii veniturilor in contabilitate.
DISPOZITIE DE PLATA/INCASARE CATRE CASIERIE (Cod 14-4-4)
1. Serveste ca:
........................
- dispozitie pentru casierie, in vederea incasarii in numerar a unor sume care nu reprezinta venituri din activitatea de exploatare, potrivit dispozitiilor legale;
2. Se intocmeste in doua exemplare de catre compartimentul financiar-contabil:
..........
- in cazul utilizarii ca dispozitie de incasare, cand nu exista alte documente prin care se dispune incasarea (avize de plata, somatii de plata etc.).
Se semneaza de intocmire la compartimentul financiar-contabil.
Aceasta postare a fost editata de Lexiroxi: 08 March 2009 - 11:45 AM
Postat 08 March 2009 - 01:40 PM
Nu uitați procedeele mut fi variate,documentele în care se pot consemna operațiuni economice. la fel.
Dar important este să știi despre ce este vorba și să o certifici ca fapt real. întîmplat, respectiv ce consecințe nefaste trebuie să previi.
P.S. Oricine poate întreba orice! Dar cel care se angajează să răspundă -să-și exprime o opinie- este obligat să răspundă și la ce nu a fost întrebat, doar și pentru că cel în cauză știa de nelămurirea sa, dar nu și de intinderea ei! Deci ...dacă ai dat și Reply poate ai dat ca să se știe, să-și amintească ce anume, de fap, te-a întrebat.
Aceasta postare a fost editata de Mares Stefan: 08 March 2009 - 01:43 PM
Postat 08 March 2009 - 07:39 PM
Postat 15 March 2009 - 12:56 PM
Eu maine a control de la Garda si contabila mea este in spital. Toate documentele sunt la ea acasa, pentru inchiderea bilantului. Ce pot face pentru amanarea controlului, macar pana la iesirea din spital a contabilei? Aveti sa-mi dati un sfat?!?
Multumesc anticipat.
Postat 15 March 2009 - 04:06 PM
aeromnia, la Mar 15 2009, 01:56 PM, a spus:
Eu maine a control de la Garda si contabila mea este in spital. Toate documentele sunt la ea acasa, pentru inchiderea bilantului. Ce pot face pentru amanarea controlului, macar pana la iesirea din spital a contabilei? Aveti sa-mi dati un sfat?!?
Multumesc anticipat.
Depinde: ai primit aviz de la ei, sau ai aflat "din intamplare" ca vin in control.
Daca ai primit aviz, trebuia sa te ingrijesti, sa ia toate documentele la sediu in ziua controlului - cel putin asta o sa zica ei.
Documentele primare lunilor ianuarie si februarie, ma gandesc ca le ai la sediu, nu? E posibil ca nu o sa-ti ceara documentele pe anul trecut. Din cate siu eu, Garda cere documentele pentru luna curenta : Registrul de casa, facturile emise si primite, etc.
Totusi, cred ca merita o incercare, sa-i trimiti o cerere prin care sa-i explici ce s-a intamplat si sa ceri o amanare.
O zi buna
Postat 16 March 2009 - 08:55 AM
Postat 26 March 2009 - 01:18 PM
garda financiara mai tine de MF ?? ca parca nu mai era in subordinea MF acum ceva vreme in urma, daca nu ma insel ... sa ma iertati de zic prostii
Postat 26 March 2009 - 01:55 PM
ART. 1
"(1) Garda Financiară este instituție publică de control, cu personalitate juridică, care
exercită controlul operativ și inopinat privind prevenirea, descoperirea și combaterea oricăror
acte și fapte din domeniul economic, financiar și vamal, care au ca efect evaziunea și frauda
fiscală, organizată ca organ de specialitate al administrației publice centrale în subordinea
Ministerului Economiei și Finanțelor - Agenția Națională de Administrare Fiscală"
si HG 111/2009 care aduce cateva modificari si completari...tot in subordinea MF este ..
Aceasta postare a fost editata de marra_2000: 26 March 2009 - 02:03 PM
Similar Topics
4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi