Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati, in masura posibilitatilor, cu un model de lucru (inregistrari contabile) pentru o gestiune de mic bar.
Problema majora este ca, datorita produselor compuse, ajungem la situatii de gestiune a productiei, etc.. parca am fi
Combinatul de utilaj greu
Sa luam exemplul cafelei: se cumpara cafea boabe, zahar, lapte, paharele si lingurite.
Se vinde produsul cafea = 7 gr.cafea+2 plicuri zahar+lapte+pahar+lingurita, deci ar trebui facuta o "productie"de cafea
cu bon de consum pe componente si un bon de predare din productie pe rezultatul final.
OK o facem, dar parca e "nu stiu cum" sa lucram cu contul 345 ...
Pe de alta parte, am produse gen suc, bere, etc... pe care le receptionez la pret de vanzare cu tva (gestiune de amanunt).
Cum determin adaosul si descarcarea de gestiune?
Nu cred ca mai pot folosi Z-ul casei pentru ca pe el sunt si cafelele, inghetatele, coctailurile, etc...
Va trebui sa avem o gestiune la pret de cumparare (bucataria) din care sa scadem materiile prime si dupa aia sa incarcam
barul cu "finitele" ; cel mai mult m-ar interesa cum vedeti Dvs. inregistrarea contabila a acestei incarcari de bar.
Multumesc
Florin
P.S. Am vazut ca exista o postare intitulata Monografie bar dar nu am gasit in ea o solutie finalizata la problema
Multumesc
dual
Inregistrat la: 05 Oct 2006Offline Ultimul click: Feb 23 2022 03:11 PM