- Forum 100% contabilitate - Conta.ro
- → Vede profil: metranco
Community Stats
- Grup: Nou venit
- Postari: 7 (0 pe zi)
- Cel mai activ in: CONTABILITATE STOCURI (5 postari)
- Vizualizari: 2719
- Titlu User Nou
- Varsta 62 ani
- Data nasterii Aprilie 7, 1963
-
Gender
Male
-
Location
Constanta
Informatii de contact
0
Neutral
User Tools
Prieteni
metranco nu a adaugat prieteni inca
Ultimii vizitatori
Nu exista vizitatori de afisat
Postari ale mele
In topicul:scadere protocol pentru PFA
25 April 2021 - 03:25 PM
multumesc foarte mult pt. raspuns!
Dar cei 440 de lei unde intra la deducere. este suma deductibila. daca ar fii sa inchei exercitiul fianciar unde ii trec???
venituri =25.000
cheltuieli deductibile = 3.000
protocol= 25.000 - 3.000 = 22.000 x 2%=440
adica baza de calcul ar fii 22.000 + 440 = 22.440 si din aceasta suma se scade CAS, CASS, IMPOZIT
A fii sau a nu fii!
Dar cei 440 de lei unde intra la deducere. este suma deductibila. daca ar fii sa inchei exercitiul fianciar unde ii trec???
venituri =25.000
cheltuieli deductibile = 3.000
protocol= 25.000 - 3.000 = 22.000 x 2%=440
adica baza de calcul ar fii 22.000 + 440 = 22.440 si din aceasta suma se scade CAS, CASS, IMPOZIT
A fii sau a nu fii!
In topicul:Transformare unitati masura
19 July 2015 - 09:54 AM
Referitor la subiectul postat de mine
Dupa ce am mai facut o rubrica la NIR si am scris prețul cu amănuntul am facut inca un raport de gestiune separat pe bucatarie. Cei din contabilitate se mirau ca am mai facut inca unul. Le-am explicat ca barul si bucătăria sunt gestiuni separate, nu merg amandoua pe acelasi raport de gestiune. Este corect cum am procedat!!!???
Dupa ce am mai facut o rubrica la NIR si am scris prețul cu amănuntul am facut inca un raport de gestiune separat pe bucatarie. Cei din contabilitate se mirau ca am mai facut inca unul. Le-am explicat ca barul si bucătăria sunt gestiuni separate, nu merg amandoua pe acelasi raport de gestiune. Este corect cum am procedat!!!???
In topicul:Transformare unitati masura
19 July 2015 - 09:23 AM
Daca ati mai auzit de asa ceva!, am lucrat o luna de zile ca sef de unitate si mi-am pus mainile in cap.
Un restaurant din Eforie tine contabilitatea global valoric. Marfa întrata in bar o inregistreaza in NIR cu amănuntul la prețul de vanzare. Marfa din bucatarie o inregistreaza cu amănuntul in proportie de 100%( ceafa o cumpara cu prețul de 10 lei, o înmulțește cu doi ii adauga TVA si ii afla prețul cu amănuntul). La toata marfa intrata in bucatarie ii aplica prețul cu amănuntul de la morcov pana la piper. La sfarsitul lunii se scade global valoric cu toata marfa intrata, nu lucreaza cu retetare, patronul motivează ca el nu face producție, nu este patiserie sau cofetărie. Incepand cu luna IUNIE 2015 te apuca rasul. Patronul constata ca vânzarile sunt mari fata de intrările de marfa. Cum sa nu fie. Acum bate totul pe casa. Daca tu faci intrare la ceafa cu 20 de lei in acte si pe casa de marcat o vinzi cu adaos de 350% unde vei ajunge. Asta la toate produsele intrate in bucatarie. In luna IULIE 2015 ajungi sa vinzi "ceafa pe care nu o ai". Mergea sa dublezi marfa din bucatarie cand nu bateai totul pe casa de marcat, lucrai la negru. Eu daca i-am spus nu a priceput, nici macar cei din contabilitate. Eu am facut NIR-ul fara adaos la marfa din bucatarie am crezut ca are retetare in contabilitate. Cei din contabilitate, patronul cand au observat ca am facut NIR-ul fara adaos in bucatarie au sarit de "cur" in sus ca nu am facut bine ca am gresit NIR-ul, ca trbuia sa dublez marfa din bucatarie si sa fac intrarea la pret cu amănuntul. Le-am spus ca NIR-ul nu este gresit mai fac o rubrica si gata. Ce tevatura. Degeaba am motivat ca asa ceva nu se poate este o aberație.
CE PĂRERE AVETI!
PS. Patronul a lucrat la IHR Eforie pe vremea "răposatului" economist.
Un restaurant din Eforie tine contabilitatea global valoric. Marfa întrata in bar o inregistreaza in NIR cu amănuntul la prețul de vanzare. Marfa din bucatarie o inregistreaza cu amănuntul in proportie de 100%( ceafa o cumpara cu prețul de 10 lei, o înmulțește cu doi ii adauga TVA si ii afla prețul cu amănuntul). La toata marfa intrata in bucatarie ii aplica prețul cu amănuntul de la morcov pana la piper. La sfarsitul lunii se scade global valoric cu toata marfa intrata, nu lucreaza cu retetare, patronul motivează ca el nu face producție, nu este patiserie sau cofetărie. Incepand cu luna IUNIE 2015 te apuca rasul. Patronul constata ca vânzarile sunt mari fata de intrările de marfa. Cum sa nu fie. Acum bate totul pe casa. Daca tu faci intrare la ceafa cu 20 de lei in acte si pe casa de marcat o vinzi cu adaos de 350% unde vei ajunge. Asta la toate produsele intrate in bucatarie. In luna IULIE 2015 ajungi sa vinzi "ceafa pe care nu o ai". Mergea sa dublezi marfa din bucatarie cand nu bateai totul pe casa de marcat, lucrai la negru. Eu daca i-am spus nu a priceput, nici macar cei din contabilitate. Eu am facut NIR-ul fara adaos la marfa din bucatarie am crezut ca are retetare in contabilitate. Cei din contabilitate, patronul cand au observat ca am facut NIR-ul fara adaos in bucatarie au sarit de "cur" in sus ca nu am facut bine ca am gresit NIR-ul, ca trbuia sa dublez marfa din bucatarie si sa fac intrarea la pret cu amănuntul. Le-am spus ca NIR-ul nu este gresit mai fac o rubrica si gata. Ce tevatura. Degeaba am motivat ca asa ceva nu se poate este o aberație.
CE PĂRERE AVETI!
PS. Patronul a lucrat la IHR Eforie pe vremea "răposatului" economist.
In topicul:Transformare unitati masura
23 February 2015 - 12:47 PM
Multam Mgabi!. Mi-a trecut mie prin testos ca asa trebuie sa fie.
In topicul:Transformare unitati masura
22 February 2015 - 11:59 AM
Am realizat ca trebuie transformate unitatile de masura. Programul schimba unitatile de masura. Dar contabila nu trebuie si ea sa schimbe in contabilitate. Daca la sfarsit de luna am 5,5 kg cum ii dau. 3 cutii si 350 grame sau bucati in functie de ce unitate de masura e marfa. Nu merge. Nu trebuie si ea sa schimbe unitatea de masura in functie de ce este pe retar!!!???.
Se face NIR-ul pe noile unitati de masura si se da contabilei. Daca pe facura mazarea..etc este la cut. Se trece pe NIR transfomata unitatea de masura pe kg respectandu-se preturile adica sa cada NIR-ul cu suma toala din factura. Alta solutie nu vad.
Se face NIR-ul pe noile unitati de masura si se da contabilei. Daca pe facura mazarea..etc este la cut. Se trece pe NIR transfomata unitatea de masura pe kg respectandu-se preturile adica sa cada NIR-ul cu suma toala din factura. Alta solutie nu vad.
- Forum 100% contabilitate - Conta.ro
- 111→ Vede profil: metranco
- Regulament



Find content
Afisare istoric nume
