Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
metranco - Vede profil - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut


metranco

Inregistrat la: 21 Feb 2015
Offline Ultimul click: May 11 2021 01:35 PM
-----

Topicele mele

scadere protocol pentru PFA

23 April 2021 - 09:20 AM

Buna ziua!. Am o nelamurire in privinta scaderii protocolului la un PFA.

LEGEA SPUNE:
-cheltuielile de protocol, în limita unei cote de 2% din baza de calcul – adică din VENIT BRUT – CH. DEDUCTIBILE.
- Asta înseamnă că vei putea deduce ca si cheltuieli de protocol, însă limitat – adică în procent de 2% din venit brut – cheltuieli deductibile, costurile cu întâlnire la restaurant cu clientul tău, faptul că te-ai văzut cu un potențial client la cafea și ați discutat premisele colaborării etc.
-Însă ai mare atenție să respecți limita de 2% din baza de calcul (adică din venit brut minus cheltuieli deductibile)

Adica: venit brut 10.000 lei, cheltuieli deductibile 3.000lei, deci baza ta de calcul este 7.000 lei de unde calculezi 2% protocol, adica 140 lei protocol. acesti 140 sunt deductibili se adauga din cei 3.000 lei?. daca peste o saptamana ai venituri de 15.000 lei la cheltuielile deductibile care sunt?. 3.000 lei +140 =3.140 lei . adica venitul brut ar fii 15.000 lei-3.140 lei = 11.860 lei???

Transformare unitati masura

21 February 2015 - 12:30 PM

Cazul unui restaurant. Toate retetarele intr-un restaurant sunt pe trei U/M. - kg,L,buc. Cand introduc o factura se intampla sa ai MASLINE, MAZARE etc. la cutie. cutia poate sa aiba 750g, 350g. Se scade FIFO. Eu daca lucrez dupa retetare imi scade la kg sau grame. Cum fac sa ii dau contabilei in cutii, ea asa are in contabilitate daca prinde U/M din factura. La sfarsitul lunii imi ramane o cutie si 100 grame. Nu merge. Trebuie si ea sa prinda in contabilitate cate grame are cutia si nu U/M in cutii!!!???. Cum ma scad cu retetarul sa cad pe kg, L, buc.!!!???.

Cometa SQL