search

30 mai 2018 - termenul limita de depunere a situatiilor financiare si a raportarilor contabile

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute
Va reamintim ca 30 mai 2018 este termenul limita pentru depunerea situatiilor financiare si a raportarilor contabile. Vom afla in continuare ce categorii sunt vizate pentru depunerea situatiilor financiare, cine sunt exceptiile, dar si adresa de la care poate fi descarcat formatul electronic.

Cine trebuie sa depuna situatiile financiare anuale?


 Societatile, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, subunitati din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul in strainatate, cu exceptia subunitatilor deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European trebuie sa depuna Situatiile financiare anuale aferente anului 2017.

Subunitatile deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European si entitatile care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, societatile comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata trebuie sa depuna Raportarile contabile anuale aferente anului 2017.

De unde poate fi descarcat formatul electronic al situatiilor financiare anuale?


 Formatul electronic al situatiilor financiare anuale, generat prin programul de asistenta (soft A si Soft J) este pus la dispozitia entitatilor, gratuit, de unitatile teritoriale ale ANAF sau poate fi descarcat de pe portalul www.anaf.ro, sectiunea Declaratii electronice/ Descarcare declaratii/ Situatii financiare anuale/ Raportari anuale an 2017.




Sursa: ANAF

NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice