search

7 motive pentru a imbratisa cariera de contabil

 
Avantajele carierei de contabil sunt numeroase si este necesar sa le cunosti. Daca iubesti cifrele, ai rabdare si atentie pentru detalii, esti dispus sa inveti si dupa ce ai terminat studiile, sa fii asadar mereu la punct cu noutatile, ia in considerare cariera de contabil. Ce trebuie sa stii?
 
1. Ai un drum clar in cariera
 
Daca studiezi contabilitatea vei dobandi abilitati practice cu privire la cifre si analiza costurilor pe care le au angajatorii. De exemplu, spre deosebire de un absolvent de filosofie, diploma de contabilitate iti va asigura un drum clar in ceea ce priveste cariera.
 
2. Este un domeniu de lucru stabil si in dezvoltare
 
Cat timp oamenii vor face bani, meseria de contabil va exista. Este o profesie asupra careia nu trebuie sa iti faci griji ca va disparea. De asemenea, este preconizat ca perspectivele de angajare sa creasca in urmatorii ani.
 
3. Exista potential sa avansezi
 
Terminarea unui liceu cu profil economic si obtinerea unei diplome care sa ateste studiile economice reprezinta inceputul. Ulterior, te poti inscrie la CECCAR (Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania) de la care vei primi o licenta care te va ajuta sa poti profesa meseria de contabil, fie intr-o companie, fie ca decizi sa iti deschizi propria firma. Profesia de contabil autorizat poate fi completata de cea de expert contabil. De asemenea, profesia de economist poate face trimiteri la meserii precum: auditor financiar, consultant fiscal sau evaluator de intreprinderi.




Sursa foto: Gmlcpa.com
 
4. Lucrezi cu tehnologie noua
 
Contrar aparentelor, un contabil al zilelor noastre, in care tehnologia a luat amploare in toate domeniile, nu va buchisi si nici nu va tine in mana un creion care are la capat guma de sters. Un contabil bun este cel care stie sa faca conexiuni, sa ofere solutii pentru top management si care, desigur, foloseste cel mai nou software de contabilitate.
 
5. Ai biroul unde iti doresti tu
 
Daca in anumite domenii este absolut necesar sa te prezinti la serviciu zi de zi, contabilitatea, acest serviciu de care toata lumea are nevoie, ofera contabililor suficient de multa flexibilitate. Astfel, este posibil sa ai biroul chiar acasa. Vei avea inceputul si sfarsitul de luna mai aglomerate, insa vei putea in restul timpului sa iti gasesti suficient timp si pentru tine. 
 
6. Exista potential antreprenorial
 
Visul de a fi propriul tau sef devine realitate odata cu profesia de contabil. Domeniul financiar-contabil iti ofera aceasta sansa, spre deosebire de alte arii de lucru. Este ceva firesc sa vezi contabili care si-au deschis propriile firme; asadar, ia in considerare si aceasta optiune.
 
7. Castigi bine
 
Poate ca in ciuda afinitatii pentru cifre, a atentiei la detalii, meseria de contabil ajunge sa nu mai fie imbratisata pe motivul castigurilor mici. In primul rand conteaza pasiunea. Sa-ti placa ceea ce faci te va ajuta sa muncesti mai mult, cu placere. Daca esti pe cont propriu iti poti face singur programul, mai multe ore de lucru vor insemna implicit mai multi bani. Portofoliul de firme pentru care lucrezi poate fi mai mare sau mai mic; astfel, s-ar putea spune ca poti castiga atat cat tu iti doresti.
 
Desigur, ca in cazul tuturor job-urilor, salariul creste odata cu experienta. Dupa primii 5 ani venitul este insa unul mai mult decat frumos, aici intrand in calcul si certificarile obtinute, CECCAR si ACCA (organizatie internationala de certificare).
 
 
 


NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice