search

8-9-10 cate zile de protest?

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute
Protestele din Romania nu au amploarea celor din Franta, Spania sau Grecia. Nu au violenta acelora si nici numarul de participanti. Iarna si zapada le-au mai subminat rezistenta romanilor temerari care aleg sa isi petreaca serile in frig scandand pentru o lume mai buna. Si cu toate astea ei s-au facut auziti chiar si pana la Washington. Un singur om nu a auzit de ele. Iar acela e chiar Presedintele.

"Fara nici o indoiala, criza economica mondiala afecteaza Romania. Dar este, totodata, evident ca protestele din tara noastra merg mult mai departe decat atat: romanii isi exprima frustrarea fata de politicieni care nu au privit niciodata dincolo de ingustele lor interese, care au fost mai mult ocupati cu mici dispute personale decat cu buna administrare a tarii."

Cuvintele de mai sus apartin Familiei Regale, care isi formuleaza pozitia intr-un comunicat de presa. O emblema a diplomatiei romanesti afirma o pozitie, dar presedintele ramane surd.

Am urmarit de la distanta relatarile din miezul evenimentelor. De multe ori spontane, prin retele sociale. Nu am auzit vocile furiei. A plecat de la furie, dar nu mai e furie. Presa internationala ne tot baga in oala masurilor de austeritate. Se tot vorbeste despre cei 25% luati de la bugetari. Dar nu e asta. Multumim pentru atentie, dar nu cred ca au inteles. Am vazut interviuri cu intelectuali. Doctori in stiinte politice, manageri de multinationale. Ce cauta oamenii astia in piata? Nu ei sunt victimele celor 25%.

Cred ca protestele romanilor vizeaza dincolo de orice clasa politica. Ceea ce, in mod absolut de asteptat, ramane invizibil chiar pentru clasa politica. Si daca omul al carui nume e pe cele mai multe dintre lozincile pietelor, nu si-l aude strigat, atunci nu e greu de inteles de ce pierde mesajul restul clasei politice. Ce fac ei?

"Ca atare, nu putem constata decat validitatea solicitarilor cetatenilor, pe care USL le sustine in mod categoric: demisia acestui guvern, instalarea unui guvern de profesionisti neangajati politic si demararea cat mai rapida a procedurilor in vederea organizarii de alegeri anticipate. Oamenii trebuie lasati sa isi aleaga destinul, fara ca acesta sa le fie dictat de presedintele Traian Basescu, Emil Boc sau Elena Udrea." spune USL

"Este surprinzator cum colegele noastre din PSD si PNL, care activeaza la nivel european, vin cu actiuni impotriva Romaniei, este ca atunci cand un om care abia s-a ridicat din prapastie vii si ii dai un vant sa cada din nou in prapastie. Gestul OFPSD de astazi indreptat impotriva Romaniei sunt convinsa ca va fi sanctionat la vot de catre romani si reprezinta un atac fara precedent al unei formatiuni politice impotriva propriei tari." Sulfina Barbu

"Exista, in mod real, riscul ca Romania sa fie decredibilizata si de aici consecintele. De aceea consider ca mesajul toxic pe care liderii Opozitiei, domnul Ponta, domnul Antonescu si ceilalti lideri ai PSD si PNL il transmit in tara, si in afara tarii, cu privire la asa-zisa distrugere treptata si sistematica a mecanismelor democratice in Romania si, de aici, posibilitatea punerii in aplicare a articolului 7 din Tratatul European care priveste sanctiuni care pot ajunge pana la blocarea dreptului de vot al romanilor in institutiile europene, precum si la blocarea fondurilor europene, este un mesaj antiromanesc daunator in totalitate situatiei Romaniei astazi." Theodor Stolojan

Stiti povestea regelui Solomon, care i-a cerut lui Dumnezeu intelepciune? Au venit la el intr-o zi doua femei, una dintre ele pierduse copilul sau mort si il furase pe al celeilalte. Amandoua cereau copilul. Regele Solomon a spus sa se aduca o sabie si sa taie copilul in doua ca sa primeasca fiecare femeie. Mama copilului viu s-a speriat si a zis sa il dea celeilalte. Mincinoasa zise sa se taie copilul, ca sa nu il aiba niciuna din ele. Atunci regele dadu copilul mamei sale adevarate care renuntase la el.

Undeva, (oare in fata cui?) actuala clasa politica duce lupta celor doua mame. Fiecare vrea ce e mai bine pentru copilul care este poporul. Iar cativa oameni din poporul acesta sunt in strada de zece zile. Cativa, raportat la noi toti. Nu asa putini daca gandim calitativ. Acum ar fi nevoie de un rege Solomon care sa puna o sabie deasupra copilului lor, in asa fel incat sa putem vedea cu totii cine sunt cei care renunta la putere pentru binele mai presus de ei al poporului.

foto: Ioana Moldovan

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice