search

Sebastian Lazaroiu, avem bogatii, dar am vrea sa avem si inteligenti. Multi inteligenti

Vanzare terenuri: atentie, tratamentul fiscal este diferit in functie de incadrarea acestora! Ce cota de TVA se aplica?
Sebastian Lazaroiu s-a alaturat unei suite de declaratii pro-exploatare la Rosia Montana facute de actuala putere in ultimele zile. Nu pentru ca ar fi un expert in domeniu, dar a simtit nevoia sa clarifice in stilul sau cinic lucrurile, si-n felul acesta, sa dea presedintelui si guvernului o mana de ajutor in demararea proiectului. In pregatirea opiniei publice pentru eveniment.

"Avem bogatii, dar avem si foarte multi ipocriti in Romania care spun sa stam acolo pe bogatiile alea, sa nu distrugem mediul, ca stiu ei sigur ca asta vom face. Asa putem proceda si cu petrolul – de ce sa mai extragem petrol sau gaze? Peste tot ai un impact asupra mediului, important este sa minimalizezi acel impact", a afirmat Lazaroiu, potrivit Agerpres.

Marturisesc, fara ipocrizie, ca l-am considerat mult mai inteligent decat se dovedeste in acest caz si cred ca asta nu ii este permis.

In general, Partidului Democrat-Liberal, presedintelui si echipei sale guvernamentale nu ii este permisa lipsa de inteligenta. Situatia in care se afla ei ii obliga la a avea idei, la a fi geniali si nu sunt. O minima analiza a situatiei iti spune ca un partid cu ceva peste 15%, cu o opozitie compacta si o presa ostila, in conditii de guvernare pe criza, are o singura sansa: inteligenta.

Ea singura i-ar salva. Nici ajutorul SUA, nici serviciile secrete, nici farmecul doamnelor, nici debitul verbal al premierului si nici tenacitatea presedintelui, ci numai inteligenta i-ar putea salva.

Daca ne uitam la cazul Rosia Montana, fara ipocrizie, trebuie sa recunoastem ca nu avem de-a face cu inteligenta din partea guvernantilor, nu avem o justificare rationala, ci doar o varianta de refugiu pentru niste oameni care nu mai stiu de unde sa scoata bani. Nu din calcul si argumente, ci din lipsa altor idei se arunca acum echipa prezidentiala pe Rosia Montana.

Pentru ca sa scoti aurul din pamant si sa-l vinzi cand dai de greu, nu trebuie sa fii inteligent, nu trebuie sa fii Sebastian Lazaroiu, nici Traian Basescu; si Gore, daca ar fi la guvernarea tarii, ar sti sa faca asta. Nu e nicio inovatie, nicio idee salvatoare sa mai cotrobaie prin colturi si sa vanda ce a mai ramas. Nu e o solutie. E un gest pripit, al unui guvern disperat si incapabil sa ofere un proiect viabil si pe termen lung pentru acesta tara.

Iata de ce, pe Sebastian Lazaroiu si echipa de "inteligenti" din jurul presedintelui i-as provoca la a scoate idei mult mai bune, proiecte care sa ne uimeasca, contributii geniale si plusvaloare de gandire, solutii care sa ramana in cartea de istorie.

Ei nu se vad alatura?i lui Ciorbea sau Vacaroiu, sunt considerati o noua generatie, reformatoare, Romania desteapta. Sunt scoliti, au verb, umor, curaj, au deci obligatia sa gandeasca, sa produca idei. Sa faci partie pentru proiecte primitive demarate de Berceanu pe vremea lui Radu Vasile, nu este de apreciat. Fara ipocrizie, chiar trebuie sa puteti mai mult!

PS: Va dau o sugestie: ce-ar fi sa faceti un plan de absorbtie a fondurilor europene, care sunt mult mai importante decat contributia pe care pretinde RMGC ca ar aduce-o tarii noastre (numai fondurile de la Ministerul Dezvoltarii depasesc cele 4 miliarde de euro, cat ar fi castigul din afacerea Gold Corporation). Ar fi ceva! Am ramane si cu aurul in pamant (unde ii creste valoarea, il tinem acolo pentru vremuri si mai provocatoare, pentru ca suntem inteligenti, nu?) si cu bani pentru modernizarea tarii, si cu patru munti in picioare si fara un lac de 300 de hectare cu cianuri si cu un patrimoniu valoros, bun de exploatat turistic. Vai, fara ipocrizie, am fi prea inteligenti!

Noutati contabile 1714251600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice