search

ANAF a actualizat Ghidul caselor de marcat. Iata continutul!

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a actualizat, in data de 5 octombrie, Ghidul caselor de marcat. Documentul a fost realizat in prima parte a lunii iunie, iar acum institutia a revenit cu modificari asupra continutului.

Ghidul realizat de specialistii ANAF este destinat distribuitorilor autorizati si unitatilor acreditate pentru vanzari si service case de marcat, precum si pentru utilizatorii noilor aparate de marcat electronice fiscale.

Ghidul ANAF ofera informatii complete despre procedura de inregistrare a noilor case de marcat, incepand cu necesitatea de a le utiliza pana la modul de completare a formularelor destinate acestora.. Toate informatiile legate de noile case de marcat sunt prezentante detaliat, cu explicatii si imagini, in noul ghid ANAF.

In caz ca ati consultat si vechiul ghid oferit de specialistii ANAF, descarcati varianta noua si actualizata. Iar daca nu ati reusit pana acum sa aflati ce informatii continea celalalt document, veti citi cu aceasta ocazie de la zero care este procedura de inregistrare a noilor case de marcat cu jurnal electronic.

Ghidul a fost completat prin introducerea unui subcapitol unde se regaseste exemplificata modalitatea de accesare a serviciului Spatiul Privat Virtual pentru transmiterea Formularului C801, din cadrul sectiunii Depunere Declaratii. De asemenea, au fost introduse clarificari privind fiscalizarea aparatelor de marcat electronice fiscale precum si precizari referitoare la aparatele de marcat electronice fiscale adaptate.

Documentele necesare solicitarii si atribuirii numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice pot fi depuse online prin intermediul Spatiului Privat Virtual. Daca se utilizeaza aceasta facilitate oferita de ANAF, in colaborare cu Centrul National pentru Informatii Financiare din cadrul MFP, operatorii economici pot obtine certificatul in cel mult trei minute, dupa cum anunta institutia pe pagina de Facebook.

DESCARCATI noul ghid pentru casele de marcat de AICI. >>>>




Sursa: ANAF

Noutati contabile 1713560400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice