search

ANAF: instituirea unor scheme de ajutor de stat

Declaratia privind situatia de trezorerie pentru finantarile primite de ONG: atentie la Ordinul 470/2024!
Ministerul Finantelor Publice a modificat si a completat H.G. nr. 807/ 2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie, prin Hotararea de Guvern nr. 476/ 2018 care a fost publicata, pe 9 iulie 2018, in Monitorul Oficial nr. 580.

Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 807/ 2014, cu modificarile si completarile ulterioare, il reprezinta dezvoltarea regionala prin sprijinirea realizarii investitiilor de mare anvergura, cu importante efecte in economie, orientate spre sectoarele de activitate de varf. Se acorda sume sub forma de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale si necorporale, precum si cele legate de inchirierea constructiilor aferente investitiei initiale.


Referitor la schema de ajutor de stat facem urmatoarele precizari:

- valoarea minima a investitiei 13,5 milioane lei (aproximativ 3milioane euro);

- intensitatea/nivelul maxim al ajutorului de stat acordat in baza schemei de ajutor de stat: 50% raportat la cheltuiala eligibila (pentru agentii economici de pe raza DGRFP Ploiesti);

- depunerea cererilor de acord pentru finantare se face continuu, in limita bugetului alocat schemei pentru anul in curs.



Consulta Ghidul solicitantului aici. >>

Consulta Ghidul de plata a ajutorului de stat aici. >>




 In termen de 15 zile calendaristice de la intrarea in vigoare a Hotararii de Guvern nr. 476/ 2018 vor fi aprobate Ghidurile mai sus mentionate, prin ordin al ministrului finantelor publice.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice