search

ANAF renunta la timbrul extrajudiciar

CUM si UNDE poti plati taxele, impozitele si contributiile catre ANAF

In cadrul procesului de eficientizare a procedurilor, in vederea flexibilizarii si simplificarii relatiei dintre ANAF si contribuabili, se are in vedere eliminarea timbrului extrajudiciar solicitat in prezent la eliberarea certificatelor si adeverintelor de catre administratiile financiare.


Aceasta masura vine in ajutorul contribuabililor care vor fi scutiti de drumurile si timpul alocat achizitionarii acestor timbre. Totodata, prin eliminarea timbrului extrajudiciar, contribuabilii vor putea solicita prin mijloace electronice eliberarea certificatelor si a adeverintelor de care au nevoie.



"Masura care urmeaza sa fie luata in scurt timp se afla in momentul de fata pe circuitul de aprobare si elaborare a actului normativ si se adreseaza exclusiv contribuabililor. Banii colectati la buget de pe urma achitarii acestei taxe nu reprezinta un venit semnificativ, de care nu ne putem lipsi, atunci cand punem in balanta efortul depus de contribuabili.

De acum, eliberarea certificatelor si a adeverintelor va fi un proces mult mai simplificat de care vor beneficia foarte multi oameni.

Dincolo de eficientizarea mecanismelor de combatere a evaziunii fiscale, in procesul de modernizare a ANAF, inceput in urma cu 2 ani, consider ca mecanismul de plata a taxelor si relatia Fisc-contribuabil trebuie simplificate in continuare, pentru a incuraja conformarea voluntara". - Gelu Stefan Diaconu, presedintele ANAF

Sursa: ANAF



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice