search

ANOFM anunta stabilirea unui nou numar unic de apel cu informatii despre somajul tehnic


Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) anunta lansarea unui nou numar unic de apel la care cetatenii pot suna pentru a afla informatii despre somajul tehnic.
 
Incepand cu 14 aprilie 2020, ANOFM pune la dispozitia cetatenilor un nou numar unic de telefon - 021.444-0000, la care acestia pot suna pentru a obtine informatii suplimentare cu privire la somajul tehnic si la facilitatile acordate prin prevederile Legii nr.19/2020. 
 
"Noul numar de telefon, operat in parteneriat cu Telekom Romania, optimizeaza serviciul de informare efectuat de ANOFM, scurtand timpii de asteptare. Astfel, inca din faza de initiere a apelului, cetatenii vor putea fi repartizati catre operatorii callcenterului, in functie de categoria in care se incadreaza.", informeaza institutia intr-un comunicat.
 
Call-centerul va functiona in acelasi interval orar ca si pana in prezent, respectiv intre orele 09:00 – 16:00 de luni pana joi si vineri intre 09:00 – 13:00, mai informeaza ANOFM.
 
Institutia reaminteste faptul ca angajatorii au la dispozitie platforma digitala https://aici.gov.ro pentru incarcarea documentelor necesare acordarii somajului tehnic pentru angajatii carora li s-a suspendat temporar contractul individual de munca din initiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare. 
 
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va depune, in continuare, toate eforturile si demersurile necesare, astfel incat toate solicitarile din partea cetatenilor sa fie rezolvate intr-un timp cat mai scurt si mai eficient, propunandu-si sa vina in intampinarea problemelor romanilor astfel incat relationarea dintre institutie si cetateni sa se faca intr-un mod cat mai profesionist si modern. 


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice