search

Atentie! Termenul pentru impozitul pe cladiri s-a amanat pentru 31 mai 2016

Cartea Verde a Contabilitatii: solutii practice, explicatii si recomandari din partea specialistilor

Guvernul a decis sa amane termenul pana la care proprietarii persoane fizice si firmele care detin cladiri trebuiau sa depuna declaratiile la directiile de taxe locale. Noul termen pentru impozitul pe cladiri a fost prelungit cu doua luni, pana la 31 mai 2016.

De asemenea, se extinde pana la 30 iunie data pana la care se aplica o reducere de 10% la plata integrala a impozitului pe locuinta, terenuri si masini.

Un alt termen care a fost prelungit cu doua luni, pana la 31 mai, este si cel pentru declaratiile privind masinile radiate din circulatie.

Proprietarii persoane fizice si firmele doreau o amanare a acestui termen pentru impozitul pe cladiri in conditiile in care normele care aduc clarificari au fost publicate abia la 21 martie. In plus, directiile de taxe erau deja extrem de aglomerate in aceasta perioada, fiind suprasolicitate de catre cei care doreau sa se incadreze in termen.

Retineti ca cel de-al doilea termen de plata pentru impozitul pe locuinta, terenuri si mijloace de transport este 30 septembrie 2016, termen pana la care nu se mai aplica si reducerea de 10%.

Continuarea aici.


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice