Bechtel intelegerea dintre hoti s-a rupt. Care hot raspunde? - articole conta.ro
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Bechtel intelegerea dintre hoti s-a rupt. Care hot raspunde?

Cazul Bechtel ar putea intra in istorie ca unul dintre cele mai mari greseli ale unui guvern. S-ar putea preda la scoala de economie, la stiinte politice dar si la drept. Bechtel a fost o teapa cu toate actele in regula, iar presa a scris despre asta timp de zece ani, fara contenire. Realitatea venea si ea sa confirme de fiecare data faptele semnalate de presa si consecintele financiare dezastruoase.

In mod implacabil, simpla trecere a timpului a insemnat pentru Bechtel castiguri financiare extraordinare iar pentru Romania pierderi incredibile. Ajunsesem, cum recunoaste acum presedintele Basescu, sa avem cea mai scumpa autostrada din lume. La preturile trecute in contract se adaugau penalitati de neplata dar si de nemunca.

Fireste, guvernul Boc, presedintia si ambasada SUA au meritul de a fi oprit frauda aceasta. Au lucrat bine impreuna, iar compania Bechtel s-a retras pe cateva portiuni, fericita. Se poate pune intrebarea, puteau sa o faca mai demult si mai salveze timp si bani? Poate ca se putea, dar am fi carcotasi sa le reprosam tot celor care au facut ceva.

Acest capitol negru din istoria contractuala a Romaniei are cativa autori clar indicati de semnaturi, are autori, coautori. Poarta responsabilitatea unui premier si a unui ministru. A fost formulat de un jurist care a incasat 6 milioane de dolari pentru cele trei pagini scrise. Cine va plati pagubele?

Bechtel ar putea crea un precedent benefic, in final, macar atata lucru bun si cei 45 de kilometri de autostrada sa ramana dupa ei. Ar putea crea precedentul responsabilitatii penale. Cineva ar trebui sa raspunda penal pentru ca a angajat Romania intr-unul dintre cele mai paguboase contracte de acest gen din lume.

Asadar, urmatorul pas normal ar fi ca statul roman sa caute responsabilii unei hotii recunoscute la cel mai inalt nivel din cele doua state. Ar fi evident necesar ca Adrian Nastase sa dea socoteala in fata legii raspunderii ministeriale, sau Miron Mitrea, ca semnatar al contractului. Nu pentru ca poporul roman ar fi insetat de sange, ci pentru ca de acum inainte cei care mai semneaza contracte care privesc finantele tarii, sa o faca mult mai responsabil.

Nu de alta, dar urmeaza o Rosia Montana, o centrala atomonucleara si multe alte lucrari importante despre care n-am vrea sa-l auzim pe viitorul presedinte spunand ca au fost contracte intre hoti.


Asociatiile de Proprietari
- modificari majore in 2021 -


- Drepturi + Obligatii
- Contabilitate si Fiscalitate
pentru o activitate fara greseli

...vezi AICI detalii >>


 

Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Ruxandra Hurezean - www.conta.ro
Data: 2011-09-16
Vizualizari: 3721


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-01-19
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman reaminteste ca orice categorie de contribuabili poate accesa esalonarea la plata simplificata, pe o perioada de cel mult 12 luni, pentru obligatiile fiscale principale si accesorii datorate dupa data declararii starii de urgenta.  Citeste mai mult ...
postat la: 2021-01-19
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman informeaza ca in
Monitorul Oficial nr. 33 din 12 ianuarie 2021 a fost publicat Ordinul presedintelui ANAF nr. 14 din 7 ianuarie 2021 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului 212 “Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”.
Citeste mai mult ...
postat la: 2021-01-18
Guvernul a majorat salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata de la 2.230 lei la 2.300 lei lunar, ceea ce reprezinta o crestere de 3 % fata de luna decembrie 2020. Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

MODIFICARILE din Contabilitate in 2021 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

MODIFICARILE din Contabilitate in 2021 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services