search

CECCAR cere ANAF sa amane termenul de 25 mai pentru depunerea declaratiilor cu 5 zile

Formularul 394: Marti, 30 iulie 2024, este termenul limita pentru depunere
 
CECCAR (Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania) cere reprezentantilor ANAF sa amane termenul de 25 mai 2023 pentru depunerea declaratiilor fiscale cu 5 zile, adica pana pe 30 mai 2023. Motivul acestei prorogari il reprezinta disfunctionalitatile site-ului din ultima perioada. 


"Avand in vedere disfunctionalitatile sistemului informatic al  Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) din ultima perioada, ce conduc la imposibilitatea respectarii termenelor de depunere a declaratiilor fiscale si a situatiilor financiare anuale, Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) a solicitat autoritatii fiscale prorogarea termenelor de 25, respectiv 30 mai 2023 pentru depunerea acestora", potrivit institutiei.
 
CECCAR a mai solicitat sa nu se aplice sanctiuni contabililor si firmelor.
 
"De asemenea, CECCAR, ca reprezentant al celor peste 35.000 de liber-profesionisti contabili, a solicitat sa nu li se aplice contribuabililor sanctiunile prevazute de lege pentru depasirea termenelor legale de depunere a declaratiilor corespunzatoare."
 
"Avand in vedere faptul ca nerespectarea termenelor amintite are la baza motive independente de vointa profesionistilor contabili, a contribuabililor, ne exprimam increderea ca ANAF va identifica si implementa solutia legala potrivita, in interes public. Consideram ca aceasta situatie se incadreaza in prevederile art. 78 alin. (1) din Codul de procedura fiscala", a mai precizat CECCAR in incheiere. 
 
 


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice