search

Cine trebuie sa castige razboiul dintre Arafat si Basescu

Va marturisesc faptul ca am un sentiment de respect fata de ceea ce a facut Raed Arafat in Romania, il admir pe acest om. Nu inteleg insa de ce ar trebui ca Romania sa se imparta din nou in doua tabere, intre doi combatanti pentru o cauza care trebuie rezolvata altfel. Rezolvata rational!

In fond, presupun ca suntem cu totii de acord ca inainte sa reactionam emotional, ar trebui sa intelegem ce se intampla. Ca sa intelegem ce se intimpla trebuie sa ne informeze cineva. Asadar, in cazul Legii sanatatii, inainte de declansarea unor razboaie televizate, ar fi trebuit explicate unele lucruri esentiale. Dar nu s-a intamplat asa. Habar n-am de ce doarme, de exemplu, ministrul Sanatatii!

Intre timp, s-au comis greseli grave. Presedintele a gresit atacandu-l pe Raed Arafat, acesta a gresit implicindu-se in decizia asupra unui proiect fata de care putea avea interese.

Dar poate cea mai grava greseala este una pe care nici n-o mai sesizam, pentru ca ni se intampla foarte des: am redus o problema majora la tranta dintre doi oameni, fara ca problema sa se rezolve sau sa castigam prin intelegerea ei. Dimpotriva, cei care-l indragesc pe Arafat il vor uri si mai tare pe Basescu si invers. Sentimentele au inundat si acoperit deja subiectul. Daca vrem insa sa intelegem ceva ar trebui sa incercam sa ne raspundem la cateva intrebari esentiale, pentru ca noi trebuie sa castigam razboiul acesta!

1. De ce nu are Raed Arafat incredere in sistemul privat de urgenta daca el insusi a initiat unul?

2. Daca exista un SMURD, de ce n-am vrea sa fie mai multe sisteme de tip SMURD?

3. Daca acum acest SMURD, un serviciu nascut din initiativa privata, isi deconteaza cheltuielile prin Ministerul Sanatatii, iar pentru noi serviciul este gratuit, de ce ne-am speria de mai multe servicii private de urgenta?

4. Daca pana acum serviciile de urgenta de stat ne-au nemultumit, de ce acum credem doar in ele?

5. Daca nu avem incredere in ce vedem cu ochii nostri: ca un serviciu paralel poate face servicii de calitate, de ce am avea incredere in ce spun unii la televizor?

6. De ce ne-am speria ca dispare SMURD, cand propunerea este sa se infiinteze mai multe servicii de tip SMURD?

Situatia redusa la fapte si nu la vorbe este ca Raed Arafat, desi stapaneste sistemul, nu poate fi obiectiv in chestiune, fiind interesat ca director SMURD, iar Traian Basescu nu poate fi credibil pentru ca nu cunoaste sistemul, nu este specialist in domeniu.

In concluzie, este o urgenta ca altcineva, absolut competent si total dezinteresat, sa preia subiectul-problema, pentru ca sistemul de sanatate al unei tari nu poate fi construit (reformat) nici de presedinte, nici de un medic de urgenta, oricat de bun si iubit ar fi el.

PS: Apropo, n-ar trebui sa trimita cineva o Salvare dupa ministrul Sanatatii, poate il gaseste pe undeva?!

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice