search

Cum functioneaza amanetul auto?

A existat o mare confuzie in ceea ce priveste imprumuturile cu ajutorul vehiculelor, denumite imprumuturi de amanet auto sau pur si simplu imprumuturi cu titlu auto. Adevarul este ca aceste imprumuturi ofera o recompensa uriasa cu riscuri mici sau deloc. Deoarece vehiculul tau este principalul factor decisiv, atat timp cat ai un automobil de valoare mare, in stare buna de functionare, cu acte in regula pe numele tau, poti primi sume generoase, in mana, in cateva ore. 

O alternativa sigura si de incredere

Considerate parte a categoriei mai largi de imprumuturi garantate, tranzactiile cu autovehicule iti folosesc vehiculul ca garantie. Cand aduci un vehicul la o casa de amanet auto, unul dintre specialistii agentiei va incepe imediat procesul de imprumut, astfel incat sa iti poata oferi cea mai buna oferta posibila. Deoarece imprumutul este garantat pe baza vehiculului, pot oferi unele dintre cele mai mici rate ale dobanzi. Aceasta inseamna ca vei obtine plata maxima pentru vehiculul tau cu termene de rambursare echitabile si flexibile.

Nicio invazie a confidentialitatii

Spre deosebire de alte optiuni de imprumut care par sa iti solicite istoricul de viata, cum ar fi informatii bancare, date extinse despre angajator si multe altele, exista doar cateva cerinte de baza pentru a putea face amanetarea masinii. Aceste informatii pe care trebuie sa le furnizezi sunt varsta si informatiile de identificare ale tale, actele vehiculului pe numele tau, vehicul la fata locului in stare buna de functionare si cheile masinii. Aceste informatii sunt necesare numai pentru a se asigura ca esti proprietarul de drept al vehiculului si ca esti interesat sa mergi mai departe cu un imprumut. Ca parte a procesului, unul dintre membrii echipei va examina, de asemenea, impreuna cu tine, termenii imprumutului si potentialele consideratii de reinnoire.

Beneficiile majore ale imprumuturilor de tip amanet auto

Viata este imprevizibila si exista momente cand ai nevoie de o sursa sigura de venit rapid. Procesul de amanet auto exista de ani de zile. De-a lungul timpului, nenumarati oameni au beneficiat de usurinta si valoarea acestei tranzactii sigure si legale. 

Unii creditori pun un flux nesfarsit de intrebari. Vor sa intre in viata ta privata pentru a afla fiecare mic detaliu. Iti vor solicita inregistrari bancare, scoruri de credit, uneori chiar sa iti contactezi prietenii si rudele pentru recomandari si garantii. Meriti un tratament mai bun decat atat.
In schimb, casele de amanet auto imbratiseaza ceea ce este cunoscut ca un proces de imprumut garantat. Simplu spus, ofertele lor personalizate se bazeaza exclusiv pe garantia vehiculului tau. Asta inseamna ca, chiar daca ai un credit anterior la o banca, datorii mari sau alte scenarii personale, poti inca sa te califici pentru un imprumut.

Conditii pentru acordarea unui imprumut

Pentru a obtine un imprumut amanetand masina este important in primul rand sa aduci vehiculul in stare buna de functionare, cu acte in regula pe numele tau. Apoi se va face evaluarea acestuia de catre unul dintre specialistii echipei de la casa de amanet la care apelezi.  De obicei, casele de amanet auto sunt interesate de toate marcile si modelele de masini de valoare si ofera credite de pana la 75 % din valoarea autovehiculului. Imprumuturile obtinute cu ajutorul amanetarii masinii au de obicei rate mai mici ale dobanzii si planuri de rambursare mai bune decat alte optiuni. Asta pentru ca vehiculul tau este baza contractului de imprumut tip amanet auto. Deci, atunci cand aduci vehiculul in stare buna de functionare, cu acte doveditoare pe numele tau, poti fi sigur ca obtii cea mai buna oferta posibila. Acesta este un motiv bun pentru care oamenii aleg optiunea de amanet auto atunci cand au nevoie de anumite sume de bani rapid. Clientii citeaza adesea principalul beneficiu al amanetului auto ca fiind capacitatea de a obtine rapid banii de care au nevoie, fara a fi nevoiti sa treaca prin verificari pe care le fac alti creditori. Nu vei fi supus unor verificari invazive de credit, intrebari umilitoare de antecedente sau cereri lungi si complicate. De ani de zile, aceasta este resursa de baza pentru foarte multi oameni. In plus, si persoanele juridice pot beneficia de un astfel de imprumut. Este necesar doar codul fiscal al entitatii si de stampila. La predarea autoturismului, trebuie lasate ambele chei ale acestuia. Este bine de stiut ca pe toata durata in care masina sa afla la casa de amanet auto, aceasta se va afla intr-o parcare supravegheata video. In acest fel vei sti ca este in perfecta siguranta, ca nu se poate atenta la integritatea acesteia, nu vor aparea defecte fizice sau probleme de functionare.

In cazul in care nu vei reusi sa rambursezi imprumutul in timpul prevazut in contract, vei putea prelungi perioada sau vei avea posibilitatea de a-ti vinde autovehiculul pentru a nu-l pierde. In acest fel, casa de amanet te va lasa pe tine sa decizi in legatura cu vanzarea acestuia, pentru ca apoi sa returnezi suma imprumutata.

Ce se intampla dupa ce predai masina casei de amanet?

Dupa ce masina ta va fi evaluata pentru stabilirea sumei pe care o poti primi la schimb, aceasta va fi amplasata intr-o parcare subterana, unde va fi ferita de intemperii. In acelasi timp, va fi supravegheata video in permanenta. Iar pentru a te asigura ca lucrurile se desfasoara intr-adevar in acest fel, vei avea optiunea de a avea acces la monitorizarea masinii si vei primi, la cerere, poze sau video cu aceasta. Masina va fi sigilata si se va nota numarul de kilometri de la bord, inainte de a fi lasata in custodia firmei de amanet. Iar daca doresti sa o vinzi, o poti face direct din parcul auto al casei de amanet. Poti sa stabilesti singur valoarea de vanzare a masinii tale si poti sa rambursezi imprumutul integral inaintea termenului contractual, avand astfel sansa de recalculare a comisionului, precum si de a ramane cu bani in plus in urma vanzarii autovehiculului. Ai control total asupra bunurilor tale.
 


NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice