search

Cum s-a modificat procedura de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA?

Vanzare terenuri: atentie, tratamentul fiscal este diferit in functie de incadrarea acestora! Ce cota de TVA se aplica?


Ca urmare a intrarii in vigoare a Ordonantei Guvernului nr. 16/2013 s-a modificat art. 153 alin (9) lit.c) din Codul fiscal care reglementeaza categoriile de persoane ale caror fapte inscrise in cazierul fiscal atrag anularea inregistrarii in scopuri de TVA a societatilor comerciale.

Modificarea introdusa consta in faptul ca anularea inregistrarii in scopuri de TVA a societatilor reglementate de Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se dispune daca asociatii majoritari sau, dupa caz, asociatul unic au inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau faptele prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Anterior acestei modificari, organele fiscale anulau inregistrarea in scopuri de TVA a societatii comerciale, indiferent de procentajul pe care asociatii care aveau fapte inscrise in cazierul fiscal il detineau, in capitalul social al societatii.

De asemenea, prin Ordonanta Guvernului nr. 16/2013 au fost introduse noi dispozitii prin art. 153 alin. (9^3) si (9^4) din Codul fiscal, referitoare la indreptarea erorilor privind inregistrarea in scopuri de TVA sau anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA.

Modificarea din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA

Procedura de modificare, din oficiu, a vectoruli fiscal cu privire la TVA, precum si a modelului si continutului unor formulare a fost aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3331/2013, ordin ce a fost publicat in M.0. Nr. 658/25.10.2013.

Click aici pentru tabelul cu modificarile aduse in ce priveste inregistrarea din oficiu in scopuri de TVA si anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA. Veti regasi tabelul in pagina 2 a documentului.

Nota:

La data intrarii in vigoare a prevederilor Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3331/2013 se abroga prevederile Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 700/2012 pentru aprobarea procedurii de modificare din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum si a modelului si continutului unor formulare.


Sursa: Finante Arges



NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice