search

Cum sa fii mereu la curent cu schimbarile din domeniul contabilitatii

In orice domeniu ai activa la job este deosebit de important sa fii mereu la zi cu schimbarile care au loc. Exista domenii, precum si cel al contabilitatii, in care acestea sunt la ordinea zilei: fie ca sunt schimbari mici sau mai mari, de ele trebuie sa tii cont mai ales pentru a nu pune in pericol, atat cariera ta, cat si afacerile clientilor tai.

Uneori ti se pare probabil ca nu ai cum sa faci fata unui flux atat de mare de informatii, insa cu ajutorul unei rutine, iti garantam ca vei reusi.

Poate la inceput ti se va parea ca procesul este unul anevoios sau ca iti ocupa timp pe care il poti directiona spre alte activitati; insa te asiguram ca, odata ce te vei obisnui cu aceasta rutina si cu procesele care vin alaturi de ea, vei vedea si rezultate si te vei bucura ca ai facut acest pas.

Cum sa fii mereu la curent cu noutatile din domeniu

A sti felul in care se schimba legislatia si toate regulile care tin de contabilitate nu este un lux, ci este o necesitate. Chiar daca ai experienta de zeci de ani de zile, credem ca deja te-ai convins cum merg lucrurile in contabilitate si ca niciodata nu poti sa te bazezi numai pe ceea ce ai invatat in facultate.

Participa la cursuri

Invatarea continua este cheia care iti va deschide o multime de usi. Fie ca participi la un curs de contabilitate online sau la unul in persoana, poti sa stii sigur ca trainerii care il livreaza sunt la curent cu toate noutatile din domeniu si vor putea sa iti explice cum sa pui mai bine in aplicare legi si reguli noi atat atunci cand vine vorba despre contabilitate, cat si atunci cand vine vorba despre informatiile care tin de angajati si cu care trebuie sa lucrezi luna de luna.

Cursurile online au avantajul ca nu te tin legat de o anumita locatie in care acestea au loc, ci, mai degraba, iti dau posibilitatea sa le parcurgi din orice colt al tarii sau din strainatate deopotriva.
 


Trainerii sunt persoane care si-au dovedit de-a lungul timpului calitatile si mai ales corectitudinea cu care si-au desfasurat activitatea si modul in care stiu sa dea mai departe informatia. In cadrul unui curs, felul in care este livrat conteaza cel mai mult, asa ca trainerii experimentati au mai mari sanse sa se faca mai bine intelesi decat cei la inceput de drum.

De aceea iti recomandam sa alegi cursuri care au o istorie in spate si care isi prezinta profesorii, despre care mai apoi poti sa cauti si alte informatii online.

Citeste presa de specialitate

In contabilitate, ca si in orice alt domeniu, exista presa de specialitate. Te invitam sa te abonezi la aceasta - fie ca vorbim despre varianta tiparita sau despre cea online - si sa iti iei cel putin 30 de minute in fiecare dimineata - timp in care iti bei cafeaua sau faci o alta rutina, sa stai sa citesti articole si noutati despre ce s-a mai intamplat in domeniu.

Astfel vei putea fi sigur ca nu iti scapa nicio informatie relevanta.

O alta varianta ar fi sa te abonezi la podcasturi din domeniu si, cel putin o data pe saptamana, sa asculti unul in drum spre job. Cu siguranta vei afla si din acestea o multime de informatii noi, explicate pe limba ta, sau care te vor ajuta sa le explici mai departe pe limba celor cu care lucrezi si care nu sunt experti in domeniu.

Participa la conferinte sau alte evenimente in domeniu

Cea mai buna metoda de a face schimb de informatii si pareri este prin comunicare si prin intalniri in medii mai formale sau mai putin formale.

A te intalni si a schimba idei cu alti experti in domeniu cel putin o data pe an te va ajuta sa intelegi cum merge treaba si in alt colt de tara sau cu diferiti clienti pe care tu si acestia ii aveti. Fiecare domeniu cu care interactionati si nu este al vostru e diferit si vine cu provocarile sale. De aceea este atat de important sa discuti cu alte persoane, pentru ca fiecare vine cu perspectiva sa asupra unei situatii, care poate sa iti dea si tie alte unghiuri.

Sa fii mereu la curent cu noutatile in domeniul in care lucrezi nu e greu deloc, trebuie doar sa iti doresti!

Credite foto: unsplash.com
 


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice