search

Cum se acorda tichetele de vacanta

Cartea Verde a Contabilitatii: solutii practice, explicatii si recomandari din partea specialistilor
Angajatorii pot acorda salariatilor incadrati cu contract individual de munca tichete de vacanta numai in cazul in care in anul fiscal anterior au obtinut profit sau venit, dupa caz, potrivit Ordonantei de Urgenta nr.8/2009 publicata in Monitorul Oficial nr.110/24.02.2009.

 Sistemul tichetelor de vacanta:





Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de tichete de vacanta este contravaloarea a 6 salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal, adica pana la 5100 lei/salariat/an.

Tichetele de vacanta sunt integral suportate de catre angajator, fiind deductibile la calculul impozitului pe profit, respectiv la calculul impozitului pe venit, in limita a sase salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata pentru fiecare angajat, pe an calendaristic.

Sumele primite de salariati sub forma de tichete de vacanta sunt scutite de plata impozitelor sociale aferente, insa sunt supuse platii impozitului pe venit de 16%, care se calculeaza si se retine la sursa.

Tichetele de vacanta Ticket Vacanta pot fi utilizate exclusiv pentru vacante in Romania, prin achizitionarea de pachete turistice in unitati turistice autorizate de Ministerul Turismului prin agentii de turism afiliate Ticket Vacanta sau direct la hoteluri, pensiuni, camping-uri, sate de vacanta, unitati de tratament balnear afiliate la sistemul tichetelor de vacanta Ticket Vacanta.

Pachetele turistice achizitionate pot include: cazare (obligatoriu), masa, transport, agrement si tratament balnear.

Salariatul poate utiliza tichetele de vacanta pana la data de 31 decembrie a anului urmator celui in care au fost emise tichetele de vacanta.

Calculeaza cat economiseste firma ta daca acorda tichete de vacanta in comparatie cu primele in bani.
 

Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice