search

De Paste

Radiere intreprindere familiala: care sunt pasii de urmat?
Se zice ca Pastele e sarbatoarea purificarii. Stim povestea Invierii. Poate ca avem un moment de piosenie in fata oualor rosii amintind de sangele Mantuirii. Dar cate alte ganduri incarca cu semnificatie ziua asta simpla de duminica primavaratica? Cate se fac si se spun si se simt in legatura cu fiecare zi. Postul nergu al Vinerii Seci, drumul crucii, cozonacul, curatenia, varsatul apei in gradina. Pe unele le stiti pe altele le-au stiut probabil odinioara bunicii si le-au luat cu ei. Pe unele le faceti fara sa vorbiti despre ele.

Cautarea sensului nu se opreste la Invatatura Biblica. Cautarea sensului a inceput mult inainte de crestinism si a luat crestinismul si pe acest Mesia care s-a jertfit si i-a pus intr-o poveste veche. Una care sa raspunda tuturor intrebarilor naturii si copiilor. Oamenii au adaugat sensuri gesturilor simple si au pus in fiecare treaba a casei si a locului cate un secret.

Am spalat geamurile si perdelele. De cand ma stiu curatenia de Paste trebuie sa contina spalatul geamurilor. Sa luceasca in soare. Sa se deschida larg si sa lase inauntru miros de primavara. Dar nu stiam secretul. Ssst, sa va spun: Se zice ca Martie cu nabadaile sale, cu cojoacele iernatice care nu se mai leapada, lasa Raul in casa. Raul se ascunde in cotloane si sta acolo, si nu se curata decat cand vine soarele si gospodina ia la frecat peretii si lesuit podelele. Fiecare coltisor trebuie curatat si lesuit (pe cand zidurile caselor erau de lemn si podelele la fel). Si atunci Raul se curata. Si Pastele curata casa. Nu ma gandeam ca fac un gest asa de greu si semnificativ. Ca alung raul din coltul ferestrei. Dar acum ca stiu, munca mea nu va fi fost doar munca. E eliberarea caminului meu de Raul iernii. E binecuvantarea Soarelui.

Secretele si povestile ne fac sa privim dincolo de imediat. Ne dau mister si savoare. Indiferent cat de aproape suntem sau nu de Biserica, Sarbatorile ne apartin tuturor pentru ca dau un sens emotionant zilelor noastre. Pregatirii. Trairii. Povestirii. Nu doar o curatenie, o adevarata purificare. Nu doar vin, ci sangele Mantuitorului. Nu doar un ou rosu. Ci dovada a jertfei, promisiune a frumusetii, ofranda la trecerea pe sub masa a celor mici, arma a victoriei in infruntarea mesei de Paste.

Sa le aveti si traiti pe toate!

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice