search

Declaratia 394 vine cu obligatii noi si 16 pagini in loc de 9

Formularul 230: instructiuni de completare si depunere

O noua analiza cu privire la modificarea Declaratiei 394 aminteste ca, potrivit unei legi a lui Murphy, daca ceva poate fi mai rau decat este deja, atunci acel lucru se va intampla. In aceeasi situatie se afla Declaratia 394 care a reusit performanta, cu sprijinul autoritatilor care au modificat-o, sa ajunga de la 9 pagini la 16, iar asta in contextul in care se astepta o simplificare masiva a formularului si a informatiilor cerute.

Dupa declaratiile facute recent de ministrul de finante Anca Dragu in ce priveste simplificarea formularului D394, nu mica le-a fost mirarea atat contribuabililor, cat si contabililor si consultantilor fiscali sa constate ca formularul a ajuns la dimensiuni aproape colosale pentru un formular.

Proiectul publicat miercuri o dovedeste: noi obligatii inclusein proiect, se amana doar termenul de depunere si obligatia de a o depune retroactiv. De la doua pagini, formularul ajunsese la inceputul acestui an la noua pagini. Noul proiect prezinta o anexa cu un formular de 16 pagini si noi obligatii.

ANAF a publicat la 30 martie noul Proiect de Ordin pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 3769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele înregistrate in scopuri de TVA.

O petitie a fost creata pentru SIMPLIFICAREA DECLARATIEI 394. Detalii AICI!

"In contextul realizarii obiectivelor strategice asumate de catre ANAF privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, imbunatatirea conformarii voluntare a contribuabililor si cresterea eficientei colectarii, a fost publicat in Monitorul Oficial la data de 07.01.2016, OPANAF nr. 3769/2015 privind declararea livr?rilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA, avand ca termen de intrare in vigoare data de 01.04.2016", se mentioneaza in referatul de aprobare.

Cititi aici continuarea si aflati care sunt noile obligatii.


Noutati contabile 1713560400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice