search

Din 13 mai, o noua editie Tezaur: Dobanzi neimpozabile de pana la 6,85% pe an la titlurile de stat

Impozitul minim pe cifra de afaceri: situatii sensibile care creeaza dificultati in practica
Romanii pot investi, incepand de luni, 13 mai, in titlurile de stat TEZAUR, cu maturitati de 1 si 3 ani, cu dobanzi anuale de 6% si, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

Cum economisesti

Titlurile de stat pot fi cumparate:
 
Intre 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesati Ghid Tezaur online si Tezaur online;
 
Intre 13 mai 2024 – 7 iunie 2024 de la sediul unitatilor Trezoreriei Statului;
 
Intre 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 in mediul urban si 13 mai 2024 – 5 iunie 2024 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A.

„Titlurile de stat Tezaur sunt instrumente financiare gandite special pentru economisire. Ele sunt disponibile aproape permanent, au o dobanda competitiva si neimpozabila, garantata de stat si sunt foarte usor de achizitionat, in oficiile postale sau in sediile Trezoreriei din toata tara. Ofera siguranta si venituri regulate celor care vor sa faca economiile sa produca suplimentar, in timp ce furnizeaza Guvernului resursele necesare pentru a-si indeplini obiectivele financiare. Tocmai de aceea Tezaur ramane un pilon al stabilitatii economice, fiind una dintre cele mai importante optiuni de pe piata”, a transmis ministrul Marcel Bolos.
 
Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
 
Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in titluri de stat lansate de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.
 
Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.
 
Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia sunt publicate la sectiunea Datorie publica, www.posta-romana.ro.


Foto: pexels.com


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice