search

Editie istorica FIDELIS: Cea mai mare suma investita in cadrul unei emisiuni

Impozitul MICRO 2024: conditii pentru incadrarea ca microintreprindere
Bilantul celei de a doua editii a programului de titluri de stat FIDELIS marcheaza 3 recorduri: cea mai mare suma investita dintre toate cele 16 editii, cel mai mare numar de investitori-donatori, cea mai mare suma investita de donatori.
 
In cea de-a doua editie a programului de titluri de stat FIDELIS din 2024, desfasurata de Ministerul Finantelor in parteneriat cu Morning Glory si Rock FM, au investit 1.626 donatori, un numar record, depasind toate editiile anterioare. Suma investita de acestia a fost de peste 266 milioane lei, cea mai mare suma de la lansarea parteneriatului cu Rock FM.
 
„Cea mai recenta emisiune Fidelis stabileste noi standarde in ceea ce priveste investitiile in titluri de stat. Aceasta performanta este o dovada a increderii pe care investitorii o au in economia noastra. Prin canalizarea acestor resurse financiare catre investitii strategice, deschidem drumul catre o bunastare durabila pentru toti concetatenii romani. In ceea ce priveste transa pentru donatori-investitori, de fiecare data cand credem ca nu ne mai pot surprinde vin si ne demonstreaza ca ne pot depasi orice asteptare: peste 9.000 vieti salvate in primele patru luni ale anului”, a transmis ministrul Marcel Bolos.
 
Cei 1.626 donatori de sange, care s-au alaturat campaniei „Romania are sange de rocker, acum si de investitor” in perioada 8-17 aprilie 2024, au beneficiat de transa speciala cu cea mai mare dobanda oferita in cadrul acestei editii, de 7%, pentru achizitia de titluri de stat emise in lei, cu scadenta la un an.
 
Potrivit specialistilor Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti, sangele donat de cei 3031 de donatori-investitori ai celor doua editii din 2024 vor salva 9093 de vieti.
 

Investitii de aproape 3,2 miliarde lei in editia II a FIDELIS din acest an

 
Suma totala investita a fost de peste 3,197 miliarde lei, depasind cu peste 100 de milioane lei editia record din aprilie 2023. Emisiunile in euro au fost cele mai accesate in cadrul acestei editii, cu un total de peste 383,630 milioane euro, echivalentul a 1,918 miliarde lei.
 
Astfel, emisiunea in euro cu scadenta la 1 an si dobanda de 4%, a avut un total de peste 254,791 milioane de euro, echivalentul a 1,273 milioane lei, plasati in cele 3.586 de ordine. A doua emisiune in euro, cu scadenta la 5 ani si dobanda de 5%, a avut un total de peste 128,839 milioane euro, echivalentul a 644,196 milioane lei, plasate in 3.641 ordine.
 
In ceea ce priveste emisiunile in lei, investitorii au plasat peste 1,012 miliarde lei, in 8.068 de ordine. Emisiunea de titluri de stat in lei cu scadenta de 1 an si dobanda de 6% a avut un total de peste 634,485 milioane lei. Emisiunea de titluri de stat in lei cu scadenta de 3 ani si dobanda de 6,85% a avut un total de peste 378,353 milioane lei.
 
Cei care investesc in titlurile de stat FIDELIS se bucura de facilitati precum:
 
- posibilitatea de a vinde titlurile inainte de maturitate, primind dobanda aferenta perioadei de detinere;
- castigurile cumulate din dobanzi si profituri sunt neimpozabile;
- flexibilitate in administrarea si diversificarea portofoliului.
 
Reamintim ca valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Foto: pixabay.com


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice