search

Evaziunea incotro?

CUM si UNDE poti plati taxele, impozitele si contributiile catre ANAF
Numarul infractiunilor de evaziune fiscala constatate, in noua luni din 2010, de politistii specializati in investigarea fraudelor a crescut cu 45% fata de perioada similara a anului trecut, prejudiciul recuperat prin sechestru asiguratoriu fiind de peste 37 de milioane de euro.

Conform unui comunicat de presa al Politiei Romane, preluat de Mediafax, "prin adoptarea OUG 54/2010 privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscale, structurile de politie si-au reluat o parte din competentele avute pana la modificarea Codului Fiscal in anul 2003, ceea ce a condus la cresterea constatarilor in domeniul evaziunii fiscale."
Nu te poti opri sa nu te intrebi: ce reactie urmareste comunicatul mentionat mai sus? Bravo-bravo ca am mai adus bani la buget? Sau bravo-bravo Politia Romana? Uite domnule ca sunt seriosi si isi fac treaba? Sau bravo-bravo guvernare? Vedeti daca am scos ordonanta buna cum am prins mai multi?!
Dupa ce BNR ne anunta ca evaziunea ameninta securitatea nationala, acum vine Politia si ne impaca. Nu-i asa de rau, uite ce bine ne-am descurcat anul asta!

Ce nu stim noi, ca sa putem dormi linistiti ca s-a refacut echilibrul si securitatea nationala, este cu cat a crescut de fapt fenomenul de evaziune fiscala in urma crizei, a taxarii excesive, a concedierilor masive. De acord ca cu instrumente mai bune s-a penalizat mai mult. Dar cat era si cat a ajuns?

Nu sunt de acord cu strategia de combatere a evaziunii. Nu sunt de acord ca e utila o strategie de combatere a evaziunii. Prefer sa aud de la Guvern despre o strategie de incurajare a iesirii la lumina a economiei. Cum ar fi sistemul SUA de deductibilitate. Sa fim incurajati, ca cetateni, sa avem bonuri pentru ca le putem deduce din impozit. Si atunci vom cere bonuri si vom trage tare sa ne documentam cheltuielile.
Orice forma de intarire a penalizarii atrage dupa sine eforturi intense de a gasi cai de evitare a penalizarii. Cu atat mai mult cu cat indirect incurajam economia subterana, descurajand-o pe cea "alba".

Asadar, bravo-bravo ca o parte din banii "negri" au fost scosi la lumina! Si poate ca asta ajuta cu ceva atunci cand vor fi concepute noi masuri de austeritate. Dar, din pacate, reactia probabila la acest comunicat al Politiei e tot mai aproape de solidaritate cu prinsii, si de compatimire, ca astia, saracii... au avut ghinion.



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice