search

In 19 octombrie 2011 a avut loc prima intalnire a membrilor comunitatii Conta.ro

Din dorinta de a contribui la rezolvarea mai usoara si in timp util a problemelor legate de aplicarea HG 500/2011 am organizat seminarul cu tema "Revisal, solutii, intrebari raspunsuri". Acesta a avut loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Prima parte a fost dedicata exclusiv implicatiilor legate de schimbarea legislativa si noua versiune a soft-ului Revisal. Cum perioada de gratie pentru transmiterea datelor utilizand noua aplicatie se apropie de sfarsit (31 octombrie 2011), prezentarea facuta de primul speaker, Cristina Rata, inspector de munca in cadrul ITM Bucuresti, a fost primita cu un interes deosebit. Dialogul sau cu participantii s-a dezvoltat cu usurinta pe teme cum ar fi cazuri speciale ale contractelor de munca ce trebuie/nu trebuie preluate, erorile cele mai frecvente care apar la transmiterea fisierului .rvs, obligativitatea deciziei prin care se desemneaza persoana/persoanele care opereaza Revisal, modul in care sunt/nu sunt completate si transmise sporurile. Discutiile au continuat de altfel si in pauza, cu o cafea in fata, profitand de disponibilitatea deosebita a invitatei noastre.

Apoi a venit randul partenerilor nostri de la WizSalary (Simona Andrei - Sales Manager, Nicoleta Gavrilescu - Product Manager) sa ne arate, in cea de a doua parte a evenimentului, cum au integrat in cadrul produsului de salarii si management de personal noul Revisal si cum se utilizeaza in noile conditii. Pe scurt, fisierul xml generat din WizSalary este validat cu aplicatia Revisal si ulterior transmis online la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM). Interventiile doamnei Cristina Rata, reprezentant ITM, care au completat in multe momente aceste precizari, au largit aria dialogului. Una dintre recomandarile de retinut, care vizeaza mai ales firmele mari, cu peste 500 de salariati, a fost de a utiliza alte aplicatii decat Revisal pentru generarea registrului salariatilor.

O parere aproape unanima a participantilor a fost si una dintre concluziile intalnirii: pentru ca dialogul este purtat intre trei parti implicate (utilizatorii – firme de stat sau private - ITM si TeamNet – producatorul Revisal) se ingreuneaza si incetineste rezolvarea problemelor legate de utilizarea noului revisal in conditiile reglementate de HG 500/2011. Speram ca aceasta situatie se va schimba cat mai curand, asa cum speram ca am oferit participantilor (contabili si responsabili HR) la "Revisal, solutii, intrebari, raspunsuri" un eveniment de calitate, care i-a ajutat in activitate. Participarea numeroasa ne motiveaza sa ne gandim deja la urmatorul ContaEveniment.

NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice