Incepand cu data de 25 octombrie 2021, pe durata starii de alerta, accesul in incinta institutiei (sediul ONRC, sediile ORCT si sediile birourilor teritoriale), cu exceptia angajatilor, este permis doar persoanelor fizice care prezinta certificatul verde COVID-19.
Asdadar, in institutie vor avea acces doar persoanele fizice care fac dovada vaccinarii prin intermediul certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19, pe suport hartie sau in format electronic, dupa caz, a documentului care atesta trecerea prin boala intre a 15-a si a 180-a zi sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.
In cazul persoanelor fizice provenite din state ale caror autoritati nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, dovada situatiei prevazute la pct. 1 se face prin intermediul unui document, pe suport hartie sau in format electronic, care sa ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infectia cu virusul SARS-CoV-2.
Dovada indeplinirii conditiilor prevazute la pct. 1, insotita de cartea de identitate, este prezentata agentului de paza sau, dupa caz, persoanei desemnate special in acest sens.
Prin exceptie de la prevederile pct.1, accesul in incinta institutiei este permis avocatilor aflati in exercitarea activitatilor prevazute la art. 3 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Accesul in institutie al avocatilor aflati in exercitarea profesiei se face pe baza legitimatiei de avocat, vizata la zi, insotita de imputernicirea avocatiala;
Documentul care atesta calitatea de avocat, insotit de imputernicirea avocatiala vor fi prezentate la intrarea in institutie agentului de paza sau, dupa caz, persoanei desemnate special in acest sens.
Accesul in incinta institutiei este permis si persoanelor fizice in ziua solutionarii cererilor de inregistrare/altor cereri si care au solicitat, in mod expres, personal sau prin reprezentant, sustinerea si solutionarea cererilor de inregistrare in registrul comertului/altor cereri in audienta publica, conform dispozitiilor art.7 alin.(1) din OUG nr. 116/2009 pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare in registrul comertului, aprobata, cu modificari si completari prin Legea nr.84/2010, modificata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 85/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, prin exceptie de la obligatia de a prezenta dovada vaccinarii impotriva virusului SARS-COV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii cu virusul SARS-CoV-2.
Accesul in institutie al persoanelor fizice definite la punctul 7 se face prin confruntarea numarului de inregistrare pe care persoana fizica il va prezenta agentului de paza sau, dupa caz, persoanei desemnate special in acest sens, cu inscrierea in lista de audiente publice aferenta zilei stabilite pentru sustinerea si solutionarea cererilor de inregistrare in registrul comertului/altor cereri in audienta publica, conform dispozitiilor art.7 alin.(1) din OUG nr. 116/2009 pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare in registrul comertului, aprobata, cu modificari si completari prin Legea nr.84/2010, modificata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 85/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.
Persoanele fizice care nu fac dovada vaccinarii impotriva virusului SARS-COV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, nu prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv, care nu fac dovada ca se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii cu virusul SARS-CoV-2, au posibilitatea utilizarii mijloacelor electronice (portalul de servicii - https://portal.onrc.ro) si prin corespondenta (e-mail, posta, curier), in acord cu dispozitiile art. 26 din OUG nr. 70/2020 privind reglementarea unor masuri, incepand cu data de 15 mai 2020, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educatiei nationale nr. 1/2011, precum si a altor acte normative, astfel cum se aplica potrivit prevederilor art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2020 privind masuri in domeniul registrului comertului, aprobata prin Legea nr. 206/19.07.2021.
Verificarea indeplinirii conditiilor prevazute la pct.1 se face de catre agentul de paza sau persoana desemnata special in acest sens, prin scanarea codului QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind sectiunea „Verificare reguli interne” din aplicatia mobila „Check DCC” pentru verificarea autenticitatii, valabilitatii si integritatii certificatului, fara a se retine niciun fel de date sau informatii din certificatul verificat.
In cazul persoanelor fizice prevazute la pct. 2 agentul de paza sau persoana desemnata special in acest sens va verifica existenta dovezii care sa ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infectia cu virusul SARS-CoV-2 a acestor persoane, pe suport hartie sau in format electronic, in functie de modalitatea prezentata.
Masurile dispuse pana in prezent pentru prevenirea si combaterea raspandirii virusului SARS-CoV-2 se aplica in continuare in mod corespunzator.
Esential pentru contabili - Monografii contabile complete
Monografie Contabila Casare Mijloace Fixe: Cum Se Inregistreaza Scoaterea Din Uz A Activelor
Casarea mijloacelor fixe este o operatiune contabila esentiala care marcheaza scoaterea definitiva din functiune a unor active ale unei entitati, fie din cauza uzurii fizice sau morale, fie pentru ca nu mai sunt eficiente economic.In acest articol, vom prezenta aspecte cheie cu privire la procedura de casare a mijloacelor fixe si vom oferi exemple de monografii contabile.Procedura de casare a mijloacelor fixeConform prevederilor din OMFP 2861/ 2009 privind inventarierea, scoaterea din functiune...
vezi AICI monografia << Monografie Contabila Cesiune Actiuni si Reglementari Cheie
Cesiunea partilor sociale reprezinta transmiterea partilor sociale catre persoane care, astfel, vor dobandi calitatea de asociat. Cesiunea se realizeaza pe baza unui contract de cesiune, iar transmiterea partilor sociale trebuie inscrisa in registrul comertului. In acest articol vom prezenta aspecte fiscale esentiale si vom oferi un exemplu de monografie contabile pentru cesiunea actiunilor.Reglementari cheie cu privire la cesiunea de actiuniContractul de cesiune se va incheia intre:cedenti,...
vezi AICI monografia << Monografie Majorare Capital Social: Studii de Caz
Majorarea capitalului social inseamna cresterea valorii totale a capitalului subscris de asociati sau actionari intr-o societate. Cu alte cuvinte, este o operatiune prin care firma primeste fonduri suplimentare, care se inregistreaza oficial ca parte din capitalul sau social. In acest articol va prezentam 3 monografii contabile cu operatiunile aferente majorarii de capital social.Majorare capital social. Asociat persoana juridicaIntrebare:Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila pentru...
vezi AICI monografia << Monografii Contabile Institutii Publice
Institutiile publice, spre deosebire de entitatile din sectorul privat, se supun unui cadru contabil specific, reglementat de normele Ministerului Finantelor si alte acte normative in vigoare. In activitatea curenta, apar frecvent situatii contabile complexe care necesita o abordare riguroasa, in conformitate cu legislatia bugetara si fiscala aplicabila. In acest articol vom prezenta exemple concrete de monografii contabile care vizeaza situatii des intalnite in institutiile publice!Monografie -...
vezi AICI monografia << Monografie Contabila Colectarea Deseurilor Si Aspecte Fiscale
Activitatea de colectare a deseurilor este tot mai importanta in contextul protejarii mediului si al dezvoltarii durabile. Aceasta implica nu doar operatiuni logistice si tehnice, ci si aspecte contabile specifice. Indiferent daca este vorba despre deseuri reciclabile, menajere sau industriale, firmele care desfasoara astfel de activitati trebuie sa respecte o serie de reglementari fiscale si contabile. In aceasta monografie, prezentam modul de inregistrare in contabilitate a principalelor...
vezi AICI monografia << Monografie Gestionarea Subventiilor Si Reglementari Cheie
Subventiile sunt fonduri nerambursabile acordate de autoritati sau organizatii guvernamentale cu scopul de a sprijini diverse sectoare economice, de la agricultura si industrie pana la educatie si cercetare. O gestionare corecta este esentiala pentru conformitatea legala si pentru asigurarea transparentei si eficientei utilizarii fondurilor respective. Va prezentam in acest articol principalele reglementari contabile cu privire la gestionarea subventiilor si vom oferi o monografie contabila...
vezi AICI monografia << Monografie contabila spalatorie auto self service (cu jetoane)
Deschiderea si gestionarea unei spalatorii auto self-service implica nu doar aspecte operationale si tehnice, ci si obligatii contabile si fiscale specifice. Intrucat acest tip de afacere presupune incasari automate, este esential ca antreprenorii sa cunoasca tratamentul contabil adecvat si evidentierea corecta a veniturilor si cheltuielilor. In acest articol vom oferi informatii esentiale cu privire la inregistrarea in contabilitate a operatiunilor aferente acestei activitati...
vezi AICI monografia << Monografie Contabila Prosumator Si Obligatii fiscale
Avand in vedere cresterea numarului de persoane fizice si juridice care produc si consuma energie electrica este importanta cunoasterea legislatiei pentru aplicarea corecta a reglementarilor. In acest articol va prezentam principalele obligatii fiscale ale prosumatorilor si monografiia contabila aferenta.Ce este un prosumatorProsumatorii sunt persoane fizice sau juridice care produc energie din surse regenerabile pentru consumul propriu, iar surplusul il livreaza in reteaua nationala, primind in...
vezi AICI monografia << Monografie Contabila Reevaluare Cladiri
Reevaluarea cladirilor reprezinta un proces esential pentru reflectarea corecta a valorii acestora in evidentele contabile ale unei entitati. Aceasta procedura permite ajustarea valorii contabile a imobilizarilor in conformitate cu realitatile pietei, asigurand o imagine fidela a situatiei financiare. Va prezentam in acest articol cateva aspecte fiscale importante si monografia contabila a reevaluarii cladirilor.Aspecte fiscale importante privind reevaluare cladirilorDin punct de vedere fiscal,...
vezi AICI monografia << Monografie contabila tichete de masa si reglementari cheie
Tichetele de masa reprezinta un beneficiu extrasalarial frecvent intalnit in mediul de afaceri, oferit angajatilor pentru a sprijini costurile zilnice cu alimentatia. Din punct de vedere contabil, acestea implica inregistrari specifice atat pentru acordarea lor, cat si pentru deductibilitatea fiscala. Monografia contabila a tichetelor de masa trebuie sa respecte reglementarile in vigoare privind tratamentul lor fiscal si contabil, astfel incat firmele sa evite eventuale erori sau sanctiuni. In...
vezi AICI monografia <<