La Registrul Comertului NU se mai intra fara certificat verde. Iata noile reguli de acces! - articole conta.ro
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

La Registrul Comertului NU se mai intra fara certificat verde. Iata noile reguli de acces!

Incepand cu data de 25 octombrie 2021, pe durata starii de alerta, accesul in incinta institutiei (sediul ONRC, sediile ORCT si sediile birourilor teritoriale), cu exceptia angajatilor, este permis doar persoanelor fizice care prezinta certificatul verde COVID-19. 


Asdadar, in institutie vor avea acces doar persoanele fizice care fac dovada vaccinarii prin intermediul certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19, pe suport hartie sau in format electronic, dupa caz, a documentului care atesta trecerea prin boala  intre a 15-a si a 180-a zi sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.
 
In cazul persoanelor fizice provenite din state ale caror autoritati nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, dovada situatiei prevazute la pct. 1 se face prin intermediul unui document, pe suport hartie sau in format electronic, care sa ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infectia cu virusul SARS-CoV-2.
 
Dovada indeplinirii conditiilor prevazute la pct. 1, insotita de cartea de identitate, este prezentata agentului de paza sau, dupa caz, persoanei desemnate special in acest sens.
 
Prin exceptie de la prevederile pct.1, accesul in incinta institutiei este permis avocatilor aflati in exercitarea activitatilor prevazute la art. 3 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Accesul in institutie al avocatilor aflati in exercitarea profesiei se face pe baza legitimatiei de avocat, vizata la zi, insotita de imputernicirea avocatiala;
Documentul care atesta calitatea de avocat, insotit de imputernicirea avocatiala vor fi prezentate la intrarea in institutie agentului de paza sau, dupa caz, persoanei desemnate special in acest sens.
 
Accesul in incinta institutiei este permis si persoanelor fizice in ziua solutionarii cererilor de inregistrare/altor cereri si care au solicitat, in mod expres, personal sau prin reprezentant, sustinerea si solutionarea cererilor de inregistrare in registrul comertului/altor cereri in audienta publica, conform dispozitiilor art.7 alin.(1) din OUG nr. 116/2009 pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare in registrul comertului, aprobata, cu modificari si completari prin Legea nr.84/2010, modificata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 85/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, prin exceptie de la obligatia de a prezenta dovada vaccinarii impotriva virusului SARS-COV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare rezultatul negativ al unui test  RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi  si a 180-a zi ulterioara confirmarii cu virusul SARS-CoV-2.
 
Accesul in institutie al persoanelor fizice definite la punctul 7 se face prin confruntarea numarului de inregistrare pe care persoana fizica il va prezenta agentului de paza sau, dupa caz, persoanei desemnate special in acest sens, cu inscrierea in lista de audiente publice aferenta zilei stabilite pentru sustinerea si solutionarea cererilor de inregistrare in registrul comertului/altor cereri in audienta publica, conform dispozitiilor art.7 alin.(1) din OUG nr. 116/2009 pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare in registrul comertului, aprobata, cu modificari si completari prin Legea nr.84/2010, modificata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 85/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Persoanele fizice care nu fac dovada vaccinarii impotriva virusului SARS-COV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, nu prezinta rezultatul negativ al unui test  RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv, care nu fac dovada ca se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi  si a 180-a zi ulterioara confirmarii cu virusul SARS-CoV-2, au posibilitatea utilizarii mijloacelor electronice (portalul de servicii - https://portal.onrc.ro) si prin corespondenta (e-mail, posta, curier), in acord cu dispozitiile art. 26 din OUG nr. 70/2020 privind reglementarea unor masuri, incepand cu data de 15 mai 2020, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educatiei nationale nr. 1/2011, precum si a altor acte normative, astfel cum se aplica potrivit prevederilor art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2020 privind masuri in domeniul registrului comertului, aprobata prin Legea nr. 206/19.07.2021.
 
Verificarea indeplinirii conditiilor prevazute la pct.1 se face de catre agentul de paza sau persoana desemnata special in acest sens,  prin scanarea codului QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind sectiunea „Verificare reguli interne” din aplicatia mobila „Check DCC” pentru verificarea autenticitatii, valabilitatii si integritatii certificatului, fara a se retine niciun fel de date sau informatii din certificatul verificat.
 
In cazul persoanelor fizice prevazute la pct. 2  agentul de paza sau persoana desemnata special in acest sens  va verifica existenta dovezii care sa ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infectia cu virusul SARS-CoV-2 a acestor persoane, pe suport hartie sau in format electronic, in functie de modalitatea prezentata.
 
Masurile dispuse pana in prezent pentru prevenirea si combaterea raspandirii virusului SARS-CoV-2 se aplica in continuare in mod corespunzator.Registrul de Evidenta Fiscala este OBLIGATORIU

ALERTA maxima pentru PFA! Atentie la noutatile legislative!

Aflati aici mai multe detalii >>
 

Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Conta - www.conta.ro
Data: 2021-10-27
Vizualizari: 822


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-11-29
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a subliniat ca termenul limita, 30 noiembrie 2021, pentru conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al institutiei NU va fi prelungit.  Citeste mai mult ...
postat la: 2021-11-23
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita reaminteste contribuabililor ca joi, 25 noiembrie 2021, este termenul de depunere a opt declaratii fiscale. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-11-22

In contextul pandemic, cele mai multe modificari aduse programului normal de munca, dar si contractelor incheiate de firme continua pana in prezent. Angajatorii si-au dat seama de beneficiile pe care le aduce telemunca, iar o mare parte dintre acestia nu isi vor mai chema angajatii la birou. Acest nou trend a luat prin surprindere companiile de pretutindeni, iar angajatorii trebuie acum sa ofere toate conditiile pentru ca munca sa se desfasoare normal, dar sub alte conditii. Cadrul legislativ a fost adaptat in asa fel incat schimbarile sa poata fi implementate cu succes de catre antreprenorii care opteaza pentru aceasta varianta. Iata cateva sfaturi si informatii despre telemunca:

Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services