search

Legatura dintre individ si politica

Vanzare terenuri: atentie, tratamentul fiscal este diferit in functie de incadrarea acestora! Ce cota de TVA se aplica?
Romanii nu sunt interesati de viata politica. Suntem mai interesati decat eram in 2007, adevarat, dar suntem covarsitor de indiferenti: conform unui studiu al The Gallup Organization Romania. 34% dintre noi suntem interesati de viata politica din Romania, in timp ce 29% sunt interesati de politica locala.
Fata de minimul istoric din 2007 (cand 23% dintre romani erau interesati de politica nationala) interesul nostru a crescut. Constant a crescut si optiunea pentru monarhie ca alternativa a republicii (de la 11-12% in 1992, la 25% in 2011). Sa ne gandim bine: ce inseamna asta? Inseamna ca democratia acestei tari este rezultatul optiunilor unei treimi din locuitorii ei cu drept de vot. O treime. Restul, daca votam, ce votam? Ce inseamna pericolul dezinteresului? Si ce promite generatia noua?

"Ati reusit! In tara in care toti va spun ce nu puteti sa faceti, unde se spune ca oamenii nu au puterea si spiritul ca sa se mobilizeze, intr-o perioada incarcata de numeroase probleme, voi ati facut imposibilul posibil. Ati aratat ca existam ca si comunitate, ati aratat ca se poate! Ati strans 100.000 de semnaturi pentru o problema care nu va afecteaza direct, ati aparat cele 13.000 de specii care nu au cum sa se apere singure! Aceasta campanie este a voastra si noi va promitem ca o sa facem tot ce ne sta in putere, ca sa transformam efortul vostru in rezultate concrete. De azi, padurile virgine va sunt recunoasctoare!" - citat din mesajul adresat de WWF Romania comunitatii Let s Do It Romania.
Acesta este mesajul de multumire adresat de WWF Romania comunitatii Let s Do It Romania, care printr-o campanie sociala, a reusit sa stranga online cele 100.000 de semnaturi necesare pentru inaintarea petitiei catre Ministerul Mediului, intr-un timp foarte scurt.

Nu e un exemplu izolat.

"Bravo! Sunteti cei mai tari. In 2 ore ati dat 10.000 de LIKE-uri. Adica 10.000 de euro pentru acesti micuti. Propun sa continuam. Colegii de la marketing sunt chiar acum pe telefoane pentru a strange mai multi bani." Acesta este mesajul de multumire al initiatorilor campaniei Salveaza Craciunul, prin care pentru fiecare like pe Facebook, se dona de catre sponsori cate un euro pentru copiii din Valea Screzii si Valea Plopului. Centrul social in care se afla copiii si-a pierdut intr-un incendiu, acum trei zile, camara, sala de mese, sala de joaca si toate ornamentele de Craciun, facute de acestia pentru a le vinde la Bucuresti.

Romanii nu sunt indiferenti. Romanii sunt implicati. Si reactioneaza.

Si atunci? Cum de putem sa fim atenti la salvarea padurilor virgine din Romania, si sa ne scape chestiuni arzatoare despre viitorul imediat si palpabil. Politicienii pe care ii votam ne reprezinta. Vorbesc in numele nostru. Sunt vocea fiecaruia dintre noi. Ne amintim oare ca asta e definitia democratiei (sistem pentru care inca opteaza 75% dintre romani).

E simplu si evident. Nu mai credem in controlul asupra viitorului nostru pe care ni l-ar putea asigura votul. Si atunci nu votam. La ultimele alegeri parlamentare, s-au prezentat la vot 39% dintre noi, in conditiile in care in 2007, doar 23% dintre romani admiteau un interes fata de viata politica.

Dar noi putem controla directia. Asa cum putem controla efectul unei campanii simple online, si directiona niste bani catre cei care au nevoie de ei, asa cum putem controla soarta padurilor virgine, asa este in puterea noastra sa controlam si sa penalizam puterea politica.
Cum? Prin vot.
Mai mult despre acest gest simplu si forta sa de a ne defini viitorul in materialul de luni, 19 decembrie.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice