search

Legea nr. 108/2020 scuteste firmele cu asociati persoane fizice de depunerea Declaratiei privind beneficiarii reali

Legea nr. 104/2020 completeaza Codul fiscal. O noua scutire de la plata impozitului

Firmele cu asociati persoane fizice nu mai au obligatia depunerii Declaratiei privind beneficiarii reali, potrivit Legii nr. 108/2020.

Legea nr. 108/2020 privind modificarea si completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative a fost publicata in Monitorul Oficial nr. nr. 588 din 06 iulie 2020.

Actul normativ intra in vigoare de joi, 9 iulie 2020.

Legea nr. 108/2020 - prevederi


Persoanele juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului depun la inmatriculare si ori de cate ori intervine o modificare o declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice, in vederea inregistrarii in Registrul beneficiarilor reali ai societatilor.

Sunt exceptate de la obligatia depunerii declaratiei:

a) regiile autonome, companiile si societatile nationale si societatile detinute integral sau majoritar de stat;

b) persoanele juridice constituite doar din asociati persoane fizice, atunci cand acestia sunt singurii beneficiari reali.

In cazul persoanelor exceptate, in lipsa depunerii declaratiei privind beneficiarul real, Oficiul National al Registrului Comertului este obligat sa completeze din oficiu Registrul beneficiarilor reali ai societatilor pe baza documentelor care insotesc cererea de inmatriculare sau pe baza evidentelor detinute in cazul societatilor deja inmatriculate.
Daca intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declaratia se depune in termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit.

In termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi, societatile inregistrate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi in registrul comertului, cu exceptia celor prevazute la art. 56 alin. (11), depun, prin grija reprezentantului legal, spre inregistrare in Registrul beneficiarilor reali ai societatilor, tinut de Oficiul National al Registrului Comertului, o declaratie privind datele de identificare ale beneficiarilor reali.



NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice