search

Lista contribuabililor bun-platnici pentru T1 2023 a fost publicata pe site-ul Fiscului

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute
ANAF a publicat lista alba a contribuabililor, cea care contine denumirea contribuabilor bun-platnici. Acestia reprezinta persoanele juridice care au declarat si au achitat la scadenta obligatiile fiscale de plata si care, la finele trimestrului I 2023, nu mai inregistrau obligatii fiscale restante.

Exista 3 conditii necesare pentru ca o firma sa fie inscrisa pe lista contribuabililor bun-platnici. 

 
Conditiile legale necesar a fi indeplinite in acest scop:
 
a) toate declaratiile fiscale sunt depuse, pe perioada de prescriptie a dreptului de a stabili obligatii fiscale, potrivit vectorului fiscal, pana la data intocmirii listei.
 
Aceasta conditie se considera indeplinita si in cazul in care, pentru perioadele in care nu s-au depus declaratii fiscale, obligatiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de catre organul fiscal;
 
b) au fost achitate la scadenta/termenul de plata prevazut de lege, obligatiile fiscale principale si accesorii, in trimestrul pentru care se realizeaza publicarea listei;
 
c) agentii economici nu inregistreaza obligatii bugetare restante la data intocmirii listei.
 
Din categoria celor cuprinsi in lista fac parte si contribuabilii care se incadreaza in situatiile prevazute la art. 157 alin. (2) si (3) din Codul de procedura fiscala, inclusiv cei care beneficiaza de inlesniri la plata acordate potrivit legii, care se afla in derulare. 
 
Lista contribuabililor bun-platnici poate fi vizualizata AICI.
 
Baza legala: Ordinul nr. 1.923 din 1 noiembrie 2022 privind procedura de publicare a listei contribuabililor care nu inregistreaza obligatii restante. 


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice