search

Lupul paznic la oi: director executiv la Finante, retinut pentru luare de mita

Ghid Practic de Contabilitate: explicatii, interpretari si monografii contabile complete

Acuzat ca ar fi primit 30.000 lei de la administratorul unei firme pentru a aviza deblocarea conturilor societatii, directorul executiv al Finantelor Publice Ilfov, Claudiu Ristea, a fost retinut de catre procurorii DNA.

Acestia ii cerceteaza acum Claudiu Ristea, director executiv la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ilfov, pentru luare de mita, si pe Constantin Augustin Murgoci si Alexandru Bogdan Filip, inspectori la AJFP Ilfov, pentru complicitate la luare de mita.

Potrivit procurorilor anticoruptie, in 5 septembrie, Claudiu Ristea a acceptat promisiunea administratorului unei societati comerciala (denuntator in cauza) de a primi o suma intre 20.000 si 30.000 de lei, pentru ca in schimb sa semneze documentele necesare la deblocarea conturilor firmei.

Comunicatul transmis de DNA mentioneaza:

"Promisiunea i-a fost transmisa lui Ristea Claudiu prin intermediul invinuitilor Murgoci Augustin Constantin si Filip Alexandru Bogdan, inspectori, care i-au transmis persoanei denuntatoare acordul directorului, precum si faptul ca acesta, in schimbul promisiunii facute, a semnat documentul necesar la unitatea bancara pentru deblocarea contului societatii, urmand ca ulterior, denuntatoarea sa retraga suma destinata directorului AJFP Ilfov si sa o remita prin intermediul celor doi inspectori".

Alexandru Bogdan Filip si Augustin Constantin Murgoci au primit, marti, de la administratorul firmei 30.000 de lei, conform intelegerii anterioare. in aceeasi zi, Murgoci i-a dat lui Ristea cei 30.000 de lei, acestia fiind prinsi in flagrant. Procurorii l-au retinut pe Claudiu Ristea si vor cere miercuri Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a acestuia pentru 29 de zile.

Sursa: Mediafax





Noutati contabile 1713992400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice