search

MFP anunta ca va simplifica procedurile legate de declaratia 600

Impozit pe profit: ce trebuie sa stiti despre recuperarea pierderilor fiscale din 2024

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat, ca va simplifica procedurile in ceea ce priveste depunerea declaratiei 600, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul insitutiei.

In contextul prorogarii termenului de depunere a Declaratiei 600, la nivelul Ministerului Finantelor Publice este in curs de elaborare un proiect de act normativ care sa stabileasca un mecanism mai simplu de declarare si plata a CAS si CASS datorate de persoanele fizice”, se specifica in comunicatul respectiv.

Totodata, MFP mai anunta ca “se are in vedere reducerea numarului de declaratii depuse de persoanele fizice, prin unificarea unor formulare, ca un pas important in indeplinirea obiectivelor prevazute in Programul de Guvernare privind reducerea numarului de formulare solicitate de ANAF si depunerea unui formular pe an pentru cei care au venituri din activitati independente.”


Proiectul de act normativ va face obiectul dezbaterii publice si consultarii cu categoriile de persoane fizice care au obligatia platii CAS si CASS.


ATENTIE!

MFP vrea ca termenul preconizat pentru finalizarea noului mecanism sa fie 1 martie 2018, astfel incat sa se asigure timpul necesar pentru informarea persoanelor fizice cu privire la obligatiile declarative si de plata a contributiilor sociale.

Potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 2/2018, termenul de depunere al Declaratiei 600 a fost prorogat pana in data de 15 aprilie 2018, insa rata primei rate a ramas: 25 martie.

Noutati contabile 1714165200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice