search

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a avut intrevederi cu oficiali ai Comisiei Europene

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute
 Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, s-a intalnit in data de10 aprilie  2018, la Bruxelles, cu El?bieta Bie?kowska, comisar european pentru Piata Interna, Industrie, Antreprenoriat si IMM-uri si cu Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice si Financiare, Impozitare si Vama.

 In cadrul intrevederii cu El?bieta Bie?kowska, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici a sustinut realizarea masurilor cuprinse in programul de guvernare 2017-2020 legate de modificarea si simplificarea legislatiei privind achizitiile publice. Obiectivul principal pentru acest an este centralizarea achizitiilor publice din administratia publica centrala si simplificarea legislatiei in domeniu.

Ministrul Finantelor Publice a discutat cu Pierre Moscovici despre elaborarea unui cadru modern adaptat realitatii pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si despre pregatirea preluarii Presedintiei Consiliului UE de catre Romania, la 1 ianuarie 2019. In cadrul intalnirii, o tema importanta a fost evolutia economiei romanesti, tara noastra fiind inclusa in categoria statelor care nu se confrunta cu dezechilibre si continua sa se afle pe un trend favorabil, inregistrand in anul 2017 a doua cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana. Datele finale indica o crestere de 6,9%, potrivit Raportului de tara pe anul 2018. Discutiile au avut loc in contextul in care luna aceasta va fi publicat Raportul de tara pentru Romania pe 2018.

"Sunt multumit de modul in care au decurs discutiile cu cei doi comisari europeni, care detin unele dintre cele mai importante portofolii din Comisia Europeana. Vreau sa subliniez ca am avut intotdeauna o colaborare foarte buna cu oficialii de la Bruxelles si in calitate de ministru al Fondurilor Europene si ca ministru al Finantelor Publice. O colaborare benefica pentru Romania", a declarat Eugen Teodorovici, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul MFP.


Sursa: MFP


Noutati contabile 1713646800
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice