search

Noi dobanzi la intarziere au fost stabilite la 1 martie 2014


Incepand cu 1 martie 2014, se aplica noi procente pentru nivelul dobanzii pentru plata cu intarziere a obligatiilor bugetare si pentru obligatiile fiscale esalonate la plata. Au fost astfel reduse procentele aplicabile pana acum.


Prin Ordonanta de urgenta nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare, ordonanta ce a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 151/28.02.2014, luandu-se in calcul necesitatea reducerii poverii dobanzilor pe care contribuabilii le datoreaza pentru plata cu intarziere a obligatiilor fiscale a fost modificat:

*** alin. 7 al art. 120 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, asa incat, pentru plata cu intarziere a obligatiilor fiscale, nivelul dobanzii este de 0,03% pentru fiecare zi de intarziere.

** alin. 1 al art. 11 din OUG nr. 29/2011 privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata, cu modificarile si completarile ulterioare, asa incat, nivelul dobanzii este de 0,02 % pentru fiecare zi de intarziere, in situatia in crae contribuabilul constituie intreaga garantie sub forma scrisorii de garantie bancara si/sau consemnare de mijloace banesti la o unitate a Trezoreriei Statului.

Atentie: In cazul garantiilor constituite sub forma celor prevazute la art. 9 alin. 2 lit.c) si lit. d) din OUG nr. 29/2011, precum si pentru esalonarile la plata care se acorda fara constituirea de garantii, se va avea in vedere nivelul dobanzii de 0,03% pentru fiecare zi de intarziere pe perioada esalonarii la plata.

Prevederile se aplica incepand cu data de 1 martie 2014.




Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice