search

Noile reguli pentru casele de marcat electronice au intrat in vigoare

Venituri din drepturi de proprietate intelectuala: care este monografia contabila?
Redam mai jos modificarile aduse de Legea nr. 267/2015 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 91/2014 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

Precizam, de asemenea, ca Legea nr. 267/2015 a intrat in vigoare de la 13.11.2015.


Click aici pentru o analiza pe aceasta tema: Exceptari noi de la obligativitatea utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale. Analiza zilei cu Irina Dumitrescu!

   
 Articol unic.

Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 91 din 23 decembrie 2014 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 966 din 30 decembrie 2014, cu urmatoarele modificari:

1. La articolul I punctul 2, litera k) a articolului 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"

k) incasarea contravalorii energiei electrice si termice, a gazelor naturale, a apei si canalizarii, a serviciilor de telefonie, inclusiv de telefonie mobila, de posta si curier, de salubritate, de televiziune, inclusiv prin cablu, de internet;".

2. La articolul I punctul 3, articolul 21 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"
Art. 21.

In situatiile in care pentru incasarea cu numerar a contravalorii bunurilor livrate cu amanuntul si a serviciilor efectuate catre populatie, in cazul activitatilor prevazute la art. 2 lit. f), h), i)-l) nu sunt utilizate aparate de marcat electronice fiscale, este obligatorie emiterea de chitante, in conditiile legii."

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
        
    PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
VALERIU-STEFAN ZGONEA     PRESEDINTELE SENATULUI
CALIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TARICEANU

Bucuresti, 6 noiembrie 2015.

Nr. 267.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice