OPANAF nr. 3632/2020 stabileste noi competente de efectuare a verificarii documentare - articole conta.ro
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

OPANAF nr. 3632/2020 stabileste noi competente de efectuare a verificarii documentare

AJFP Teleorman face cateva lamuriri importante despre OPANAF nr. 3632 privind stabilirea unor competente de efectuare a verificarii documentare, care a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 921 din 9 octombrie 2020. 
 
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman informeaza ca potrivit prevederilor art. 148 din Codul de procedura fiscala, pentru stabilirea corecta a situatiei fiscale a contribuabilului, organul fiscal poate proceda la o verificare documentara.
 

In ce consta verificarea documentara? 
 

Verificarea documentara consta in efectuarea unei analize de coerenta a situatiei fiscale a contribuabilului, pe baza documentelor existente la dosarul fiscal.
 
In situatia in care, ca urmare a verificarii documentare, organul fiscal constata diferente fata de creantele fiscale declarate de contribuabil, acesta instiinteaza contribuabilul despre constatarile efectuate. Odata cu instiintarea, organul fiscal solicita si documentele pe care contribuabilul trebuie sa le prezinte in vederea clarificarii situatiei fiscale.
 
In cazul in care documentele solicitate nu au fost prezentate de contribuabil in termen de 30 de zile de la comunicarea instiintarii sau documentele prezentate sunt insuficiente, organul fiscal stabileste diferentele de creante fiscale datorate prin emiterea unei decizii de impunere. Decizia de impunere este o decizie sub rezerva verificarii ulterioare.
 
 

Care sunt persoanele competente pentru efectuarea verificarii documentare?  
 

Potrivit legislatiei in vigoare, persoanele competente pentru efectuarea verificarii documentare sunt urmatoarele:
 
- functionarii publici cu atributii de inspectie fiscala;
 
- functionarii publici din cadrul Directiei generale antifrauda fiscala;
 
- functionarii publici cu atributii de verificare a situatiei fiscale personale a persoanelor fizice (doar pentru impozitul pe venit).
 Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Viorica Ghinea - www.conta.ro
Data: 2020-10-16
Vizualizari: 402


  Alte ContaArticole
postat la: 2020-10-29
Valoarea tichetelor de masa a fost majorata incepand din octombrie, potrivit Ordinului nr. 2876/1452/2020. Citeste mai mult ...
postat la: 2020-10-27
OUG nr. 180/2020 a introdus in legislatia romaneasca noi reglementari privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru pacientii cu Covid-19. Citeste mai mult ...
postat la: 2020-10-27
A fost publicata in Monitorul Oficial nr. 988/2020 OUG privind unele masuri fiscal-bugetare pentru modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene.  Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2020. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services