search

Persoanele juridice aflate in lichidare depun raportarile contabile pana la 31 martie

Radiere intreprindere familiala: care sunt pasii de urmat?

Pe perioada lichidarii, persoanele juridice aflate in aceasta procedura au obligatia de a depune o raportare contabila anuala in termen de 90 de zile de la incheierea anului calendaristic, la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice.

Astfel, 31 martie 2014  este ultima zi pentru  depunerea de catre persoanele juridice aflate in lichidare, potrivit legii, a raportarii contabile anuale, al carei continut este prevazut de OMFP nr. 79/2014.

Entitatile vor depune astfel, la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice la care sunt arondate, raportarile contabile anuale la 31 decembrie 2013.

Depunerea se va face in format hartie si electronic sau numai in forma electronica pe portalul www.e-guvernare.ro, cu semnatura electronica extinsa.

Formatul electronic al raportarilor contabile anuale la 31 decembrie 2013, generat prin programele de asistenta, consta intr-un fisier .pdf avand atasat un fisier .xml.

*

Baza legala: Ordinul viceprim-ministrului, ministrului Finantelor Publice nr. 79/2014 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice; art. 36 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 - Legea contabilitatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa: DGFP Valcea




Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice