search

Programul TEZAUR continua in lunile septembrie si octombrie 2023

Calendarul Contabilului Vesel 2024! Contine 12 caricaturi senzationale
Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov va informeaza faptul ca, incepand din data de 18 septembrie 2023 romanii pot investi in titlurile de stat TEZAUR, cu maturitati de 1 si 3 ani cu dobanzi anuale de 6,25% si, respectiv, 7,10%.
 
Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.
 
Titlurile de stat pot fi cumparate:
 
Intre 18 septembrie – 12 octombrie 2023 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului. 
 
Intre 18 septembrie – 13 octombrie 2023 de la sediul unitatilor Trezoreriei Statului;
 
Intre 18 septembrie – 12 octombrie 2023 in mediul urban si 18 septembrie – 11 octombrie 2023 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A.
 
Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune.
 
De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
 
Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in titluri de stat lansate de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.
 
Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.
 
Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia vor fi publicate la sectiunea Datorie publica, www.posta-romana.ro.

Foto: pixabay.com


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba de la 1 ianuarie 2024!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024