search

Registrul Comertului pune la dispozitia celor interesati InfoCert

Cartea Verde a Contabilitatii: solutii practice, explicatii si recomandari din partea specialistilor

Prin intermediul serviciului online al Registrului Comertului se pot obtine online certificatele constatatoare si se poate obtine si accesul la informatii din registrul comertului.

Mai exact, serviciul electronic InfoCert furnizeaza documente cu semnatura electronica, in mod automat, fara interventia operatorului de date, 24/24 ore, 7/7 zile.

Astfel, conform prevederilor cuprinse la art. 5 din Legea nr. 455 din 18 iulie 2001 privind semnatura electronica, cu modificarile si completarile ulterioare "inscrisul in forma electronica, caruia i s-a incorporat, atatat sau i s-a asociat logic o semnatura electronica extinsa, bazata pe un certificat calificat nesuspendat sau nerevocat la momentul respectiv si generata cu ajutorul unui dispozitiv securizat de creare a semnaturii electronice, este asimilat, in ceea ce priveste conditiile si efectele sale, cu inscrisul sub semnatura privata."

De asemenea, acelasi articol stabileste ca "inscrisul in forma electronica, caruia i s-a incorporat, atasat sau i s-a asociat logic o semnatura electronica, recunoscut de catre cel caruia i se opune, are acelasi efect ca actul autentic intre cei care l-au subscris si intre cei care le reprezinta drepturile".

Semnatura electronica are rostul de a asigura autenticitatea provenientei expeditorului, precum si integritatea datelor transmise. Semnatura electronica este pentru documentele electronice ceea ce este o semnatura olografa pentru documentele tiparite. Semnatura reprezinta un esantion de date care demonstreaza ca o anumita persoana a scris sau a fost de acord cu documentul caruia i s-a atasat semnatura.

Sursa: asistenta-contribuabili.ro


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice