search

Ultima zi pentru depunerea bilanturilor intocmite pentru anul 2013

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute

Va reamintim ca societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare au obligatia de a intocmi si depune situatiile financiare anuale la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice in termen de 150 zile de la incheierea exercitiului financiar. Astfel, ultima zi stabilita prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 79/2014 in vederea depunerii bilantului pentru anul 2013 de catre entitatile enumerate mai sus este vineri, 30 mai 2014.

Modalitatea de depunere a situatiilor financiare este prin mijloace electronice de transmitere la distanta sau la ghiseul unitatilor fiscale la care sunt arondati operatorii economici.

In cazul depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanta pentru contribuabilii care detin certificat digital, situatiile financiare anuale si raportarile contabile se depun in format .pdf cu fisier .xml atasat.

In cazul depunerii la ghiseu, situatiile financiare anuale si raportarile contabile se depun in format .pdf cu fisier .xml atasat, pe suport CD, insotite de rezumatul declaratiei (prima pagina) listat si stampilat.

Nedepunerea in termenul legal a situatiilor financiare anuale si raportarilor contabile se sanctioneaza conform prevederilor art. 42 din Legea nr. 82/1991, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.




Noutati contabile 1713560400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice