examen acca
Postat 17 July 2008 - 10:09 AM
Postat 17 July 2008 - 10:14 AM
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 03 August 2008 - 02:21 AM
Postat 17 July 2008 - 12:07 PM
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 03 August 2008 - 02:22 AM
Postat 18 July 2008 - 10:37 AM
Trimite-mi un mail la ukbestpractice-manuals [at] yahoopunctcopunctuk.
Postat 21 July 2008 - 08:29 AM
Postat 29 July 2008 - 12:18 PM
Sinona, la Jun 3 2008, 03:31 PM, a spus:
Pot sa le cer celor de la CECCAR altceva? (o adeverinta, o fituica) ...o avea vreo valabilitate pt ACCA ?
Sau, daca aduc carnetul mai tarziu se poate lua in considerare pt sesiunea din Dec 2008?
merci
Postat 31 July 2008 - 07:22 PM
Postat 02 August 2008 - 11:08 PM
Eu tocmai m-am inscris ... si nu e adevarat ceea ce ai auzit tu. Nici macar nu trebuie sa ai terminata facultatea.
Mai multe detalii gasesti pe site-ul Irecson.
Diana
Postat 04 August 2008 - 10:46 AM
Uite ce am gasit pe site-ul irecson:
"ACCA Qualification este cel mai popular program ACCA, la absolvirea caruia se obtine Diploma de Expert Contabil Autorizat recunoscuta international, conditionata de absolvirea a 14 examene si acumularea de trei (3) ani experienta practica in domeniul financiar - contabil".
Cu alte cuvinte, nu conteaza experienta dinainte de a te inscrie, conteaza doar sa acumulezi 3 ani experienta pe parcurs ce iti dai cele 14 examene, am inteles bine?
Daca tot te-ai inscris de curand la Irecson, poate esti draguta sa ne tii la curent cu toti pasii pe care ii parcurgi, ca asa informatii de pe site-uri citim si noi.
Multumesc anticipat
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 04 August 2008 - 02:16 PM
citare mesaj anterior / Cami, te rog sa nu mai citezi decat in cazurile prevazute de Regulament!
Postat 06 August 2008 - 12:04 PM
vreau sa ma inscriu pt sesiunea din Dec. S-a inscris cineva direct pe site-ul ACCA? daca da, va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie traduse, daca ati ales metoda de plata online si daca a fost ok. Multumesc
Postat 06 August 2008 - 08:33 PM
Pentru sesiunea din decembrie 2008 nu se mai fac inscrieri.
Pentru inscriere ai nevoie urmatoarele acte:
- carte de identitate
- certificat de nastere
- certificat de casatorie (daca e cazul)
- pasaport
- diploma de licenta (sau adeverinta in cazul in care inca nu ai diploma)
- foaia matricola
- 2 poze tip pasaport.
Actele care nu sunt traduse (pe cartea de identitate si pasaport scrie si in enlgelza, deci nu mai e cazul) trebuie traduse de catre un traducator autorizat. Actele care cunt traduse de traducator trebuie duse in original la Irecson, din diverse motive au nevoie sa vada stampila traducatorului. Restul actelor care nu necesita traducere trebuie sa le duci doar in copie xerox simpla (adica nu trebuie legalizate la notar).
Mare atentie la traducerea foii matricole deoarece de acesta traducere depinde cate echivalari vei primi.
Si mai trebuie achitata taxa de inscriere in valoare de 164 lire.
In plus fata de scrie pe site pot sa iti spun ca pe langa taxele pt examene mai trebuie iti cumperi manualele care costa aprox. 100 lire pt un examen.
Din cate am auzit (si mi-au confirmat cei de la Irecson) examenele sunt grele (ei nu recomanda sa te inscrii decat la unul maxim 2 pe sesiune) dar nu sunt imposibil de luat :biggrin:
Eu acum astept sa vina echivalarile din Marea Britanie, sa vad la ce examen ma inscriu pentru sesiunea din decembrie.
Daca mai ai nelamuriri si pot sa te ajut .... cu cea mai mare placere.
Diana
Postat 07 August 2008 - 07:37 AM
astia au un timp mai scurt decat ceilalti furnizori
nici macar nu s-au afisat rezultatele din iunie, deci nu are cum sa nu se mai faca inscrieri pt decembrie
incearca on line, BPP sau ATC
de Irecsson nu am o parere buna, o sesiune am trecut si eu prin ei, apoi BPP
Postat 07 August 2008 - 08:45 AM
va multumesc frumos pt raspuns. am sunat in aceasta dimineata la bpp si luni ar fi ultima zi cand as putea depune documentatia daca vreau prin ei. Eu incerc sa minimizez costurile :) si sper sa reusesc sa aplic direct pe site-ul acca si sa le transmit lor documentele prin curier, in acest fel voi pastra direct legatura cu acca, nu prin intermediari, si nu mai platesc alte taxe suplimentare de intermediere (ex. bpp percepe 200gbp/an din care la inscriere tb sa achit jumatate adica 100gbp+ taxa normala catre acca de 64gbp)
de aceea am intrebat daca s-a inscris cineva direct pe site-ul acca... caci am cateva nelamuriri
Postat 18 August 2008 - 09:31 AM
Postat 18 August 2008 - 04:22 PM
metoda cea mai simpla, si cred ca si cea mai ieftina este sa va inscrieti singuri online
trebuie sa trimiteti niste documente traduse (de traducator autorizat) dar tot este mai ieftin decat va cer BPP ATC sau Irecson
trebuie sa va inscrieti cat mai devreme si in termenul limita
exceptari vor fi putine...cel mai probabil 1.... norocosi sunt cei care au terminat facultati care si-au dat interesul si sunt "acreditate" de ACCA (vezi Conta de la ASE).... (sunt curios totusi, cum se vor descurca cei de la Conta direct cu examenele P)
ca sa evitati "intermediarii": cand va inscrieti veti primi un cont online (myacca) prin care puteti sa va inscrieti la examene si sa platiti taxele (doar credit card accepta, parca)
manualele puteti sa le luati de la BPP.com sau Kaplan....se platesc taxe de curierat suplimentar pretului cartilor dar tot ar trebui sa fie mai ieftin decat sa le luati din Romania
pana acum am folosit doar BPP.... am vazut asta o opinie prin afara ca Kaplan nu ar fi chiar ok...
pt sesiunea din Iunie am luat carti de la BPP Romania la pret aproape dublu (49 GBP fata de 30 pt Study Text+transport, desi am fost si le-am luat personal)...dar am sa incerc pt sesiunea din Dec sa comand pe net....
pt examenele F daca aveti timp suficient si va dedicati invatatului va sunt suficiente Study text si materialele din celelalte sesiuni (gasiti pe site atat intrebarile cat si raspunsurile+comentariile examinatorului care sunt foarte bune)... cursurile sunt foarte scumpe ca pret de lista (~900 GBP).... nu uitati sa cititi si materialele tehnice din cursul anului...sunt ca un preview la ce urmeaza la ex real
mergeti doar la noroc daca nu cititi tot Study text-ul... examenele te plimba prin toata materia.... de ex la ex grila daca nu inveti 2/10 capitole nota de plecare va fi 8 si nu 10.... dar exista si cazuri speciale in care se poate trece fara sa citesti tot
daca am fost prea scurt si confuz o sa revin cand mai am timp
ma interesa daca a folosit cineva materiale Kaplan sa-i aflu parerea vis-a-vis de BPP
cum am mai spus am posibilitatea sa comand atat BPP cat si Kaplan si sunt curios daca se merita sa schimb
Aceasta postare a fost editata de huntmat: 18 August 2008 - 04:24 PM
Postat 18 August 2008 - 06:31 PM
Postat 19 August 2008 - 10:16 AM
"Before marking starts, all markers attend a meeting with the examiner to discuss the exam paper and agree a detailed marking scheme. The examiner moderates the marking process closely and, at the end of the marking period, each examiner is required to review a sample of marked scripts for their paper. This is to ensure that the marking scheme has been applied consistently by all markers. In addition, the examiner pays special attention to scripts where marginal marks have been awarded. At each session, ACCA also has a team of script checkers who ensure that each question on your script has been marked, that the correct marks have been transferred to the results sheet, and that the total for the final mark is correct."
Deci sigur a fost verificata de mai multe ori nota ta.
Asta nu inseamnca ca nu poti sa incerci. E dreptul tau.
Taxa de 45 de lire o sa o pierzi chiar daca ti se modifica nota.
Toate amanuntele aici
Bafta!
Postat 09 September 2008 - 03:14 PM
unde pot afla mai multe despre acca.eu sunt din cluj si as vrea sa stiu cat costa in total examenele.exista vreun centru si al cluj?
Postat 18 September 2008 - 11:01 AM
ionelaa, la Sep 9 2008, 04:14 PM, a spus:
unde pot afla mai multe despre acca.eu sunt din cluj si as vrea sa stiu cat costa in total examenele.exista vreun centru si al cluj?
in total sunt 14 examene
3 la 49 GBP
6 la 57 GBP
5 la 65 GBP
Trebuie sa platesti si o taxa anuala de 64 GBP si o taxa initiala de inscriere de 64 GBP
Toate taxele la nivelul aug 2008
Exista un singur centru de examinare pentru Romania, in Bucuresti
Daca-ti este mai usor sa ajungi poti sa dai ex la Budapesta.
Lista centrelor o gasesti aici
Poti cere, din diferite consideratii, sa dai examen in alte locatii, dar trebuie respectate anumite reguli si nu ai garantia ca se aproba
Cele mai multe informatii le gasesti pe www.accaglobal.com
In Romania tot ce-ti trebuie poti afla de la BPP, ATC sau Irecson.
Pentru costuri cat mai mici te sfatuiesc sa te inregistrezi singura, sa-ti iei manualele de la BPP (doar ei si Kaplan sunt editori autorizati de manuale) si sa-ti platesti taxele de examen on line pe contul care ti se deschide la inscrire.
O alta poveste este daca iti permiti (sau angajatorul finanteaza) cursurile sau materialele. La BPP costa aproc 1000 GBP cursul, iar cartile sunt la pret dublu.
Eu am comandat din UK un set de manuale pt 6 examene din ses dec 2008 in valoare de 230 GBP (study text + revision), iar transportul a fost 60 GBP. Plata am facut-o cu card, on line, iar transportul a ajuns in 3 zile lucratoare cu posta normala.
Postat 19 September 2008 - 12:59 PM
ionelaa, la Sep 9 2008, 04:14 PM, a spus:
Buna,
Si eu sunt din Cluj, din pacate nu este nici un centru la Cluj, daca vrei mai multe inf poti sa imi trimiti un pm.
Diana
Aceasta postare a fost editata de Diana_: 19 September 2008 - 01:01 PM
Similar Topics
| Topic | Forum | Deschis de | Statistici | Ultima postare | |
|---|---|---|---|---|---|
Hotararea Camerei Consultantilor Fiscali nr. 11 din 26 august 2021 privind sustinerea examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent - sesiunea noiembrie 2021 |
CONSULTANT FISCAL | Otilia Alupei |
|
|
|
Examen acces CECCAR 2020 |
EXAMENUL PT EXPERTI SI CONTABILI AUTORIZATI | AstridB |
|
|
|
Subiecte examen aptitudini |
EXAMENUL PT EXPERTI SI CONTABILI AUTORIZATI | Otilia Alupei |
|