Intentionez să mă înscriu şi eu. A sustinut cineva examene la budapesta?
examen acca
Postat 27 January 2012 - 01:52 PM
Intentionez să mă înscriu şi eu. A sustinut cineva examene la budapesta?
Postat 06 February 2012 - 01:53 AM
Am obs. ca esti din cluj (poate mai sunt si altii) si ca te-ai inscris in urma cu cativa ani la acca. As dori sa incep si eu in primavara programul si m-ar ajuta foarte mult daca ai putea sa ma ajuti cu unele info.
De ex., am vazit ca ai mentionat faptul ca este f. importanta "traducerea foii matricole deoarece de acesta traducere depinde cate echivalari vei primi". De aceea, te rog frumos sa ma indrumi spre un birou de traduceri din Cluj.
In ce faza esti acum, ai terminat? Cum ti s-a parut "calatoria" acca?
Ai dat examenele la Buc. sau/si la Cluj? Ce ma sfatuiesti la inceput de drum?
Iti multumesc foarte mult!
PS: Daca mai sunt si alti clujeni inscrisi in program, m-as bucura sa tinem legatura.
Postat 08 February 2012 - 03:51 PM
Din cate am vazut, la examenele din Bucuresti se prezinta foarte multi studenti (mult mai multi decat in provincie), insa putini se incumeta sa raspunda celor care au nelamuriri/intrebari sau sa isi exprime parerea in legatura cu examenele sustinute.
Postat 08 February 2012 - 08:10 PM
Totusi, daca cineva din Cluj se decide sa dea un semn...
Zau, nu inteleg de ce altii pot iar noi nu (se se ajute reciproc, sa colaboreze) - apropos de cele spuse de luna_plina. Pana la urma, nu ia nimeni locul nimanui, nr. locurilor absolventilor de acca (si nu numai) nu este limitat, a.i. mi-e greu sa cred ca este reavointa. Poate, doar lipsa de timp, interes etc.
Haideti sa dovedim ca putem fi si uniti! Pana la urma, la nevoie se cunoaste omul, nu?
Postat 09 February 2012 - 09:12 AM
Postat 09 February 2012 - 10:08 AM
MMary, la 08 February 2012 - 08:10 PM, a spus:
Totusi, daca cineva din Cluj se decide sa dea un semn...
Zau, nu inteleg de ce altii pot iar noi nu (se se ajute reciproc, sa colaboreze) - apropos de cele spuse de luna_plina. Pana la urma, nu ia nimeni locul nimanui, nr. locurilor absolventilor de acca (si nu numai) nu este limitat, a.i. mi-e greu sa cred ca este reavointa. Poate, doar lipsa de timp, interes etc.
Haideti sa dovedim ca putem fi si uniti! Pana la urma, la nevoie se cunoaste omul, nu?
Eu te-as sfatui sa dai examenele la Cluj, oricum nu platesti taxa suplimentara de 260 lei (asa cum se intampla la Timisoara si Iasi).
Cat despre traducerea foii matricole, iti sugerez sa ii indici chiar tu traducatorului cum ai vrea sa figureze denumirea disciplinelor studiate. De multe ori, nu stiu nici ei ce sa scrie, si iti trec vreo denumire abstracta (traducere ad-literam), care nu ofera foarte multe infomatii privind programa studiata...ca sa iti dau un exemplu, mie mi-au echivalat F4, iar unei alte colege - care absolvise aceeasi sectie - nu.
Intra pe www.opentuition.com, vei gasi foarte multe informatii utile legate de examenele ACCA, inclusiv raspunsuri la problemele din culegeri (ca sa vezi ca, unii isi fac timp sa raspunda chiar si la intrebari legate de subiecte
Dupa cum am spus deja, ar fi frumos sa avem cat mai multi membri activi pe aceasta sectiune de forum...din pacate, imi pare rau sa te contrazic, dar unii chiar asa privesc lucrurile (de parca si-ar pierde "locul", daca ofera o mana de ajutor). Cei mai multi sunt angajati ai marilor firme de audit, studiaza impreuna si nu sunt interesati sa ofere informatii celorlalti "profani".
Mai ales ca, luni (13 februarie) vor fi disponibile rezultatele pentru sesiunea din decembrie si ar fi interesant/util sa aflam cum li s-au parut colegilor nostri din Romania respectivele examene (si rezultatele aferente).
Diana-veronica, cum ti s-a parut P2? Ai insistat pe aprofundarea teoriei, sau ai trecut repede peste asta si ai exersat pe subiectele din anii anteriori? Te intreb pentru ca, acum studiez pentru P1, care presupune mai mult "discursive parts" si destul de multe informatii de asimilat.
Aceasta postare a fost editata de luna_plina: 09 February 2012 - 10:11 AM
Postat 09 February 2012 - 12:58 PM
Problemele "practice" nu sunt cu mult mai dificile fata de cele de la F7, dar apar tipuri noi de probleme, legate in special de financial instruments. Pentru astea, iti recomand sa studiezi cat se poate de serios "teoria".
Din fericire, job-ul meu este intocmirea de raportari conform IFRS, asa ca mi-a fost ceva mai usor decat celor care nu lucreaza zi de zi cu asa ceva, dar nu pot spune ca nu am emotii mari pentru rezultatul pe care il voi primi pe 13 februarie. Nu vreau sa te sperii, dar este un examen greu, chiar daca rata medie de promovabilitate este mai mare decat cea pentru F7.
Mi-am propus ca in iunie sa dau si eu P1. Inca nu mi-am luat Textbook-ul, dar m-am uitat prin problemele date in anii anteriori si deja mi-e sila de el.
Pentru MMary: ai grija (daca poti) ca traducerea denumirii examenelor din foaia matricola sa "sune" cat mai apropiat de denumirea examenelor ACCA.
Postat 09 February 2012 - 01:34 PM
diana-veronica, la 09 February 2012 - 12:58 PM, a spus:
Problemele "practice" nu sunt cu mult mai dificile fata de cele de la F7, dar apar tipuri noi de probleme, legate in special de financial instruments. Pentru astea, iti recomand sa studiezi cat se poate de serios "teoria".
Din fericire, job-ul meu este intocmirea de raportari conform IFRS, asa ca mi-a fost ceva mai usor decat celor care nu lucreaza zi de zi cu asa ceva, dar nu pot spune ca nu am emotii mari pentru rezultatul pe care il voi primi pe 13 februarie. Nu vreau sa te sperii, dar este un examen greu, chiar daca rata medie de promovabilitate este mai mare decat cea pentru F7.
Mi-am propus ca in iunie sa dau si eu P1. Inca nu mi-am luat Textbook-ul, dar m-am uitat prin problemele date in anii anteriori si deja mi-e sila de el.
Pentru MMary: ai grija (daca poti) ca traducerea denumirii examenelor din foaia matricola sa "sune" cat mai apropiat de denumirea examenelor ACCA.
Iti impartasesc parerea in legatura cu P1, probabil va fi singurul examen pe care il voi da in vara (asta, in cazul in care am norocul sa le fi luat pe cele 2 sustinute in decembrie). Multumesc pentru sfat, voi incerca sa nu parcurg in graba materia, stiu cat de mult conteaza cateva puncte, vorba ta: fac diferenta intre un examen luat si unul picat.
Ramane sa asteptam rezultatele pentru sesiunea din decembrie 2011, eu una nu mai am rabdare, numar zilele...
MMary, multa bafta cu inscrierea, din cate stiu nu mai ai mult timp la dispozitie. Cumva termenul e sfarsitul lui februarie?
Postat 10 February 2012 - 03:18 AM
Va voi urma sfaturile, este o ideea foarte buna aceea de a urmari cu maxima atentia traducerea denumirilor examenelor.
Referitor la modalitatea de inscriere, as dori sa va intreb daca voi v-ati inscris direct pe site-ul acca sau la un intermediar. Eu ma gandisem sa vorbesc cu cei de la BPP, am inteles ca asigura si un fel de consultanta pt. cei de la distanta, cu privire la ordinea examenelor si iti raspund la orice nelamurire. Ori, cum se pare ca cei din jur - si aici nu ma refer doar la cei prezenti pe acest site - sunt atat de "binevoitori", o indrumare mi-ar fi extrem de utila.
Voi cum ati procedat si cine v-a ajutat cand ati avut nelamuriri, probleme? Eu nu stiu pe nimeni din jur care sa aiba legatura cu acca, in plus, de ceva vreme sunt in concediu de maternitate, asa ca, sunt putin rupta de realitate.
Diana-veronica, unde dai examenele la Cluj? Sunt mai multe centre? Sunt, cu siguranta, mai multi participanti la examene si, implicit, inscrisi in program, nu? Si totusi... atata liniste...
Va multumesc pentru bunavointa si va doresc bafta multa si spor la invatat!
PS: Cam cat v-ati pregatit, in medie, pt. un examen luat?
Postat 10 February 2012 - 09:00 AM
Nici eu nu am pe prin preajma vreun student ACCA, asa ca a cam trebuit sa ma "prind" singura si, dupa cum vezi, cel putin pana acum am supravietuit
Cat despre timpul alocat studiului, pot sa-ti spun ca incep incetut, cam cu 3 luni inainte de sesiune, iar cu vreo 2 saptamani inainte accelerez si imi iau concediu o saptamana. Dar cum esti deja in concediu (felicitari!), profita de fiecare ora "libera" si studiaza. Nu e nici putin, nici usor de invatat, dar, din punctul meu de vedere, cel putin, merita tot efortul.
Si studiaza toata materia! E foarte important. La examen, degeaba faci 100% din jumatate din probleme, ca nu-l iei! Mai bine faci 50% din fiecare problema. Ei vor sa fie convinsi ca nu ai studiat pe sarite. Asa ca spor la invatat!
Postat 10 February 2012 - 09:44 AM
Eu am primit intotdeauna toate informatiile de care am avut nevoie de la ACCA Romania, atat prin telefon, cat si pe e-mail, sunt foarte amabili. Lor m-am adresat ori de cate ori am avut o nelamurire, fiindca si eu sunt singurica in "barca" asta...
A, si bineinteles, mi-a fost de foarte mare folos site-ul www.opentuition.com: ofera sinteze ale materialelor de studiu, lecturi pentru diferite capitole (recunosc ca, nu le-am folosit, m-am bazat doar pe materialele de la BPP), au forum dedicat pentru fiecare examen, in fiecare sesiune fac un "poll" (un chestionar pentru fiecare examen sustinut, astfel incat poti compara "impresiile" tale dupa examen cu ale altor studenti, din diferite colturi ale lumii); ajuta mult, nu mai ai senzatia ca esti singur in aventura asta, vezi ca sunt sute de oameni cu aceeasi preocupare, care intampina aceleasi dificultati ca si tine si se bucura la fel ca si tine, pentru fiecare examen luat.
Asta mi-ar place sa vad si pe acest forum...studenti ACCA sunt cateva mii in Romania, la Bucuresti cel putin se prezinta zeci, la un singur examen (cateva amfiteatre pentru fiecare examen). Doar ca, in dulcele stil romanesc, nu le pasa de ceilalti. Din cate stiu, de asta se plang si romanii plecati din tara: alte popoare au comunitati foarte unite in diaspora, din pacate nu este si cazul nostru. Probabil nu ne sta in fire, ca si popor...
Cat despre invatat, adopt si eu aceeasi abordare ca si Diana-Veronica, doar ca eu ma bazez mai mult pe partea cu accelerarea din ultimele saptamani
Postat 11 February 2012 - 01:24 AM
Va voi urma intocmai sfaturile pt. ca voi stiti mai bine, doar vorbiti din experienta.
Si, totusi, nu ma asteptam sa vad atat "inghesuiala" in a oferi un sfat, o vorba buna, mai ales in situatia in care sunt cateva sute bune de candidati in toata tarisoara asta. Ce face provicia? Ca sa nu mai spun ca am convingerea ca si unii din Cj au citit mesajele noastre... parca Ardealul era mai unit... sau poate ca au trecut acele vremuri...
Intr-adevar, se pare ca toata lumea este de acord ca merita efortul, chiar daca este unul substantial. Din cate am inteles sunteti destul de departe pe acest drum... si nu pot sa nu va intreb cum v-ati descurcat si cu job, casa, familie... Privind in urma, inteleg ca atunci cand esti singur, te preocupi doar de tine si ti-e usor sa-ti prioritizezi sarcinila. Dar, cum facem cand se inmultesc responsabilitatile si depind si altii de noi? Sper sa am aceasta intelepciune dar si energia necesara...
Doream sa va intreb daca se merita sa-ti fie recunoscute cat mai multe exam - am terminat Stiinte Ec. si am si un MBA la Buc. Pt. ca, din cate am citit, unii sustineau ca este mai bine sa treci prin toate ex. deoarece urmatoarele ex., mai complexe, se bazeaza pe cunostintele din primele. Iar daca-ti sunt recunoscute, s-ar putea sa-ti fie mai greu mai departe, sa nu ai toata baza... Ce ma sfatuiti?
Va multumesc din suflet si va doresc mult spor!
Postat 11 February 2012 - 12:57 PM
In legatura cu efortul de a promova examenele, impacand diferitele laturi ale vietii tale (obligatii familiale, job, prieteni, etc), nu pot sa spun decat ca, iti trebuie multa vointa. Trebui sa fii constienta ca, e un drum care nu se parcurge in 2-3 ani de catre cineva cu mijloace financiare modeste si putin timp disponibil. Eu as spune ca, 5-6 ani e un termen rezonabil.
Daca iti poti echivala mai multe examene, "just go with it", se merita. Oricum, fiecare manual (vorbesc despre BPP, numai pe astea le-am folosit) este bine pus la punct si nu vei fi dezavantajata de faptul ca, nu ai sustinut examenele anterioare. Cat mi-s dori sa fi avut si eu posibilitatea de a-mi echivala mai multe examene....Mie mi-au recunoscut doar F1-F4, din cate am inteles doar absolventii sectiei Contabilitate de la ASE (cursuri de zi) beneficiaza de recunoasterea primelor 9 examene
Multa bafta si - daca se poate - tine-ne la curent cu progresele tale
Postat 13 February 2012 - 07:42 AM
Aceasta postare a fost editata de luna_plina: 13 February 2012 - 07:43 AM
Postat 13 February 2012 - 08:47 AM
Postat 13 February 2012 - 10:00 AM
diana-veronica, la 13 February 2012 - 08:47 AM, a spus:
Ai vrea sa invatam impreuna pentru sesiunea din vara? Eu m-am apucat deja de P1 si, daca avansez cu invatatul pana pe 8 martie (cand se fac inscrierile) imi cumpar manual si pentru P2 si-mi incerc norocul cu 2 examene (desi in decembrie imi promisesem sa nu mai trec prin asa ceva).
Multa bafta in continuare!
Postat 13 February 2012 - 03:35 PM
Dar chiar nu inteleg de ce, pentru Bucuresti si Cluj poti sustine examenele fara a plati vreo taxa suplimentara, iar pentru Iasi si Timisoara trebuie sa achiti 300 lei in plus. Cu atat mai mult cu cat, Moldova e cea mai saraca regiune a tarii si exista si in Iasi un centru British Council, la fel ca si in Bucuresti si Cluj. A, si nu platesti 300 lei pe sesiune, ci pentru fiecare examen...
Sunt convinsa ca, multi vor spune: "nu-ti convine, renunta si nu ne plictisi cu lamentarile tale". Desi, la cata inghesuiala e pe acesta sectiune de forum....ma indoiesc
Pur si simplu nu inteleg de unde aceasta discriminare (cu atat mai mult cu cat dubleaza costul unui examen). Repet, Iasi e centru universitar si mai avem si centru British Council.
E descurajator pentru cineva care face eforturi sa-si plateasca singur toate costurile legate de ACCA.
Imi cer scuze daca opiniile mele supara pe cineva, dar consider ca, am dreptul sa-mi spun parerea (chiar daca, nu se va schimba nimic). Numai asta mi-a mai ramas...
Postat 13 February 2012 - 03:44 PM
Pentru iunie ma inscriu si eu la P1 si, evident, la P2.
O singura data am mai dat doua examene intr-o sesiune si am promis atunci (mie si familiei mele) ca nu voi mai repeta experienta, dar acum e oarecum o exceptie, pentru ca la P2 trebuie doar sa repet (cu mai multa "convingere", desigur).
Pai si la Cluj s-au platit taxe suplimentare, in primele doua sau trei sesiuni, nu mai stiu. Si apoi, fara nicio explicatie, acestea s-au scos, iar eu nu am putut decat sa ma bucur. Poate la Cluj sunt mai multi inscrisi, nu stiu care ar putea fi motivul.
Postat 13 February 2012 - 05:13 PM
Pe mine ma bate gandul sa incerc varianta UK, mai ales ca nu pot sa spun ca excelez pe Taxele romanesti pentru ca nu prea m-am lovit de ele la job.Eu ma folosesc la invatat si de opentution, si acolo au exemple video doar pentru UK. Cum eu nu merg la cursuri (prea scumpe pentru buzunarul meu) ma gandeam ca e mai bine sa incerc UK-ul, deoarece as avea mai multe resurse de studiu.
A mai dat cineva F6 UK? Am vazut ca pass rate-urile sunt destul de mari, si studentii din afara, care au dat aceasta varianta, spun ca ar fi ok.
PS: Azi am aflat rezultatele de la sesiunea din dec. 2011 si am F5 - 68% si F9 - 43% :( Sincer, ma asteptam sa pic F5-ul, F9 imi paruse mai usurel dupa examen, dar se pare ca m-am inselat.
Felicitari tuturor celor care au luat examenele si bafta in continuare!
Asa cum mai spuneau si alti studenti ACCA pe acest forum, sa incercam sa ne ajutam si noi reciproc si sa facem topicul asta mai activ in 2012!
Aceasta postare a fost editata de marcela100: 13 February 2012 - 05:20 PM
Postat 13 February 2012 - 05:40 PM
Cel putin partea legata de TVA e atat de usoara pe F6 UK...ca si "victima" ce trebuie sa sa lupte in permanenta cu acest aspect, crede-ma ca-mi vine sa ma mut in UK cand am control pe rambursare de TVA.
In plus, sustinand varianta UK a examenului de fiscalitate, iti vei imbunatati vocabularul de engleza a afacerilor (depinde acum si pentru ce companie lucrezi acum sau unde vrei sa lucrezi in viitor).
Oricum, nu strica sa studiezi si Codul Fiscal romanesc, mai ales daca lucrezi in domeniul economic. Te vei lovi de fiscalitate peste tot, fie ca vrei sau nu. Si-apoi, ai nevoie de o "baza", daca nu cunosti termenii si regulile fiscale elementare din Romania iti va fi greu sa asimilezi teoria in engleza. Cam asa a fost pentru mine examenul de Audit, fiindca nu aveam experienta in acest domeniu (si, cu toate acestea studiasem Auditul, atat in facultate, cat si la master).
Cumpara-ti manualul si PR Kit de la BPP, ai nevoie de amandoua, intrucat si in UK se schimba multe de la un an la altul; ti-as recomanda chiar si pocket notes, mie mi-au fost utile. Nu te baza pe subiectele din anii anteriori, te va incurca mai mult...rate, procente si reguli complet diferite.
Felicitari pentru F5, imi pare rau pentru F9.
Multa bafta in iunie!
Aceasta postare a fost editata de luna_plina: 13 February 2012 - 05:42 PM
Similar Topics
| Topic | Forum | Deschis de | Statistici | Ultima postare | |
|---|---|---|---|---|---|
Hotararea Camerei Consultantilor Fiscali nr. 11 din 26 august 2021 privind sustinerea examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent - sesiunea noiembrie 2021 |
CONSULTANT FISCAL | Otilia Alupei |
|
|
|
Examen acces CECCAR 2020 |
EXAMENUL PT EXPERTI SI CONTABILI AUTORIZATI | AstridB |
|
|
|
Subiecte examen aptitudini |
EXAMENUL PT EXPERTI SI CONTABILI AUTORIZATI | Otilia Alupei |
|