Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
program saga - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 10

Salt la continut

program saga

adaos comercial import saga revisal export saga sugestii saga
887 replies to this topic

#181 XENIAMARIA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 07 March 2007 - 12:36 PM

Am si eu o nelamurire: am descarcat saga C.3.0.290 si am inceput sa ma joc putin pe el dar am observat ca la inregistrarea facturilor de vanzari inregistreaza vanzarea dar nu face si descarcarea concomitenta a gestiunii. Nu se genereaza automat?

#182 julia607

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 414 Postari:

Postat 07 March 2007 - 09:45 PM

Pentru descarcarea gestiunii se bifeaza casuta corespunzatoare in configurare firma, iar la inchidere luna, apare descarcare gestiune automat, odata cu amortizarea, inchiderea tva si inchiderea venituri si cheltuieli.

Julia S

#183 cosmia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:
  • Interests:schimb de experienta

Postat 08 March 2007 - 09:20 AM

buna tuturor si la multi ani doamnelor si domnisoarelor de 8 martie !
folosesc programul saga din ianuarie si am o societate careia ii calculez tva pe baza de pro-rata.
in decontul de tva generat de program (si in notele contabile ) nu-mi apare calcul pro-rata.
l-am facut manual dar la inchidere si validare luna sunt atentionata ca am denaturat jurnalele de tva.
va rog sa-mi spuneti unde am gresit sau ce trebuia sa selectez pt.calcul pro-rata .

#184 XENIAMARIA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 08 March 2007 - 12:21 PM

Vezi postareajulia607, la Mar 7 2007, 09:45 PM, a spus:

Pentru descarcarea gestiunii se bifeaza casuta corespunzatoare in configurare firma, iar la inchidere luna, apare descarcare gestiune automat, odata cu amortizarea, inchiderea tva si inchiderea venituri si cheltuieli.

Multumesc pentru raspuns. A mers asa. As mai avea inca o intrebare daca nu indraznesc prea mult: daca dau marfuri(carti) la protocol unde ar trebui sa inregistrez lucrul acesta?

#185 jani

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:
  • Interests:legislatie,alte subiecte

Postat 10 March 2007 - 12:23 PM

Mie chiar nu stie nimeni sa-mi raspunda,nu v-ati confruntat cu asa ceva?

#186 lore14

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 13 March 2007 - 01:26 PM

Am instalat si eu programul Sagasoft si chiar nu mi-e clar cum fac trecerea la luna urmatoare. Am crezut ca e ok sa fac inchidere luna si apoi sa introduc documentele pe luna in curs.
De exemplu, dupa ce am dat inchidere luna dec 2006 am incercat sa introduc o factura si cand dau validare ma anunta" Aceasta intrare e anterioara datei preluarii! Validarea se va efectua fara preluarea articolului contabil!" .
Ce gresesc ca deja m-am saturat sa tot sterg si sa refac...nu pricep unde gresesc...Ma jutati va roooog?? :pullhair:

#187 MihaelaN

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 84 Postari:

Postat 13 March 2007 - 02:19 PM

Vezi postarealore14, la Mar 13 2007, 01:26 PM, a spus:

Am instalat si eu programul Sagasoft si chiar nu mi-e clar cum fac trecerea la luna urmatoare. Am crezut ca e ok sa fac inchidere luna si apoi sa introduc documentele pe luna in curs.
De exemplu, dupa ce am dat inchidere luna dec 2006 am incercat sa introduc o factura si cand dau validare ma anunta" Aceasta intrare e anterioara datei preluarii! Validarea se va efectua fara preluarea articolului contabil!" .
Ce gresesc ca deja m-am saturat sa tot sterg si sa refac...nu pricep unde gresesc...Ma jutati va roooog?? :pullhair:

In primul rand, nu e nevoie sa ai inchisa luna precedenta ca sa poti opera datele din luna urmatoare. Eu inchid luna cand sunt gata sa listez toate situatiile si, daca vreau sa reglez ceva gresit, ma intorc, devalidez lunile pe rand si modific. Referitor la problema intampinata, va sfatuiesc sa mergeti la Configurare societate, preluare date contabile si sa verficati ce luna si ce an de folosire a programului ati selectat. Dati o data mai veche pentru a va permite validarea datelor ulterioare.

#188 aura1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:
  • Interests:MUZICA, PC

Postat 14 March 2007 - 12:58 PM

Vezi postareajani, la Mar 4 2007, 08:47 PM, a spus:

Am si eu o intrebare vis-a-vis de SAGA partea de salarii.
CUm procedez in cazul in care am o anumita suma pe luna febr sa zicem, repartizata din profit ca parte a participarii salariatilor la profit, unde o introduc la SAGA salarii?
Va rog daca se poate sa-mi raspundeti cit mai urgent.MULTUMESC, am mare nevoie de ajutorul vostru.

salvezi luna febr. si mergi pe fiecare pers. cu modificarei si in dreapta sus apare un buton- detalii, unde se deschide un ecran , si acolo gasesti un buton cu alte venituri

lore14Am instalat si eu programul Sagasoft si chiar nu mi-e clar cum fac trecerea la luna urmatoare. Am crezut ca e ok sa fac inchidere luna si apoi sa introduc documentele pe luna in curs.
Ce gresesc ca deja m-am saturat sa tot sterg si sa refac...nu pricep unde gresesc...Ma jutati va roooog??

se intra pe configurare societati,societatea cu problema si apesi butonul de preluare din dreapta sus, devalidezi, si pui o data anterioare -un an anterior, sau luna de cand ai inceput sa introduci datele soc. dupa care validezi, si e ok.
eu am patit la fel la doua soc, dupa ce am facut actualizarea in 01.2007.
:pullhair:

#189 gabyra

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 34 Postari:
  • Interests:contabilitate,audit,evaluare,expertiza,finante,drept

Postat 14 March 2007 - 06:45 PM

heeeeelp!!!!!!
de curand folosesc programul de stocuri din saga. la rubrica "tipuri de articole " trebuie sa introduc fiecare produs pe cate un analitic?
firma se ocupa de comert cu amanuntul si vreau sa-i fac nir-ul si stocul si nu-mi iese deloc.undeva gresesc ??? :pullhair:
multumesc

#190 aura1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 14 March 2007 - 07:35 PM

Vezi postareagabyra, la Mar 14 2007, 04:45 PM, a spus:

heeeeelp!!!!!!
de curand folosesc programul de stocuri din saga. la rubrica "tipuri de articole " trebuie sa introduc fiecare produs pe cate un analitic?
firma se ocupa de comert cu amanuntul si vreau sa-i fac nir-ul si stocul si nu-mi iese deloc.undeva gresesc ??? :pullhair:
multumesc

da trebuie sa introduci articolele
de ce nu folosesti sagaC, acolo poti sa treci produsul si sa listezi NIR mai usor.

#191 lore14

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 17 March 2007 - 04:42 PM

se intra pe configurare societati,societatea cu problema si apesi butonul de preluare din dreapta sus, devalidezi, si pui o data anterioare -un an anterior, sau luna de cand ai inceput sa introduci datele soc. dupa care validezi, si e ok.
eu am patit la fel la doua soc, dupa ce am facut actualizarea in 01.2007.
:pullhair:

[/quote]

Multumesc de sfaturi..am reusit :pullhair:

#192 aura1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 18 March 2007 - 06:26 PM

Vezi postareasperanta_C, la Mar 16 2006, 10:54 AM, a spus:

Ce parere aveti de programul Saga?este bun?merita achizitionat?Cei care il folositi , sunteti multumiti de el?Ce neajunsuri are?
Astept raspuns.Va multumesc anticipat

eu zic ca da,eu ilfolosesc din 2004, si am facut contract din 07.2005, leul greu.

#193 jani

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:
  • Interests:legislatie,alte subiecte

Postat 18 March 2007 - 07:03 PM

Multumesc "Aura 1" pt implicare, oricum eu am "rezolvat" oarecum intre timp problema.
In prima faza am facut asa cum ai zis si tu dar ,......in aceasta situatie imi calculeaza toate contributiile ceea ce nu-i ok pt ca la participarea sal la profit nu se calculeaza CAS si ACCID M-CA, asa ca nestiind cum sa rezolv problema in SAGA am facut un stat de mina, iar in declaratii am facut modificarile de rigoare.
Oricum itit multumesc.

#194 madastaicu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 20 March 2007 - 07:35 PM

Buna seara!

Am incercat astazi sa utilizez programul free al celor de la Saga, respectiv Saga C si as avea urmatoarele intrebari pentru cunoscatori:
-exista diferenta intre utilitatile oferite de programul free descarcat de pe site si programul pentru care se plateste abonament?
-in ceea ce priveste gestiunea stocurilor prin metoda FIFO, exista posibilitatea de a obtine o situatie cu fiecare iesire din gestiune, pe date, si cu pretul corespunzator acestei metode de descarcare(am vazut in program un raport numit”situatie stocuri”, dar aici apare o situatie cumulata a iesirilor si nu fiecare iesire in parte, pe o anumita perioada si pe fiecare produs)
-va rog sa imi spuneti daca pot sa emit facturi (NU facturi deja inseriate asa cum utilizam pana la 01.01.2007, ci facturile cu numerotare proprie valabile de la 01.01.2007)cu ajutorul acestui program, pentru ca am incercat sa tiparesc din fereastra cu "Iesiri" si imi listeaza numai valorile(probabil se poate lista pe un formular de factura deja inseriat)
-am incercat sa listez jurnalele de vanzari si cumparari, si am observat ca acestea nu respecta noul format valabil de la 01.01.2007(livrari intracomunitare si altele)

Mii de multumiri!!!!!

#195 BIBI

Membru activ

• Validating
  • PipPipPip
  • 1336 Postari:
  • Interests:contabilitate, fiscalitate, legislatie

Postat 20 March 2007 - 10:44 PM

intra pe site de la saga soft, are un forum, dar cred ca nu ai descarcat ultima varianta, mie azi mi-au venit actualizarile(am abonament) si emite facturi, jurnale, declaratii;pentru stocuri este indicat sa iei programul integrat, adica si varianta S.

#196 sleepy

Nou

• Members
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 27 March 2007 - 01:45 PM

Am si o nedumerire legata de Saga si de CAS - in SAGA imi calculeaza CAS datorata de angajator ca 19,5% din salariu. Intr-o publicatie de specialitate am gasit insa ca pentru conditii normale de lucru CAS ar fi de 18.65% deoarece legea 399/2006 precizeaza ca, cotele de contributii de asigurari sociale se diminueaza cu 0.85% prin deducere din CAS datorata de angajator. Deci pana la urma cum e corect? 19,50 sau 18,65%? Si daca e corect 18,65% ce pot face cu declaratiile pe ianuarie si februarie pe care le-am depus deja conform programului SAGA? Multumesc

#197 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 27 March 2007 - 05:12 PM

nu mai citi revista respectiva

#198 Violeta Tihon

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 248 Postari:

Postat 28 March 2007 - 07:14 AM

Vezi postareasleepy, la Mar 27 2007, 02:45 PM, a spus:

Am si o nedumerire legata de Saga si de CAS - in SAGA imi calculeaza CAS datorata de angajator ca 19,5% din salariu. Intr-o publicatie de specialitate am gasit insa ca pentru conditii normale de lucru CAS ar fi de 18.65% deoarece legea 399/2006 precizeaza ca, cotele de contributii de asigurari sociale se diminueaza cu 0.85% prin deducere din CAS datorata de angajator. Deci pana la urma cum e corect? 19,50 sau 18,65%? Si daca e corect 18,65% ce pot face cu declaratiile pe ianuarie si februarie pe care le-am depus deja conform programului SAGA? Multumesc

L.399/2006 a fost modificata in sensul ca nu se mai retine din CAS contributia de concedii si indemnizatii. Programul a fost schimbat respectand cerintele legii, adica CAS pt. conditii normale este 19.5%. Si daca era gresit nu faceai decat cateva rectificative. Ce mare lucru o rectificativa?! :pullhair:

#199 sleepy

Nou

• Members
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 28 March 2007 - 10:53 AM

Multumesc pentru raspunsuri.
Draga Violeta,
Acesta este un forum care din cate vad eu este destinat intrebarilor pe teme contabile, nu un site neaparat pentru contabili. Nu pleca de la premiza gresita ca oricine posteaza aici are experienta in meseria de contabil, si nici ca o rectificativa ar fi un lucru simplu pentru orcine. Imagineaza-ti ca exista persoane in lume asta care nu stiu ce este o rectificativa si cum se face ea! In plus, eu am postat o intrebare civilizata. Nu am invinovatit pe nimeni, nu m-am luat de programul Saga, nu m-am luat de legiuitori. Am avut o nelumurire si am cautat un raspuns. Nu cred ca acesta este un motiv pentru cineva sa se loveasca sistematic cu capul de zid. Iar daca intrebarea mea a fost atat de puerila incat ti-a provocat aceste reactii, poate ar trebui ca moderatorii acestui forum sa introduca in pagina de start un anunt prin care sa se interzica accesul in acest site al tuturor celor care nu au minim diploma CECCAR si cel putin 15 ani de experienta.
Inca o data, multumesc pentru raspunsuri.

#200 Iaro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 423 Postari:

Postat 01 April 2007 - 12:34 AM

Vezi postareamadastaicu, la Mar 20 2007, 08:35 PM, a spus:

Buna seara!

Am incercat astazi sa utilizez programul free al celor de la Saga, respectiv Saga C si as avea urmatoarele intrebari pentru cunoscatori:
-exista diferenta intre utilitatile oferite de programul free descarcat de pe site si programul pentru care se plateste abonament?
-in ceea ce priveste gestiunea stocurilor prin metoda FIFO, exista posibilitatea de a obtine o situatie cu fiecare iesire din gestiune, pe date, si cu pretul corespunzator acestei metode de descarcare(am vazut in program un raport numit”situatie stocuri”, dar aici apare o situatie cumulata a iesirilor si nu fiecare iesire in parte, pe o anumita perioada si pe fiecare produs)
-va rog sa imi spuneti daca pot sa emit facturi (NU facturi deja inseriate asa cum utilizam pana la 01.01.2007, ci facturile cu numerotare proprie valabile de la 01.01.2007)cu ajutorul acestui program, pentru ca am incercat sa tiparesc din fereastra cu "Iesiri" si imi listeaza numai valorile(probabil se poate lista pe un formular de factura deja inseriat)
-am incercat sa listez jurnalele de vanzari si cumparari, si am observat ca acestea nu respecta noul format valabil de la 01.01.2007(livrari intracomunitare si altele)

Mii de multumiri!!!!!
Programul free este valabil cat timp vrei sa-l utilizezi, insa actualizarile la zi, in ceea ce priveste noutatile aparute in domeniul contabilitatii, fiscalitatii, declaratiilor ca trebuiesc depuse, fac obiectul unui abonament. Avantajul abonamentului este ca "poti fi in pas cu modificarile aparute".
Facturile se pot emite, in baza unei decizii interne, pe coli de hartie, format A4, avand serie interna si numar intern, direct de pe SAGA C, din meniul Iesiri, butonul Tiparire, selectezi optiunea "Tiparire fara formular", si numarul de exemplare listate. Mai ai acolo de inscris datele de identificare ale furnizorului, ale beneficiarului, ale celui care completeaza formularul, si ale delegatlui firmei beneficiare. Succes! Evident daca utilizezi o versiune a programului Saga din 2007.
Jurnalele de vanzari, respectiv cumparari la SagaC au in partea de final, trecuta referinta (adik coloana din jurnal la care se refera operatiunile inregistrate). Evident daca lucrezi pe SAga C versiunea din 2007.
P.S.: Daca intri pe site-ul lor, ai acolo lista actualizarilor la programe, cu ce s-a modificat, fata de versiunea care o ai tu; deasemenea ai si un forum de discutii, pe teme referitoare la program; si pretul abonamentelor la respectivul program. Ca sa poti pune intrebari pe forumul lor, trebuie sa ai abonament la Saga. Vei vedea ca exista actualizari ale programelor celputin o data la o saptamana. Apropo ce versiune utilizezi? :pullhair:

Aceasta postare a fost editata de Iaro: 01 April 2007 - 12:35 AM

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL