Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
furt numerar - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

furt numerar

14 replies to this topic

#1 ritta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 07 February 2006 - 12:08 PM

BUNA
Am urmatoarea situatie , in cursul anului am avut o spargere si s-au furat din caserie niste bani. Politia desigur nu a gasit faptasii si nici nu cred ca-i va mai gasi .... Pot face ceva cu banii respectivi ? Momentan i-am trecut in 473 , dar ma intereseaza la calculul impozitului pe profit... Pot sa-i las in 473 ? Daca nu, in ce cont trebuie sa-i pun?
Va rog sa-mi dat un sfat , pt ca n-am mai avut aceasta situatie si nu stiu ce sa fac
:?:
rita

#2 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 07 February 2006 - 01:12 PM

ii poti trece pe chelt. numai daca politia a finalizat dosarul si ai o instiintare de la ei in acest sens. pana atunci, pe baza actului prin care reclami furtul, inregistrat la politie, plus ce alte acte mai ai de la ei, tii suma in 473.

o zi buna.

#3 ritta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 07 February 2006 - 01:24 PM

Adresa am de la politie cum ca nu s-au gasit autorii furtului , dar ca "cercetarile continua ". In concluzie ii las in 473.
Multumesc mult.
rita

#4 Ligia Georgescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 403 Postari:

Postat 07 February 2006 - 02:26 PM

Sumele din 473 nu trebuie clarificate pana la sfarsitul anului? Eu parca stiam ca la 31.12.2005 473 trebuie sa fie 0...

#5 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 07 February 2006 - 03:25 PM

la lege zice 3 luni, dar ce sa faca cu ele ? sa le treaca pe chelt. daca cercetarile nu sunt definitivate ? cred ca au si un termen de prescriptie asemenea fapte.
zic ca e ca la clienti incerti... pana nu ai hot. judec. de faliment... adica sa fii sigur ca nu mai poti recupera banii... parerea mea.

#6 Ligia Georgescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 403 Postari:

Postat 07 February 2006 - 03:29 PM

:smt102
Eu ma dau peste cap sa am 0 in 473 la 31.12.xxxx...
O adresa catre Sectia de politie, un provizion....pentru suma furata (daca e mare se justifica, daca nu... cheltuiala ce sa mai astepti....)

#7 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 07 February 2006 - 03:34 PM

da... are si Ligia dreptate, avand in vedere ca sansele de recuperare sunt minime. eu sunt f. prudenta cu trecerea pe chelt. a sumelor, in general.
in cazul asta ii mai diminuez si dividendele, dupa ce ca a ramas fara bani.. ii iau si dreptul la divid. resp., ce sa zic..

se poate face un provizion pt. un astfel de caz ? e legal sa se faca ?

#8 Ligia Georgescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 403 Postari:

Postat 07 February 2006 - 03:48 PM

Eu cred ca e legal sa faci provizion in asa situatii. "Cheltuiala" cu acest furt, in conditiile in care hotul nu se gaseste este aferenta anului in care banii s-au furat si nu anului in care constati ca n-o sa-i mai recuperezi.... Daca suma e importanta, un provizion cred ca ar fi solutia optima. Cred. Daca suma-i mica, da-i in colo...noi sa fim sanatosi....

#9 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 07 February 2006 - 04:07 PM

m-am uitat inca o data prin ce zice codul fiscal la provizioane si nu am gasit nimic care sa se potriveasca cu situatia asta. nu cred ca se poate face provizion pt. asa ceva. pana la solutionarea definitiva a furtului, cu docum. doveditoare necesare, raman totusi la parerea ca trebuie sa stea in 473, deci nu pe chelt., cu atat mai mult cu cat nu a fost initial inreg. nici un venit, ca la clienti. pana si la clienti e per. aceea de 270 zile, care poate trece dintr-un an fiscal in altul, asa ca si chelt. cu proviz. poate fi intr-un alt an fiscal. de aceea, analogia ta, Ligia, mi se pare ca nu se potriveste aici.
parerea mea...

#10 ionela-stefania

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 31 July 2009 - 01:15 PM

Buna ziua. Ma poate ajuta si pe mine cineva, in legatura cu probl. furtului de nemerar ? In apr. s-a dat o spargere la soc.unde lucrez, s-a facut raport la politie, insa asteptam finalizarea anchetei. Pe langa numerar s-au mai furat si 2 mij.fixe, care au fost asigurate, imi voi recuperara pierderea. Ce fac cu numerarul ? Este ded.fiscal ? Cum procedez ? multumesc, anticipat !

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 02 August 2009 - 12:48 PM

#11 adria1955

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 31 July 2009 - 01:38 PM

Numerarul furat nu este deductibil fiscal.Ai grija sa atasezi dovada eliberata de politie pentru a putea justifica scaderea banilor din casa.

#12 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 31 July 2009 - 01:39 PM

In mod normal trebuia sa existe asigurare si pentru casa de bani si pentru numerarul existent. Poate aveti?! Atunci e deductibil.

#13 ionela-stefania

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 31 July 2009 - 01:54 PM

Multumesc ptr.raspunsuri ! Precizez ca, in contr.de asigurare nu scrie nimic referitor la acest lucru (doar bunuri).
De la politie mi-au spus ca avem obligatia sa detinem seif sau un contract cu o firma de paza . Mentionez ca avem paza proprie .

#14 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 01 October 2009 - 03:56 PM

Pentru un furt din casierie, imputabil casierului, sunt corecte inregistrarile?

1. inregistrarea lipsei numerarului in reg. de casa
6581 = 5311

2. inregistrarea datoriei casierului
461 = 7588

3. incasarea datoriei casierului
5311 = 461

A mai avut cineva acest caz? Cum ati procedat?

Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 01 October 2009 - 03:56 PM

#15 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 03 October 2009 - 09:09 PM

eu zic ca e corect, nu am avut situatia, dar as proceda la fel cum ati spus

Similar Topics Collapse