contract de comodat!!!!
Postat 03 November 2009 - 06:25 PM
Postat 07 November 2009 - 11:40 PM
Postat 10 February 2010 - 12:51 PM
M-ar interesa care ar fi modalitatea legala ( daca aceasta exista) prin care sa dau marfa unui client dar sa o facturez doar in momentul in care imi plateste!
Ar fi corect sa-i fac un contract de comodat in care sa stipulez ca-i dau echipamnete IT spre folosire dar ca le pot ridica in momentu in care consider ca nu a respectat anumite conditii?
Ideea ar fi in felul urmator: sa pot da marfa clientului, sa arat ca marfa mea este la el dar acesta sa nu devina proprietarul ei decat in momentul in care imi va plati! Clientul are urgent nevoie de marfa dar nu are banii necesari pt a o achita si imi promite ca imi va plati marfa peste 2 luni.
Daca i-as da factura in momentul in care ii dau marfa atunci risc ca acesta sa nu-si achite datoria la termenul stabilit! Si chiar daca imi va da BO sau CEC fara acoperire va trebui sa-l dau in judecata pentru a-l executa silit si nu e chiar interesul meu. As prefera sa merg efectiv si sa-i ridic marfa decat sa merg prin tribunal sa sa apelez la societati de recuperare creante.
Intrebarea mea este daca pot sa fac un contract in care sa arat ca marfa mea este la el dar ca eu o voi putea ridica in orice moment daca acesta nu indelineste anumite conditii!
Postat 10 February 2010 - 01:51 PM
Eu cred ca solutie mai buna decat cecul nu exista.
Postat 01 March 2010 - 04:28 PM
Ma gandesc la varianta ca printr-un contract de comodat firma sa dea unei persoane fizice (din familie) apartamentul spre folosinta, iar persoana fizica sa incheie un contract de chirie cu chiriasul (persoana juridica). Chiriasul va achita si deduce toate cheltuielile de intretinere.
Vedeti vreo problema?
Multumesc anticipat.
Postat 01 March 2010 - 04:57 PM
Te poti orienta din obiectele de activitate care sunt de la ceccar... sau or fi si alte variante.
Postat 01 March 2010 - 05:21 PM
contractul de comodat este in esenta contract civil, comodatul insemnand de fapt "imprumut de folosinta gratuita". in cazul in care proprietarul comodantul este persoana juridica, fiscul va reconsidera acest contract ca fiind una de inchiriere la pretul pietei, cazul va fi cu atat mai grav daca persoana fizica(comodatar) este si asociat sau se poate lega indirect de firma.
nu vad alta solutie decat inscrierea ca obiect de activitate secundara inchirierea imobilelor sau facturarea fara a avea ca obiect de activitate aceasta activitate trecuta(sperand ca se va trece cu vederea peste).
Postat 01 March 2010 - 05:28 PM
Postat 01 March 2010 - 08:03 PM
ACTIVITATEA PRINCIPALA ESTE:
6920 - Activităţi de contabilitate şi audit financiar , consultanţa în domeniul fiscal;
ACTIVITATI SECUNDARE :
Obiectul de activitate a societatii va include , de asemenea , urmatoarele activitati:
7022 - Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management;
8299 - Alte activităţi de servicii suport pentru întreprinderi;
6209 - Alte activităţi de servicii privind tehnologia informaţiei;
7320 - Activităţi de studiere a pieţei şi de sondare a opiniei publice;
6420 - Activităţi ale holdingurilor;
6619 - Activităţi auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activităţi de asigurare şi
fonduri de pensii;
7490 - Alte activitati profesionale, stiintifice si tehnice n.c.a.;
6831 - Agentii imobiliare;
6621 - Activitati de evaluare a riscului de asigurare si a pagubelor
Cred ca la activitati ale agentiilor imobiliare , ar putea fi o solutie plauzibila.
Aceasta postare a fost editata de doiny: 01 March 2010 - 08:04 PM
Postat 01 March 2010 - 08:06 PM
Postat 01 March 2010 - 08:25 PM
Aceasta postare a fost editata de doiny: 01 March 2010 - 08:27 PM
Postat 01 March 2010 - 08:42 PM
Codul CAEN cu agentie imobiliara nu cred ca poate fi folosit.
Este o intelegere intre CECCAR si reg com si nu poti adauga ale coduri CAEN fara viza de la CECCAR.
daca nu ai codul CAEN in actul constitutiv se spune ca se pot confisca veniturile.
Postat 02 March 2010 - 07:35 AM
flo8200, la Mar 1 2010, 08:42 PM, a spus:
pai nu ai zis ca firma are in proprietate apartamentul?
oare de unde va stie fiscul, na?
eu as face contract de inchiriere cu cealalta firma pe un an, urmand ca sa facturez chiria pe un an intreg, contabilizand la venituri extraordinare, cu incasare in 12 rate.
astfel, activitatea nu ar face parte din activitatea curenta a societatii, nu trebuie inclus in obiectul de activitate si nu sunt complicatii.
Postat 02 March 2010 - 08:15 AM
De unde va sti fiscul ca acel apartament este dat printr-un contract de comodat catre o persoana fizica, iar persoana fizica l-a inchiriat la o firma?
Cand vine controlul eu nici nu trebuie sa arat acel contract de comodat.
Iar daca facturezi chirie pe un an trebuie sa folosesti contul 472 si treci pe venituri lunar, deci vei avea venituri din chirii in fiecare luna.
Aceasta postare a fost editata de flo8200: 02 March 2010 - 08:20 AM
Postat 02 March 2010 - 08:35 AM
da, ar trebui sa ai venituri lunar, insa continuand pe ideea ca este un venit extraordinar, as trece toata suma aferenta exercitiului curent la facturare pe venituri extraordinare, lasand doar partea aferenta exercitiului urmator pe venituri in avans. oricum, nu as duce in venituri din chirii care face parte din veniturile din exploatare si ai ajunge sa fii obligata la includerea activitatii din inchiriere in obiectul de activitate al societatii(care ar fi modul normal insa nu vrei asa).
Postat 02 March 2010 - 08:50 AM
Postat 02 March 2010 - 09:11 AM
Postat 02 March 2010 - 09:22 AM
Postat 02 March 2010 - 09:32 AM
depinde oricum de modul in care se percepe riscul de catre proprietar, respectiv de control si alte imprejurari...
cel mai simplu si corect ar fi sa fie contractul de chirie in mod direct intre cele doua firme.
comodatul pe persoana fizica va fi reconsiderata de catre fisc, asta e clar.
mai departe - depinde de control...
Postat 02 March 2010 - 09:50 AM
Oricum, in apartamentul respectiv nu este sediul firmei proprietare.
La declararea punctului de lucru se poate merge cu un contract de inchiriere intre firma care detine apartamentul si firma care il ia in chirie. Apoi, in urmatoarea zi se vine cu act aditional de anulare a acelui contract si se trece la varianta propusa de mine cu interpunerea persoanei fizice.
Pana la urma statul nu este pagubit pentru ca persoana fizica va declara contractul de inchiriere si va plati impozit.
Repet, firma inscrisa la CECCAR nu poate factura chirie, e o aberatie, dar asta e. Si decat sa risc confiscarea veniturilor, mai bine risc cu varianta propusa.
Aceasta postare a fost editata de flo8200: 02 March 2010 - 09:53 AM
Similar Topics
1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi