Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
firma contabilitate - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 5

Salt la continut

firma contabilitate

134 replies to this topic

#81 Karlyta

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 10 January 2008 - 01:33 AM

Buna.E prima oara cand intru pe un forum, asa ca va rog sa ma u=iertati pt eventualele greseli.Am o intrebare.Am facut liceu economic, iar acum as vrea sa ma inscriu la niste cursuri, la ARROW, pt contabilitate, in Bucuresti.A mai urmat cineva cursurile astea?As vrea sa stiu dc se merita sa le faci.Dc stie cineva, sa-mi trimita un mail la je_suis_karla@yahoo.com.Multumesc anticipat.

#82 Ianosbiro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 10 January 2008 - 09:49 PM

CITAT(Ianosbiro @ Jan 10 2008, 09:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
CITAT(mihavesa @ Dec 14 2007, 11:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
CITAT(Bandit @ Dec 6 2007, 11:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pt mihavesa & sara49
CITAT(AnaB @ Dec 7 2007, 09:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si pe cine scriu la intocmit? Firma de expertiza ....in cazul asta nu mai pot sa i emit eu factura de pe firma de conta primara clientului
la intocmit scrii expertul contabil, care semneaza si isi pune stampila emisa de ceccar ..... expertul iti emite tie factura si tu clientului, esti ca un intermediar.

Salutare
E foarte simplu, daca ai firma contabilitate primara:
1.faci contabilitatea primara si facturezi pe firma, iar firma respectiva te angajeaza pe 1 ore/zi si semnezi bilantul.
2. Cauti un expert contabil si faceti un contract de asociere intre firme, inregistrati la finante, semnati in numele grupului rezultat

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 July 2008 - 07:42 PM

#83 sara49

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 10 January 2008 - 10:41 PM

CITAT(mihavesa @ Dec 14 2007, 01:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
CITAT(Bandit @ Dec 6 2007, 11:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Practic, esti un intermediar intre client si expertul contabil. Asta e simplu de realizat, mai complicat e ca trebuie sa gasesti un expert care sa nu fie tentat sa "fure" clientii tai ...
CITAT(AnaB @ Dec 7 2007, 09:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Aici este problema, cea cu "furatul", nu doresc sub nicio forma sa jignesc pe nimeni dar eu am dat de o doamna expert care mi-a spus ca nu avem cum colabora decat daca domnia sa face contract cu clientii mei situatie in care trebuia sa ii aduc la biroul domniei sale. nu mi se pare corect.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 July 2008 - 07:46 PM

#84 CORINA39

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 79 Postari:

Postat 13 January 2008 - 09:50 AM

sint in aceiasi situatie cu firma de conta primara
astept propuneri din partea expertilor
va multumesc anticipat

#85 dacron

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 95 Postari:

Postat 19 January 2008 - 10:21 AM

Ma ofer sa ajut (atat cat pot ), eventual ofer colaborare , in intocmirea situatiilor financiare 2007
tuturor membrilor conta .ro care au nevoie
reclame7@yahoo.com

#86 eu_cristina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 22 February 2008 - 07:27 AM

NU SUNT CONTABIL AUTORIZAT DAR VREAU SA-MI DESCHID O FIRMA PRESTATOARE DE SERVICII DE CONTABILITATE; E NECESAR SA MA AUTORIZEZ EU CA SI CONTABIL SAU SA-MI ANGAJEZ UN CONTABIL AUTORIZAT? POATE CINEVA SA-MI DEA ACEASTA INFORMATIE SAU SA MA INDRUME UNDE POT AFLA?
MULTUMESC ANTICIPAT PT. RASPUNS! :tongue:

#87 CORINA39

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 79 Postari:

Postat 22 February 2008 - 07:39 AM

1.numai scrie cu litere mari,citeste regulamentul!
2.s-a discutat mult pe aceasta tema!
3.da o cautare sau mai bine te adresezi la ceccar

#88 eu_cristina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 22 February 2008 - 08:11 PM

Scuze,sunt permanent in criza de timp,nu am apucat sa citesc regulamentul si nici ce s-a scris anterior pe aceasta tema, multumesc, oricum pt. raspuns. :tongue:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 July 2008 - 08:14 AM
citare mesaj anterior

#89 laura2005

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 720 Postari:

Postat 03 March 2008 - 04:49 PM

doresc sa-mi deschid firma de evidenta primara-cu noile coduri CAEN- care este?

voi colabara cu o firma de expert contabil,pt.semnaturi si bilanturi
LAURA JUNC

#90 maria37

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 03 March 2008 - 09:20 PM

Ma aflu in postura de expert. Nu as semna niciodata un bilant fara sa stiu exact ce se afla in spatele cifrelor. Asta nu inseamna ca as dori sa cunosc "clientul final", ci ca as dori sa am toate datele pe care le cer. Dar, evident, nu toata lumea gindeste la fel. Exista diferite "cazuri"...

#91 laura2005

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 720 Postari:

Postat 04 March 2008 - 10:07 AM

persoana respectiva este o fosta colega de scoala,si vom deschide un cabinet inpreuna,vom lucra la acelasi sediu inpreuna ,daca ma-m facut inteleasa
LAURA JUNC

#92 Nitller

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 17 March 2008 - 08:38 PM

CITAT(simonel @ May 17 2006, 03:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
CITAT(mircea23)
Eu mi-am facut firma de contabilitate desi nu sunt inca expert. Pe CUI am trecut: 7412- Activitati de contabilitate, revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal (CU EXCEPTIA SERVICIILOR DE REVIZIE ECONOMICA SI FINANCIARA SI A AUDITULUI INTERN SI FINANCIAR). Si le tai in fiecare luna factura de servicii contabilitate. In schimb nu le pot semna bilantul, dar si-l semneaza ei (au fost de acord mai ales ca nu mai trebuie sa plateasca contributii daca m-ar fi angajat pe mine cu 2 ore), fiind cu cifra de afaceri sub 50.000 euro

Daca poti... imi trimiti si mie un model de contract intre tine si clientii tai?.... pe factura emisa de tine ce scrii?.... Consultanta pentru luna x...? Sau... Te rog, astept niste sugestii pentru ca si eu mi-am facut la fel o firma acum .... Multumesc anticipat

salut

asi dori si eu un model de contract intre tine si clientii tai
multumesc

#93 Gabriela_Nicoleta

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 02 May 2008 - 09:35 AM

Salutare

Vreau si eu sa infiintez o firma de contabilitate primara si m-ar interesa ce studii trebuie sa aiba asociatii, ce activitati contabile (detaliate va rog) se pot desfasura si daca se poate lucra cu persoane juridice numai pe baza de contract de prestari servicii. Va multumesc anticipat.

#94 CORINA39

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 79 Postari:

Postat 03 May 2008 - 08:32 AM

gasesti de tot ce ai nevoie:www.ceccar

#95 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 07 May 2008 - 12:56 PM

CITAT(laura2005 @ Mar 3 2008, 05:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
doresc sa-mi deschid firma de evidenta primara-cu noile coduri CAEN- care este?voi colabara cu o firma de expert contabil,pt.semnaturi si bilanturi

si totusi...ce parere aveti de acest paragraf din legea contabilitatii?

"Art. 10 (3) Contabilitatea poate fi organizat? și condus? pe baza de contracte de prest?ri de servicii în domeniul contabilit?ții, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România."

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 July 2008 - 07:47 PM

#96 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 07 May 2008 - 01:04 PM

Si inca ceva...eu am acutat in CAEN-ul actualizat ptr 2008 si vechiul cod 7412 este acum 6290, iar denumirea este: "Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal"...mai este cumva si alt cod????...eu n-am gasit....ma refer la conta primara.....

#97 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 07 May 2008 - 01:29 PM

Nu exista firme de contabilitate doar pentru contabilitate primara. Ele au un regim special si trebuie sa indeplineasca conditiile legii: cel putin jumatate din actionari, dar si din conducatori sa fie experti contabili (membrii CECCAR). In schimb, pentru contabilitate primara se putea face pana acum ca persoana fizica autorizata. Nu-i exclus sa se poata si ca intreprindere familiala sau ca intreprindere individuala (ceva foarte nou), acestea nefiind persoane juridice.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 July 2008 - 07:49 PM
citare mesaj anterior

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#98 sara49

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 07 May 2008 - 08:49 PM

CITAT(nopris @ May 7 2008, 02:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
CITAT(mirela 0702 @ May 7 2008, 01:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...eu am cautat in CAEN-ul actualizat ptr 2008 si vechiul cod 7412 este acum 6290, iar denumirea este: "Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal"[...]
Nu exista firme de contabilitate doar pentru contabilitate primara[...]

Buna!
Se poate face firma de conta primara pe acelasi cod pe care este consultanta.....(7412 vechi) iar cand iti elibereaza c.u.i.-ul vei vedea scris in paratenza " contabilitate primara". am eu asa ceva.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 July 2008 - 07:53 PM
citare mesaj propriu

#99 mami-o

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 08 May 2008 - 08:37 AM

Spuneti-mi si mie, va rog, ce fac eu in situatia in care am firma de contabilitate (6920 Cod CAEN) si mama, care era contabil autorizat, actinar majoritar si administrator, a decedat ?
Astia de la CECCAR ma obliga sa imi cesionez actiunile
este un abuz, atat timp cat in actul constitutiv se prevede ca firma continua cu mostenitorii!@!!!!!!!!!!
Adica o lege ordinara imi incalca dreptul de mostenire si e mai presus decat Constitutia!

#100 nemrac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 08 May 2008 - 09:26 AM

activitatea de contabilitate este cu regim special , daca dvs nu aveti aceasta calitate de expert contabil sau contabil autorizat ceruta de og 65/1994 actualizata , atunci nu aveti cum sa continuati activitatea pe societatea respectiva cu acest obiect de activitate . Asta nu inseamna ca nu puteti functiona pe societate dar cu alt obiect de activitate . Luati-va competenta ceruta de og 65 sau intradevar cesionati partile sociale unui expert contabil sau contabil autorizat . Deci va trebui sa va hotariti , pentru ca o societate implica mult mai multe obligatii . o zi buna

34 useri citesc topicul

0 membri, 34 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL