La mures, sighisoara, vineri au primit cu 330 ron , au spus ca nefiind HG nu obliga pe cei care au sub 21 sa modifice la 370 ron ... mai merg la ei joi, daca se schimba te anunt
SALARIUL MINIM PE 2006 = 370 LEI ??
Postat 12 June 2006 - 02:55 PM
La mures, sighisoara, vineri au primit cu 330 ron , au spus ca nefiind HG nu obliga pe cei care au sub 21 sa modifice la 370 ron ... mai merg la ei joi, daca se schimba te anunt
Postat 12 June 2006 - 03:04 PM
Postat 12 June 2006 - 03:32 PM
eu ma tot incurc caci activam in cluj, iar la mures se schimba mai greu regulile
acum is pregatita si cu 370 si cu 410 ca sa compensez.
m-as bucura daca m-ati anunta pe joi daca se modifica
oricum o sa mai astept pana sa le predau ca sa nu merg de doua ori la ms
mersi inca o data
Postat 12 June 2006 - 03:53 PM
2.Art.238."Contractele colectivr de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca stabilite prin nivel superior."
DAR , aceste contracte se incheie anual
Atunci ce rost ar mai avea Art.159 Codul muncii????????
Dupa cum vedeti nici institutiile statului conduse de un Guvern care se ocupa cu altceva in loc macar sa lamureasca aceasta probleme nu va dau dreptate...
Asa ca daca Guvernul nu a comunicat OFICIAL salariul minim, nu se pune problema...
Postat 12 June 2006 - 04:03 PM
Dar numeni NU SE DERANJEAZA SA CITEASCA ART.159 din Codul muncii.
Terminati mai colegi cu ABERATIILE SAU SUGESTIILE DE GRADINITA.
OFICIAL, SALARIUL MINIM ESTE DE 330 RON.
Cine va va recunoaste deducerile??????????
Toate modificarile de salarii de pina acum s-au facut prin Hotarire de Guvern sau un act oficial emis de Guvern.
Daca urmeaza sa negociati un CONTRCAT COLECTIV DE MUNCA , ATUNCI VETI TINE SEAMA DE 370 DE RONI.Altfel e o eroare.
Postat 12 June 2006 - 04:04 PM
Dan_Draghici a spus:
fratilor, dam in benga cu problema asta... tare astept sa vad cum se termina !
eu am scapat fiindca ai mei au fost de acord sa mareasca salariile tuturor celor care mai aveau minim/ec., mai era doar cate unul la fiecare firma... macar nu am avut nici un fel de discutii ci chiar o f. buna colaborare :wink: am facut deciziile, maine se vor depune odata cu salariile si gata, ce sa-i mai fac, ca am ametit de atatea discutii si tot nu stim sigur cum e bine, mai trist este ca si la itm din teritoriu e diferit, fiecare cum crede... ca la nebuni !!
Postat 12 June 2006 - 04:20 PM
Eu deduc de aici ca acest cod al muncii face distinctie clara intre contractul individual si cel colectiv . Iar cel individual este clar reglementat de articolul 159 in privinta salariului minim .
Eu sunt de acord cu Dan_Draghici .
Postat 12 June 2006 - 07:30 PM
Postat 13 June 2006 - 08:10 AM
Forumul asta cred ca este pentru impartasirea de pareri si dialogul membrilor interesati de topicurile deschise. Asa ca treaba cu "niste puisori si vin cu sugestii care sa ii scoata pe cei de la ITM sialte institutii din situatia acesta dificila" mi se pare putin deplasata dpdv al exprimarii.
Daca tot e sa facem referire la Codul Muncii sa nu o facem selectiv/ ci la toate articolele/titlurile care au incidenta asupra problemei dezbatute. Sunt de acord ca brambureala creata este mentinuta (din frica/comoditate sau lipsa de reactie) atat de ITM cat si de MMPS. Insa tin sa subscriu la ideea discutata pe acest forum ca salariul minim brut garantat in plata(art.159 Codul Muncii) si salariul minim negociat sunt doua chestiuni diferite. Pe primul il reglementeaza statul si este luat in calcul tot de stat la calulul diferitilor indicatori si contributii, iar cand vine vorba de negociere si de contracte colective de munca se aplica si Titlul VIII, tot din Codul Muncii din care redau:
...Negocierea colectivă este obligatorie, cu excepţia cazului în care angajatorul are încadraţi mai puţin de 21 de salariaţi. .
...În cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.
...Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte după cum urmează:
...
d) pentru toţi salariaţii încadraţi la toţi angajatorii din ţară, în cazul contractului colectiv de muncă la nivel naţional.
... Prevederile contractului colectiv de muncă produc efecte pentru toţi salariaţii, indiferent de data angajării sau de afilierea lor la o organizaţie sindicală.
Postat 13 June 2006 - 08:15 AM
Am termninat liceul Economic nr 4-Bucuresti,promotia 1987.Pacat ca m-am oprit aci,nu mi-ar fi stricat acum o facultate,dar de` ce sa-i faci,acum deja am alte preocupari nu-mi mai e mintea la studiat.Pa.
Postat 13 June 2006 - 08:35 AM
Postat 13 June 2006 - 08:50 AM
Postat 13 June 2006 - 11:20 AM
Fisiere atasate
Postat 13 June 2006 - 11:31 AM
Postat 13 June 2006 - 12:53 PM
Fisiere atasate
Postat 13 June 2006 - 12:54 PM
Postat 13 June 2006 - 01:50 PM
Mersi
Postat 13 June 2006 - 02:02 PM
Ce intelegem noi de-aici ?
Eu inteleg doar ca ITM actioneaza dupa ureche si ca n-are nici o baza legala pentru a-si motiva decizia .
Postat 13 June 2006 - 03:39 PM
Postat 13 June 2006 - 04:01 PM
mansour ana 34 a spus:
Similar Topics
| Topic | Forum | Deschis de | Statistici | Ultima postare | |
|---|---|---|---|---|---|
Calcul contributii salariu minim brut aferent 2023 |
SALARII | sirius |
|
|
|
Modificari aduse Codului fiscal de Legea 370/2022 - tabel comparativ ! |
Materiale ANAF (MFP) | Otilia Alupei |
|
|
|
Modificari aduse Codului Fiscal, de catre Legea 370/2022 (20.12.2022) |
Legislatie comentata, spete diverse (ANAF, MMPS, AJOFM, CNPP, ANPIS, etc ...) | Otilia Alupei |
|
|
|
HOTARARE nr. 1447/2022 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata |
Noutati legislatie | Otilia Alupei |
|
|
|
Majorarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata in anul 2023 la 3.000 de lei, aprobata de Guvern |
Legislatie comentata, spete diverse (ANAF, MMPS, AJOFM, CNPP, ANPIS, etc ...) | Otilia Alupei |
|
|
3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi