Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Fond mediu - AMBALAJE - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6.5

Salt la continut

Fond mediu - AMBALAJE

184 replies to this topic

#111 COMAN A.

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 14 January 2009 - 05:28 PM

Pe site-ul AFM apar urmatoarele precizari (http://www.afm.ro/ve...se_venituri.php)

"d.1) o taxă de 1 leu (RON)/kg din greutatea ambalajelor introduse pe piața națională de către producătorii și importatorii de bunuri ambalate și de ambalaje de desfacere (perioada: 30 decembrie 2005 - 01 septembrie 2008);

d.2) o contribuție de 2 lei/kg, datorată de operatorii economici responsabili, pentru diferența dintre obiectivele anuale de valorificare sau incinerare în instalații de incinerare cu recuperare de energie a deșeurilor de ambalaje prevăzute în legislația în vigoare și cantitățile efectiv valorificate sau incinerate cu recuperare de energie (perioada: 01 septembrie 2008 - până în prezent ); "

Deci, cu siguranta ca o sa apara o noua varianta de program pt.decembrie 2008.

#112 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 19 January 2009 - 02:36 PM

Din pacate, nu mai apare nici o varianta...
Am fost la AFM si am intrebat:
se pare ca taxa este pe tot anul 2 lei, intrucat. considera ei, taxa se plateste anual, deci am avut timp din septembrie sa stim calculul.
In final, se platesc 2 lei/kg pentru intreg anul 2008

Sa traiti !

#113 ana maria

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 231 Postari:

Postat 19 January 2009 - 10:35 PM

Daca asa considera ei, nu inseamna ca asa e si corect.
Intrebati si voi niste juristi sa vedeti ce parere au.
Eu am sa declar cu 2 lei de la 01.09.08, se poate modifica manual suma in program.
Raspunderea pentru datele declarate este a noastra.
Ei au pus 2 lei/kg, asa se aduna automat mai multi bani la buget.

#114 studenta IV

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 185 Postari:

Postat 20 January 2009 - 01:28 AM

Vezi postareaRamona_nicolae, la Jan 9 2009, 11:06 PM, a spus:

Am intrebat la mediu la Bucuresti si ei mi-au spus despre aceasta facilitate: se face PV+aviz de insotire si pe ambele trebuie scris : "se predau in vederea valorificarii termoenergetice in vederea realizarii obiectivului". In declaratie se trece cantitatea predata la "valorificare prin alte metode". :frusty:

#115 liana08

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 143 Postari:

Postat 20 January 2009 - 10:17 AM

Am descarcat ultima varianta a declaratiei la fd.pentru mediu, 4.0.In afara de faptul ca nu pot in nici un fel sa o descarc peste declaratiile vechi, pentru a cumula datele din 2008, imi apare tot varianta 1leu/kg. Daca a mai patit cineva poate imi spune unde am gresit. Multumesc.

#116 ana maria

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 231 Postari:

Postat 20 January 2009 - 12:31 PM

Vezi postareastudenta IV, la Jan 20 2009, 01:28 AM, a spus:

Vezi postareaRamona_nicolae, la Jan 9 2009, 11:06 PM, a spus:

Am intrebat la mediu la Bucuresti si ei mi-au spus despre aceasta facilitate: se face PV+aviz de insotire si pe ambele trebuie scris : "se predau in vederea valorificarii termoenergetice in vederea realizarii obiectivului". In declaratie se trece cantitatea predata la "valorificare prin alte metode". :frusty:

Daca treci la "valorificata prin alte metode" nu se schimba cu nimic suma de plata, fa o proba in program

Aceasta postare a fost editata de ana maria: 20 January 2009 - 12:32 PM

#117 studenta IV

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 185 Postari:

Postat 20 January 2009 - 01:08 PM

Vezi postareaana maria, la Jan 20 2009, 12:31 PM, a spus:

Eu am cartoane care le duc la reciclare si paleti care ii dau spre ardere si nu platesc nimic. Poate mai ai si alte ambalaje pe care nu le-ai reciclat sau nu ti-ai realizat planul de reciclare, in acest caz iti va aparea de plata, altfel nu. Eu am depus deja declaratiile cu 0lei de plata. Fa o simulare in program :frusty:

#118 razvan stefan

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 20 January 2009 - 01:23 PM

ma intereseaza daca se mai iau in calcul ambalajele din import ?

#119 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 20 January 2009 - 01:29 PM

da se face declaratie pentru acestea la Fondul de mediu si se plateste o taxa

Aceasta postare a fost editata de SERBAN MARIANA: 20 January 2009 - 01:30 PM

RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#120 scorpiutza_leny

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 20 January 2009 - 08:11 PM

Avem un resturant de la care se colecteaza ambalaje: pet-uri, cartoane, cutii bere cam o data la 3 luni. Pe toate acestea le predam la Remat in baza unui aviz. Trebuia sa declar si la fondul de mediu si sa fac si o declaratie pentru acestea? Daca da puteti sa ma ajutati cu programul? Va multumesc!

#121 studenta IV

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 185 Postari:

Postat 21 January 2009 - 12:13 PM

Vezi postareascorpiutza_leny, la Jan 20 2009, 08:11 PM, a spus:

Declaratia la fondul de mediu se face doar de producatori si importatori

#122 ana maria

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 231 Postari:

Postat 22 January 2009 - 03:16 PM

Vezi postareaHANDA76, la Jan 19 2009, 02:36 PM, a spus:

Din pacate, nu mai apare nici o varianta...
Am fost la AFM si am intrebat:
se pare ca taxa este pe tot anul 2 lei, intrucat. considera ei, taxa se plateste anual, deci am avut timp din septembrie sa stim calculul.
In final, se platesc 2 lei/kg pentru intreg anul 2008

Sa traiti !

Nu va lasati pacaliti de incompetenta celor de la AFM.
Trebuie calculata diferentiat taxa, respectiv 1 leu/kg pt. perioada 01.01.-31.08, respectiv 2 lei/kg pt. perioada 01.09-31.12. Se si poate modifica in program suma de plata.

Se aplica principiul activitatii, respectiv, neretroactivitatii legii, adica
- legea se aplica pe perioada cat este ea in vigoare
- legea nu poate fi aplicata pe o perioada anterior intrarii ei in vigoare

#123 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 23 January 2009 - 09:38 AM

da, aveti dreptate, insa, chiar daca modifici suma de plata, la ei s-au inregistrat deja ambalajele pe kg, deci si ei ar putea modifica ulterior
ce suma este de plata.
mi s-a spus foarte clar se declara lunar, insa se plateste anual, asa incat ei pot stabili in cursul anului ce valoare are taxa de platit la anul (citez angajata AFM).
Daca mai stie cineva si alte informatii, va rugam sa le postati.
Multumesc

#124 ieneill

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 23 January 2009 - 05:14 PM

Am si eu o intrebare....
Importam panouri solare din china....care sunt ambalate in cartoane....pentru astea se platest o axa de ?/kg daca ma poate ajuta cineva?
Pentru paleti din lemn cat se plateste daca se plateste??
Multumesc anticipat.
:frusty:

#125 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 23 January 2009 - 07:16 PM

-da se plateste pentru ambele ambalaje intra pe site-ul fondului de mediu si gasesti si declaratiile si sumele pe care trebuie sa le platesti
RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#126 ana maria

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 231 Postari:

Postat 23 January 2009 - 08:19 PM

Vezi postareaHANDA76, la Jan 23 2009, 09:38 AM, a spus:

da, aveti dreptate, insa, chiar daca modifici suma de plata, la ei s-au inregistrat deja ambalajele pe kg, deci si ei ar putea modifica ulterior
ce suma este de plata.
mi s-a spus foarte clar se declara lunar, insa se plateste anual, asa incat ei pot stabili in cursul anului ce valoare are taxa de platit la anul (citez angajata AFM).
Daca mai stie cineva si alte informatii, va rugam sa le postati.
Multumesc

Dvs. faceti cum doriti.
Faptul ca o angajata a afirmat acest lucru nu are nici o relevanta.
Ei nu pot modifica suma pe care eu o declar decat printr-o decizie de impunere, care trebuie sa-mi fie comunicata si abia astept sa o atac in instanta.
M-am saturat de incompetenta acestor functionari. Am pierdut timp pretios studiind toate actele normative si intreband in stanga si-n dreapta.
Daca eu as declara 2lei/kg, sigur nu mi-ar diminua ei din oficiu suma. Cred ca acesta e principiul pe care merg, cine nu stie declara dupa cum e facut programul lor si asa se aduna mai multi bani.

Faptul ca taxa se plateste abia pe 25 a anului urmator nu are nici o relevanta.
Daca pe 01 noiembrie se modifica impozitul pe profit la 25%, se calculeaza 25% pe tot trimestrul 4? Si aici termenul de plata e 25 ianuarie, nu? Nu, se plateste 16% pt. luna octombrie si 25% pt. noiembrie si decembrie.

#127 elena_b_27

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 18 February 2009 - 03:56 PM

Firma mea a importat rosii decojite. Am facut contract cu cei de la Ecorom, le-am platit lor ceva nesimnificativ iar celor de la Mediu nu le-am platit nimic.

#128 Gloalina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 48 Postari:

Postat 20 February 2009 - 08:07 PM

Si daca nu se depune declaratia care sunt consecintele?

#129 monik_l

Nou

• Members
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 25 February 2009 - 02:14 AM

Vezi postareaGloalina, la Feb 20 2009, 10:07 PM, a spus:

Si daca nu se depune declaratia care sunt consecintele?

Intra pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu si acolo ai sa vezi consecintele.

#130 Dana acc

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 26 March 2009 - 12:13 AM

Declaratie mediu? se mai depune aceasta declaratie pt. 2008?

merci

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL